Vreemdgaan: Hoe weet ik of mijn man of vriend me bedriegt?

Vreemdgaan: Hoe weet ik of mijn man of vriend me bedriegt? Wanneer je vermoedt dat jouw partner je bedriegt of tegen je liegt, kan dat heel naar voelen. Zeker als je er de vinger niet achter kan krijgen maar voelt dat er iets mis is. Hoewel er vaak wordt gezegd dat je je gevoel hierin moet volgen, kan het ook zijn dat angst je waarnemingen kleurt. Wat zijn nou de tekenen waaraan je kunt herkennen of je vriend of echtgenoot vreemdgaat en als je het zeker denkt te weten hoe ga je er dan vervolgens mee om? Hoe weet je of je partner vreemdgaat? Wanneer je jouw partner verdenkt van ontrouw is dat natuurlijk vreselijk. Je voelt je onzeker, bent continu bang en de gedachte aan wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn houdt je elk uur van de dag of nacht bezig. Je begint te speculeren: Ligt het aan mij? Heb ik iets verkeerd gedaan? Kan ik hem nou wel of niet vertrouwen?

Je kunt natuurlijk een privé detective inschakelen maar de kosten daarvan lopen al gauw in de duizenden euro's. Beter is het wanneer je in eerste instantie zelf alert bent op signalen, die kunnen wijzen op ontrouw. Waak er daarbij voor dat je gedachten en aannames niet met je op de loop gaan maar dat je probeert om een objectief beeld te krijgen van wat er nu precies aan de hand is. Wat zijn de signalen waaraan je ontrouw in de meeste gevallen kunt herkennen?

Wat zijn tekenen dat hij mogelijk vreemdgaat of je bedriegt?

Meer afstandelijkheid en minder interesse

Wanneer je vriend of man opeens afstandelijk is en minder belangstelling heeft voor jou of de relatie kan er iets aan de hand zijn. Zeker wanneer hij daarvoor anders was tegen jou. Informeer eerst eens of er iets op het werk aan de hand is, want mannen kunnen zich ook terugtrekken wanneer er dingen spelen, waarvan ze het moeilijk vinden om die te delen. Er kan ook een logische verklaring zijn voor het feit dat hij in gedachten is, afstand neemt of opeens erg moe lijkt te zijn.

Meer of veranderde aandacht voor zijn uiterlijk
Wanneer hij thuis komt en hij ruikt naar een onbekende geur of hij gebruikt opeens meer aftershave dan hij normaal gesproken doet is dat wellicht iets om voor op te passen. Gaat hij opeens wel erg goed gekleed naar zijn beste vriend? Klaagt hij over zijn buikje of wil hij gewicht verliezen? Gaat hij meteen douchen of in bad wanneer hij thuis komt?

Bijhouden van jouw agenda

Vraagt hij opeens wanneer je weg bent en wanneer niet? Stimuleert hij dat je je vrienden of vriendinnen eens wat vaker moet opzoeken? Probeert hij te weten te komen wanneer je thuis bent of juist te zorgen dat je er niet bent?

Ruzie maken en onaardig zijn

Wanneer hij opeens rottig, pesterig of sarcastisch tegen jou doet kan dat zeker een teken zijn dat er iets mis is. Soms is dat een manier om in het reine te komen met zijn eigen geweten: Wanneer hij ruzie heeft met jou kan hij goed praten ten opzichte van zichzelf dat hij iets verkeerd doet of heeft gedaan en geeft het hem ook nog eens de kans om het huis uit te stormen en diegene, waarmee hij je bedriegt, op te zoeken.

Veranderingen in de relatie tussen jou en hem

Wanneer hij minder vaak of juist vaker wil vrijen kan dat een signaal zijn dat hij je bedriegt. Als hij opeens op een andere manier seks wil hebben kan dat ook een reden hebben: Hoe komt hij plotseling aan die wijsheid en waar of van wie heeft hij geleerd wat hij nu met jou wil doen? Een nieuw talent in de slaapkamer is een misschien een welkome verrassing maar zou beter ook een reden vormen om heel even na te denken over waar dat talent precies vandaan komt.

Minder liefde en affectie naar jou toe is natuurlijk nooit goed. Ook niet wanneer hij niet zou vreemdgaan. Wanneer hij geen zin heeft om te kussen, continu kritiek uit en met slechte excuses komt waarom er dingen zijn veranderd, kun je je gaan afvragen wat er aan de hand is.

Storen op het werk is niet meer welkom

Als hij langer en vaker werkt en liever niet meer heeft dat je hem daar belt, is er reden voor bezorgdheid. Neemt hij niet op wanneer je belt of belt hij pas veel later terug? Maakt hij opeens meer zakenreizen?

