Het sponsoren van een kind

In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor het sponsoren van een kind uit een arm land. Welke organisaties zijn er allemaal, waar gaat je geld heen, en wat krijg je ervoor terug? Ook noemen we de 3 grootste organisaties waar je terecht kunt voor het sponsoren van een kind. Hopelijk heb je aan het eind van dit artikel genoeg informatie, en wie weet kan een kindje uit een arm land over 2 maanden wel naar school! Dankzij jou. Je wilt iets veranderen in de wereld, maar geld geven aan goede doelen vind je niet persoonlijk genoeg. Kent u dat gevoel? Dat u graag wilt zien waar uw geld heen gaat, en dat u het leuk vind om persoonlijk op de hoogte te blijven van vorderingen in arme landen? Kies dan voor het sponsoren van een kind!

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Het sponsoren van een kind houdt in dat u een eigen kind toegewezen krijgt. Het geld dat u naar de organisatie overmaakt, wordt gebruikt om het kind bijvoorbeeld eten en drinken te geven en om het naar school te laten gaan. In ruil daarvoor krijgt u bij de meeste organisaties af en toe een foto van uw sponsorkind, en u wordt op de hoogte gehouden van de vorderingen van uw kind, en van de rest van het gebied waarin uw sponsorkind leeft. Zo bent u persoonlijk betrokken bij het project. Het is bij sommige organisaties zelfs mogelijk om een bezoek te brengen aan uw sponsorkind! U zult dan een dag of een paar dagen meekijken in het leven van uw sponsorkind. Natuurlijk moet dit wel vroegtijdig worden aangevraagd, maar het zal zeker een unieke ervaring worden!

Brieven schrijven
Bij de meeste organisaties kunt u ook brieven schrijven met uw sponsorkind. Uw sponsorkind zal het geweldig vinden wanneer het een brief ontvangt van zijn eigen sponsor! En natuurlijk is het ook bijzonder voor u als u een brief terug krijgt, met daarin hele verhalen over wat uw sponsorkind heeft beleefd, en wat hij nu kan dankzij uw geld. Omdat sommige mensen het leuk vinden een kleinigheidje bij de brief te doen, hier wat leuke tips. Stop een leuk stickervelletje bij uw brief in, of stuur vouwblaadjes of stroken papier waarmee het kind lekker kan knutselen. Ook zijn er in diverse winkels kleine spelletjes te koop met plaatsen, denk bijvoorbeeld aan een kwartetspel! Ook kunt u leuke foto's van uzelf sturen, sponsorkinderen vinden het vaak heel leuk ook iets over u te weten te komen. Tot slot kunt u bijvoorbeeld allerlei kraaltjes met draad bij uw brief in doen, hiermee kan uw sponsor kind een mooie ketting of armband maken. Natuurlijk is het per organisatie verschillend of u cadeautjes mag sturen, en zo ja wat voor cadeautjes. Vaak mogen de brieven niet te dik worden, vanwege het bezorgen van de brief naar het verre land.

De verschillende organisaties

We zetten hier de grootste organisaties voor het sponsoren van een kind even op een rijtje. Zo krijgt u een duidelijk overzicht, en kunt u de organisatie kiezen die u het meeste aanspreekt.

World Vision

Algemene informatie:

World Vision is één van de grootste ontwikkelingsorganisaties ter wereld. Christelijke motivatie en identiteit is één van de kernwaarden van World Vision. Je kunt World Vision steunen door middel van veel projecten en activiteiten die ze hebben opgezet, één daarvan is het sponsoren van een kind.

Kosten per maand:

30 euro, je kunt betalen per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar.

Over de sponsorkinderen:

Je kunt zelf kiezen uit één van de vele sponsorkinderen die te vinden zijn op de site, of je kunt de keuze aan World Vision overlaten. Ze hebben vooral kinderen in de leeftijd van 2 tot 9 jaar, en de kinderen zijn afkomstig uit 5 verschillende landen.

Wat krijg je ervoor terug:

Elk jaar een nieuwe foto en een rapport en je krijgt een geschiedenis van het sponsorkind.

