Stichting Achterstevoren verovert harten

Stichting Achterstevoren verovert harten Twee meisjes zien de film 'Achtste groepers huilen niet' en raken geïnspireerd om iets voor ernstig zieke kinderen te organiseren. Sofie en Emma begonnen Stichting Achterstevoren in 2012. De stichting doet haar best om wensen van ernstig zieke kinderen uit te laten komen. De twee zusjes zijn actief werkzaam voor de stichting.

Sofie en Emma van Stichting Achterstevoren

Toen Sofie en Emma 10 en 8 jaar oud waren, we schrijven 2012, zagen de zusjes de film Achtste groepers huilen niet, naar een boek van Jacques Vriens waarin een meisje uit groep acht ernstig ziek wordt en de klas iets bijzonders voor haar organiseert. Het inspireerde de beide meisjes om ook iets te organiseren voor ernstig zieke kinderen. Ze begonnen met een eigen actie en steeds meer bedrijven en instanties steunden het initiatief.

Team

Sofie en Emma doen het niet alleen. Elke dag veroveren ze met Achterstevoren harten, samen met een team van professionals uit het medische vak en met organisatoren. Zij zetten zich vrijwillig in en laten wensen van zieke kinderen van 4 tot 12 jaar uitkomen.
De zusjes zijn betrokken bij elke actie en voeren bijna alle wensen zelf uit. Het contact tussen de zieke kinderen en de twee meisjes staat centraal. Juist dat het kinderen zijn die de wensen van kinderen laten uitkomen maakt de acties buitengewoon. Het contact levert vele bijzondere momenten op. Alle medewerkers aan Stichting Achterstevoren doen hun werk op vrijwillige basis.

Toverteam

Stichting Achterstevoren kan altijd vrijwilligers gebruiken. De vrijwilligers vormen met elkaar toverteams die een glimlach toveren op het gezicht van een ziek kind. De werkzaamheden bestaan uit:
 • Het werven van donateurs;
 • beantwoorden van brieven;
 • organiseren van wensen;
 • andere rol.

Achterstevoren verovert harten

Stichting Achterstevoren is een woord dat past bij kinderen en bij de leeftijd van de kinderen van de doelgroep. In het woord zit acht, dat refereert naar de film Achtste groepers huilen niet. In het deel tevoren van Achterstevoren kun je de letters e en o omdraaien en dan krijg je het woord toveren.
Achterstevoren betekent ook omgekeerd. Bij de wensvervullingen worden tranen omgetoverd tot een lach, waarmee het zich ziek voelende kind even vrolijk wordt.

Cadeau

Achterstevoren houdt ondermeer cadeau-acties, waarbij kinderen in ziekenhuizen een cadeau uit handen van Emma of Sofie krijgen. Sponsoren kunnen voor 25 euro een cadeau sponsoren.

Donaties

De stichting draait op donaties, die volledig worden ingezet voor zieke kinderen. Elke donatie komt daar waar hij het beste gebruikt kan worden: een ziek kind een onvergetelijke belevenis bezorgen. Door de donaties kan de Stichting Achterstevoren een beetje toveren en
Bron: AchterstevorenBron: Achterstevoren
wordt een ziek kind een onvergetelijk moment geschonken. Wie 15 euro of meer doneert ontvangt als dank de exclusieve CD Lullabies of the World, betoverende slaapliedjes uit 20 verschillende landen.
Sinds de oprichting heeft de stichting al honderden wensen vervuld.

Contact

Stichting Achterstevoren

 • Postbus 1017
 • 5700 BA Helmond
 • telefoon: 0850-033338
 • www.stichtingachterstevoren.nl
 • e-mail: info@stichtingachterstevoren.nl
 • donaties op gironummer 30003
 • tnv Stichting Achterstevoren.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schrijver Jacques VriensJacques Vriens is een bekende kinderboekenschrijver van Nederlandse bodem. Leer meer over het leven van Jacques Vriens e…
Goed doel: help de grote katten!Goed doel: help de grote katten!Tijgers sterven uit. Na drugshandel is de handel in illegale dieren de grootste wereldwijde handel. De grote katten hebb…
Stichting dierenthuisStichting dierenthuis is een permanente opvang voor kansarme asiel dieren. Denk bijvoorbeeld aan zwaar mishandelde diere…
Pesten: stop! (anti-pestboek voor kinderen)recensiePesten: stop! (anti-pestboek voor kinderen)Pesten: stop! is een anti-pestboek voor kinderen tussen de 6 en de 9 jaar. Om zelf te lezen en samen over te praten. Het…

De rijkste man aller tijden: John D. Rockefeller (1839-1937)De rijkste man aller tijden: John D. Rockefeller (1839-1937)John Davison Rockefeller is moeilijk onder één noemer te vangen. Aan de ene kant was hij de slimme, bikkelharde zakenman…
Senioren: leuke activiteiten met kleinkinderenWanneer u een of meer kleinkinderen heeft prijst u zichzelf waarschijnlijk gelukkig. Er is meestal niks leuker dan samen…
Bronnen en referenties
 • Stichting Achterstevoren
 • Persbureau Ameland
 • Afbeelding bron 1: Achterstevoren
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 04-04-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.