Vreemde telefoontjes en dergelijke

Je merkt dat je partner opeens ophangt als je binnenkomt of dat er onbekende telefoonnummers zijn gebeld. De telefoonrekening stijgt of hij loopt vaker de kamer uit om privé te bellen. Hij houdt zijn mobieltje angstvallig bij zich en laat het niet meer gewoon overal in huis liggen zoals hij tevoren deed.

Financiële gewoonten die veranderen

Geeft hij meer uit dan tevoren? Geeft hij meer cash geld uit of heeft hij meer cash op zak? Pint hij op rare plaatsen? Gebruikt hij vaker een creditcard of staan er onverklaarbare uitgaven op bankafschriften of creditcard overzichten?

Spullen, die er niet horen te zijn of dingen die anders zijn

Staat de passagierstoel anders? Is het kinderzitje uit de auto gehaald? Vind je belastend materiaal zoals telefoonnummers, condooms, haren, lippenstift (vlekken) of neemt hij schone kleren mee in de auto? Rijdt hij meer kilometers, die niet te verklaren zijn? Heeft hij het password van zijn email veranderd? Gaat hij opeens later dan jij slapen?

Wat doe je als je denkt dat hij inderdaad vreemdgaat?

Denk eerst goed na voordat je iets doet, voordat je jouw man of vriend confronteert met het bewijsmateriaal, dat je denkt te hebben gevonden. Jij zou het ook verschrikkelijk vinden om ten onrechte te worden beschuldigd van vreemdgaan en vragen of hij je bedriegt is natuurlijk een enorme motie van wantrouwen naar hem toe.

Vaak zijn tekenen van ontrouw subtiel en is het moeilijk om concreet uit te zoeken of er iets aan de hand is maar je kunt beter iets langer wachten dan meteen je eerste vermoedens op tafel te gooien. Mannen, die inderdaad vreemdgaan kunnen bovendien erg gehaaid zijn en hun sporen prima uitwissen. Het moeilijke is dan ook dat je jouw volledig onschuldige vriendje onterecht kan wantrouwen, terwijl een notoire vreemdganger misschien de kans krijgt om jarenlang een goedgelovige vrouw of vriendin om de tuin te leiden.

Zorg er dus voor dat je goed en rustig observeert zonder meteen conclusies te trekken. Je wilt geen goede relatie voorgoed beschadigen door jouw vriend of man onterecht uit te maken voor een bedrieger. Wanneer je echt zeker denkt te weten dat er iets mis is, moet je jouw vriend of man confronteren met wat je denkt dat er aan de hand is. Bedenk dan wel van te voren wat je hiermee wilt bereiken. Ben je heel boos en wil je dat hij bekent? Wil je een einde maken aan jullie relatie? Wil je met hem door maar wil je dat hij stopt met jou te bedriegen. En: Denk je dat je in staat bent om eventueel door te gaan met jullie relatie of kun je dat niet omdat je niet opnieuw kunt vertrouwen?

Hoe dit ook loopt: Dit zijn dingen die hoe dan ook enorme veranderingen teweeg zullen brengen en dat moet je je ook terdege realiseren. Doe niets overhaast maar denk goed na en probeer je gevoelens in toom te houden. Wanneer er inderdaad iets mis zou zijn en je wilt wel doorgaan met je partner, zoek dan eventueel hulp voor jullie samen in de vorm van een psycholoog of relatietherapeut.
© 2009 - 2023 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Signaal vreemdgaan: hoe herken je overspel?Signaal vreemdgaan: hoe herken je overspel?Vreemdgaan herkennen: hoe herken je vreemdgaan? Vermoed je dat je partner je ontrouw is? Ben je bang dat je partner je b…
Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenBeginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenOpmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en n…
De man als vreemdgangerDe man als vreemdgangerWaarom gaan mannen vreemd? Is de vreemdganger een macho, een vrouwenhater of juist iemand die vrouwen gebruikt? Of is de…
Vreemdgaan: de "Schietstoel" affaireVreemdgaan: de "Schietstoel" affaireOm uit te zoeken waarom iemand vreemdgaat, is het noodzakelijk te weten welke soorten en typen affaires er zijn. Verschi…