Kun je met het kind schrijven:

Er bestaat de mogelijkheid om met het kind te schrijven, en ook mag je kleine cadeautjes van papier, en niet dikker dan 1cm. bij je brief in doen. Bovendien ontvang je twee keer per jaar een voorgedrukte kaart die je kunt versturen. Je kunt zeker brieven terug verwachten, World Vision vertaald de brief voor het kind en help het mee om een brief terug te schrijven.

Is bezoek mogelijk:

Ja dit is mogelijk, dit moet je minimaal drie maanden van te voren aangeven.

Plan Nederland

Algemene informatie: Plan Nederland is onderdeel van Plan International. Deze ontwikkelingsorganisatie heeft projecten opgezet in 49 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan International heeft geen godsdienstige of commerciële doelstellingen.

Kosten per maand:

21,50, je kunt betalen per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar.

Over de sponsorkinderen:

Je kunt geen sponsorkind kiezen, maar je kunt wel aangeven of je een jongen of een meisje wil, en uit welk werelddeel je sponsorkindje moet komen.

Kun je met het kind schrijven:

Er bestaat de mogelijkheid om met het kind te schrijven, en je kunt op de site van Plan Nederland ook een e-card naar je sponsorkunt sturen. Tevens mag je het kind twee keer per jaar een cadeautje sturen van maximaal 150 gram.

Is bezoek mogelijk:

Ja dit is mogelijk.

Compassion

Algemene informatie:

Compassion wil kinderen één voor één de kans bieden op een leven zonder armoede. Bij Compassion staat Christus centraal, en ze besteden dan ook veel aandacht aan de geestelijke ontwikkeling van de kinderen.

Kosten per maand:

29 euro.

Over de sponsorkinderen:

Je kunt zelf een sponsorkind kiezen, op de site vind je er heel veel, ook kun je de keuze aan Compassion overlaten.

Kun je met het kind schrijven:

Je kunt je kind schrijven, en je kunt twee á drie keer per jaar een brief terug verwachten. Je mag geen cadeautjes sturen, maar Compassion heeft wel aparte fondsen, zo kun je geld overmaken voor kerst en bijvoorbeeld voor de verjaardag van je sponsorkind. Compassion zorgt er dan voor dat het kindje iets extra's krijgt namens jou.

Is bezoek mogelijk:

Ja dit is mogelijk, geef dit twee maanden van tevoren aan.

Overige organisaties

Natuurlijk zijn er nog meer organisaties waar je terecht kunt. Kijk daarvoor onderaan bij bronnen. Ook vind je daar de links naar Compassion, Plan Nederland en World Vision.
© 2008 - 2024 Famke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Postpieten in België: een brief aan SinterklaasPostpieten in België: een brief aan SinterklaasEen brief naar Sinterklaas schrijven. Best spannend! Wist je dat er jaarlijks zo'n 200.000 brieven naar de Sint worden g…
Knutselen voor moederdagKnutselen voor moederdagMoederdag komt er weer aan en moeders vinden het natuurlijk het leukst als ze iets krijgen wat het kind zelf gemaakt hee…
Stichting Achterstevoren verovert hartenStichting Achterstevoren verovert hartenTwee meisjes zien de film 'Achtste groepers huilen niet' en raken geïnspireerd om iets voor ernstig zieke kinderen te or…
Schrijven met gevangenenSchrijven met gevangenenEr zijn mensen die graag schrijven met een gevangene. Door het schrijven kunnen ze hun verhaal kwijt en daarnaast vormen…

Afghanistan, een algemene inleidingAfghanistan is een vrij onbekend land, het komt met name in het nieuws vanwege de burgeroorlog en de nasleep ervan. In d…
Comazuipen, een trieste ontwikkelingComazuipen, een trieste ontwikkelingDe Amerikaanse neuroloog S. Swartzwelder verklaart dat zelfs eenmaal binge-drinken (in een sneltempo vijf of zes glazen…
Bronnen en referenties
  • http://www.worldvision.nl http://www.compassion.nl http://www.plannederland.nl http://www.dorcas.nl http://www.redeenkind.nl http://www.zendingovergrenzen.nl http://www.stichtingcrc.nl http://www.kimon.nl
Famke (5 artikelen)
Gepubliceerd: 24-09-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.