Kinderfeestjes met laag budget

Voor kinderen is het het belangrijkste feestje van het jaar, hun feestje met vriendjes en vriendinnetjes. Dagen van te voren zijn ze al zenuwachtig en zijn ze al benieuwd wat voor een cadeautjes ze krijgen.

Thema's

Het is leuk een thema te bedenken voor het feest. Je kunt dan samen met je zoon/dochter vantevoren al bezig zijn met het feestje. Je kunt dan samen slingers, hoedjes en versieringen maken. Een thema die het altijd goed doet bij wat jongere kinderen is ridders en prinsessen. Maar ook hawai, disco en gangsters doen het goed.

Knutselen bij thema

Met de kinderen kun je op je partij'tje natuurlijk ook knutselen wat bij het thema hoort. Voor ridders en prinsessen maak je kroontjes en schildjes, zodat ze er als echte ridders en prinsessen uit zien. Voor hawai maken ze zelf met rietjes en bloemen een ketting, bij disco maken ze boa's met glitters en voor gangsters mogen ze zelf een tattoe zetten.

Knutselen

Sowieso vinden de kinderen het altijd leuk om te knutselen. Ook als je geen thema hebt kun je de kinderen vermaken. Voor weinig geld kun je bij Ikea, Wibra of Zeeman leuke fotolijstjes of doosjes halen. Ook stickers, glitters en verf kun je gebruiken om deze te versieren. De kinderen kunnen zich zo een hele tijd uitleven, en hebben meteen een presentje van het feest wat ze mee naar huis kunnen nemen.

Speurtocht

Er zijn allerlei manieren om een speurtocht te houden. In de vorm van een dropping of met foto's zijn toch wel de bekendste. Zorg dat alle kinderen een of meerdere foto's hebben zodat het voor elk kind een uitdaging blijft. Ook leuk is het om twee groepen te maken zodat de kinderen een grote uitdaging hebben om het eerste weer thuis te zijn.

Meiden

U kunt natuurlijk ook voor een hoop oude kleren zorgen, waar ze zich lekker op kunnen uitleven. Ze mogen de kleren verknippen en erop verven en later een verkleedpartij houden. De kinderen vinden dit geweldig. Bouw de kamer om tot een disco en de kinderen kunnen zich er uitleven. Of zorg voor een rode loper of catwalk waar ze een modeshow kunnen lopen. De meiden houden er ook altijd van om zichzelf op te tutten, koop een aantal goedkope make-upjes en de meiden toveren zichzelf om tot prinsesjes of grote modellen.

Druk bezig zijn

Voor kinderen is het belangrijk dat ze van alles te doen hebben. Zo doen bak-middagen het ook altijd goed. Ga iets maken wat ze later zelf ook op kunnen eten en waar ze ondertussen ook lekker van kunnen smullen, zo blijven de kinderen bezig en gemotiveerd. Ga met de kinderen zelf pizza's maken, cakejes, koekjes of frietjes.

Natuurlijk kunt U ook altijd nog voor de bekende uitstapjes kiezen. Zoals speeltuin, bowlen, binnen speeltuin, zwembad, kinderboerderij, pretpark ect.
© 2009 - 2024 Chantaljansen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een kinderfeestje - Knutselen met Foam ClayEen kinderfeestje - Knutselen met Foam ClayFoam Clay is een zelf hardende klei waar kleine, witte schuimballetjes aan toe zijn gevoegd. Je kunt er voorwerpen van b…
Kinderfeestjes en laag budgetKinderfeestjes en laag budgetDoor de financiële crisis komen er steeds meer gezinnen in de problemen. Vaak merken ouders met kinderen dat er niet ste…
De stille discoDe stille discoJe hoort het steeds vaker, een stille disco of de silent disco. Deze disco wordt ingehuurd op bedrijfsfeesten, festivals…
Kinderfeestjes, binnen en buitenshuisEr is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag…

Huwelijkscadeau: Wat en hoeveel geef je als ze gaan trouwen?Huwelijkscadeau: Wat en hoeveel geef je als ze gaan trouwen?Een uitnodiging voor een bruiloft is altijd leuk. Maar het betekent ook dat er een huwelijkscadeau moet komen voor het k…
Vrienden maken en houden: Zo pak je dat aanWanneer je veel zelfvertrouwen hebt en eenvoudig contact maakt, is het opdoen van een brede vrienden- en kennissenkring…
Chantaljansen (5 artikelen)
Gepubliceerd: 17-09-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.