Trouwen: Wat regel je voor je trouwdag?Trouwen: Wat regel je voor je trouwdag?Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Nu nog je wensen omzetten naar een perfecte, onvergetelijke trouwdag. Nat…
Hoe je je ex terugkrijgtHoe je je ex terugkrijgtIemand verliezen van wie je houdt is een pijnlijke gebeurtenis met een levenslange nasleep. Ware liefde is altijd onderh…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tumisu, Pixabay
  • Truth about Deception: Signs of Cheating
  • Signs of a cheating spouse
  • Signs of cheating and lying
  • Discovery Services Private Investigations: Signs of a cheating husband
Reactie

Thijs, 30-12-2010
Waarom wordt hier alleen gesproken over mannen die vreemd gaan?
In november 2009 heb ik ontdekt dat mijn partner (vrouw) een geheime mailwisseling heeft gehad met een collega van haar. Deze mailwisseling was sexueel getint en was via hotmail en facebook. Het was voor mij vreselijk om deze berichten te lezen, en ik was helemaal van slag. Voordat ik deze mailwisseling heb ontdekt had ik al een aantal keren gevraagd waarom haar hotmail en facebook zo geheim was, nu wist ik waarom. Ik heb het ontdekt omdat ik een zogenaamde keylogger op mijn computer had gedownload. Toen ik haar hiermee confronteerde zij ze dat ze het zat was dat ik haar controleerde en dat ze zich opgesloten voelde bij mij en ongelukkig was en daarom dit soort dingen had gedaan. Ze zij tevens dat het alleen maar een mailwisseling is geweest en niet meer. Maar ik twijfel heel erg daaraan omdat er daarna zoveel aan het licht is gekomen. Bijvoorbeeld: ze heeft deze man onnoemelijk veel gebeld en gesmst, ze is iedere ochtend met hem meegereden, zelfs nadat ik het had ontdekt is ze stiekum met deze man naar haar werk gegaan. Deze man woont vlak bij ons, en ook vlakbij het winkelcentrum waar ze vaak alleen ging shoppen.
In deze periode hadden we bijna geen sexuele omgang maar ik had tevens ontdekt aan de hand van de telefoonrekening dat ze nummers had gebeld voor pornosites op de computer terwijl ze met mij nooit porno wilt kijken.
ook daarmee heb ik haar geconfronteerd, maar het enige wat ik hoorde was dat ik haar weer controleerde.
Op de momenten dat ze die porno sites bekeek smste ze ook met die man. Ik heb het sterke gevoel dat ze wel met die man naar bed is geweest, maar ik kan het niet bewijzen en als ik het vraag krijg ik altijd ruzie, wat moet ik doen? we zijn in mei uit elkaar geweest omdat het me allemaal teveel werd. Ik heb in een vlaag van verstandsverbijstering woede en onmacht haar een klap gegeven en ze heeft de politie toen gebeld waardoor ik op het politiebureau moest komen.
Dat bellen en smsen is doorgegaan tot oktober en toen heeft ze me verteld dat ze die man heeft gesproken en gezegd dat hij moest ophouden met telkens haar aan te spreken omdat hij meer wilde dan alleen telefoon en e-mail verkeer.
Ik heb het sterke vermoeden dat er veel meer aan de hand is geweest en ik worstel ermee. We gaan op dit moment naar een relatietherapeut die het voorstel had om een therapie te volgen die me die dingen laat vergeten.
Wie kan me helpen om hiermee om te gaan?

Thijs Reactie infoteur, 30-12-2010
Beste Thijs,

Ik denk niet dat ik je echt kan helpen om hiermee om te gaan maar ik moet wel zeggen dat ik me kan voorstellen dat je je heel erg ongelukkig voelt over wat er gebeurd is. Ik vind het om te beginnen al niet goed dat je partner niet eerlijk is geweest maar heb ook het idee door wat je vertelt dat dat nog steeds niet het geval is.

Om relatietherapie te laten slagen moet je allebei de wil hebben om de relatie te redden en om 100% eerlijk tegen elkaar te zijn over dingen die gebeurd zijn, wat jullie dwars zit in de praktijk en wat je bij elkaar mist.

Wanneer er maar één echt wil, gaat dat niet werken. Wanneer jij niet weet of en wanneer ze eerlijk tegen je is in de toekomst, zal jij altijd blijven twijfelen of er niets aan de hand is.

Die voorwaarde moet dus in ieder geval worden vervuld en zelfs daarna blijft het moeilijk om te vergeten en weer opnieuw vertrouwen op te bouwen voor de toekomst.

Wanneer je graag door wilt, hoop ik echt dat jullie eruit komen. Maar doe dat alleen als je zeker weet, dat de ander ook nog steeds van jou houdt en echt bereid is om te veranderen.

Heel veel sterkte en liefde gewenst!

Sterretje999

Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 16-02-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.