Kinderfeestjes en laag budget

Kinderfeestjes en laag budget Door de financiële crisis komen er steeds meer gezinnen in de problemen. Vaak merken ouders met kinderen dat er niet steeds meegegaan kan worden met de wensen van de kinderen. Of wat de ouders denken wat hun wensen zijn. Een kinderfeestje bijvoorbeeld hoeft niet veel te kosten om erg leuk te zijn! Sterker nog….door de eenvoud wordt het juist veel soepeler! Hieronder een aantal tips voor een geslaagd budgetvriendelijk kinderfeestje.

Mijn kind is bijna jarig en wil met vriendjes naar het zwembad...

Wanneer Uw kind in de zomer jarig is, is het geen enkel probleem om deels aan zijn wensen te voldoen. Tenminste, wanneer er mooi weer voorspeld wordt. Ieder gezin heeft wel een zwembad voor in de tuin. Zet deze op en zorg ervoor dat er fris water inzit. Daarnaast kunt U de tuin leuk versieren en zorgen voor wat muziek. Misschien heeft U ook nog een zeil liggen? Dan is het ook leuk om hiermee met badschuim een schuifbaan van te maken! Veel toffer dan het zwembad let maar op!

Mijn kind wil met zijn verjaardag naar de speeltuin...

Dit is een vraag waar veel ouders mee worstelen. Meestal wordt er een verjaardagsfeestje gegeven waarbij all-in is. Dus met andere woorden, voor een bepaald bedrag krijgen de kinderen een drankje, frietjes en een ijsje tijdens hun spelen in de speeltuin. Vaak is dit ook nog eens beperkt in het aantal uren speelplezier en er wordt ook vaak een vrij strak schema aangehouden. Daarnaast moet U ook nog eens zorgen voor het vervoer van de kinderen. Dit alles kan al snel een klein vermogen kosten.

Er zijn een aantal dingen die U in de plaats kunt doen. Denk eens aan een gratis speeltuin in het park…of misschien een loop in het bos waarbij U ze allerlei vragen of spannende opdrachten laat voldoen. Leuker nog als de kinderen verkleed worden.
Of wat dacht U van een ouderwetse (wel op de leeftijd letten hierbij) dropping? Is het echt te slecht weer dan kunt U altijd thuis nog zorgen voor de nodige spelletjes. Denk maar eens aan koekhappen, ballonnen met de knieën doorgeven of andere leuke en grappige spelletjes.

Ook in het eten kunt U ruim besparen. Want frietjes uit de supermarkt en een waterijsje passen prima in een kinderfeestje!

Oké, maar wat doen we met het eten op een kinderfeestje?

Budget gericht eten voor de kinderen is helemaal niet zo een groot probleem. Je kan het heel simpel en goedkoop aanpakken en toch ervoor zorgen dat de kinderen het erg naar hun zin hebben, plus dat ze echt zullen genieten van al dat lekkers.

Zelf taartje maken:

Benodigdheden:
 • Een goedkope cake
 • Een bus slagroom (of zelf maken)
 • Chocolade hagelslag
 • Fruit hagelslag
 • Chocopasta
 • Een kaarsje voor de jarige

 1. Snij de cake in plakken en verdeel over elk kind 1 plakje cake.
 2. Doe de hagelslag in een kommetje met een lepel.
 3. Laat de kinderen zelf hun eigen taartje maken met de ingrediënten. Eventueel kan je ook andere dingetjes als smarties of misschien wat stukjes fruit erbij doen.
 4. Wanneer iedereen klaar is (tel hier ongeveer 15 min voor) wordt het kaarsje bij de jarige in het taartje gestoken en wordt er gezongen.
 5. Het kaarsje wordt uitgeblazen en de wens gedaan.
 6. Smullen maar!

Tijd die U hier ongeveer aan besteedt is 25 minuten.

Daarnaast kunt U dit ook met allerhande andere voedingsmiddelen doen. Zo kunt U bijvoorbeeld in plaats van de bekende frietjes op een kinderfeestje ook goed zelf pannenkoeken bakken. Ook deze kunt U ze op alle mogelijke manieren laten versieren.

Of misschien een mooie pannenkoeken taart maken? Dat is eigenlijk heel simpel en valt altijd in goede aarde. Leg tussen elke pannenkoek iets van confituur, slagroom, stroop of andere lekkernijen. Smeer de pannenkoek daarna in met slagroom en versier met hagelslag. Heerlijk creatief en erg lekker!

Met deze tips kunt U ook Uw kind een kinderfeestje van zijn dromen geven. Denk maar niet dat de kinderen in de gaten hebben dat het hierbij om een kinderfeestje voor een klein budget gaat. Ze zullen waarschijnlijk nog meer genieten als U als ouders ook nog eens meedoet met alle activiteiten!

Wat geef ik de kinderen na afloop van het kinderfeestje mee?

Bijna altijd wordt er aan het einde van het kinderfeestje een uitgebreide snoepzak meegegeven. Ben eens creatief en bedenk eens iets anders! Bijvoorbeeld een leuke kleurige potlood of pen met hieraan een spekje? Of misschien een kleurboekje (bij de b merken zeer goedkoop! ) met hierop een lolly en een zakje chips geplakt? Zo kunt U eindeloos en zeer budget vriendelijk combineren!

Als laatste:

Een kinderfeestje valt of staat niet met een hoog budget. Ook met een laag budget kan het zeer geslaagd zijn! Het gaat erom dat het kind in de belangstelling staat en plezier heeft. Dit is het allerbelangrijkste! En zeg nu zelf… hadden wij het vroeger minder?
© 2009 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…
Kinderfeestjes zonder moeiteKinderfeestjes zonder moeiteVoor een kind is zijn verjaardagsfeestje een van de hoogtepunten van het jaar. U wilt er graag iets bijzonders van maken…
Goedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroGoedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroAls een kind jarig is dan moet er een feestje gegeven worden. Je zoon of dochter verdient immers een uniek kinderfeestje…
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…

Kinderopvang door de gastouderKinderopvang door de gastouderThuisopvang, waarbij maximaal 4 kinderen van werkende ouders tegen een oppasvergoeding bij oppasouders worden opgevangen…
Bronnen en referenties
 • Mijn moeder, wijzelf, schuldbemiddelaarster
Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 22-06-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.