Online kaart versturen en ontvangen per post

Online kaart versturen en ontvangen per post Een kaartje met de post ontvangen is nog steeds een fijne verrassing. In ons digitale tijdperk kunnen we dat ook online regelen, en da's wel erg makkelijk. 's Avonds nog even vanaf je luie bank online een kaartje uitkiezen en de volgende dag al laten bezorgen is een kleine moeite. Je hoeft er je deur niet meer voor uit. Welke aanbieders zijn er en wat kost een kaartje bestellen nu eigenlijk?

Inhoud:


Geschiedenis van een kaart sturen

Vanaf 1890 verstuurde men de eerste ansichtkaarten ofwel prentbriefkaarten aan elkaar. Nog altijd versturen mensen een kaartje naar een zieke, met feestdagen of vanaf een vakantieadres, ondanks het digitale tijdperk met snelle sms- en Whatsappberichten.

Waarom een kaart per post laten versturen?

Ondanks - of misschien wel dankzij - de overvloed aan digitale informatie, verplichtingen en berichten via social media heeft nog steeds elk adres een echte brievenbus, zo eentje waar de bezorger de papieren post aflevert. Wie vindt het niet leuk om een onverwacht kaartje te ontvangen? Niet alleen op een verjaardag of feestdag, maar ook als felicitatie bij een behaald succes als een examen of juist als hart onder de riem bij een vervelende gebeurtenis. Of zomaar, een 'lang niet gezien, afspreken?'.

Een papieren kaart kan je nog altijd kopen in tijdschriftenwinkels en de meeste supermarkten. Maar online bestellen en dan in de brievenbus laten bezorgen is wel erg makkelijk. Bovendien kan je dat bij de meeste aanbieders tot een later tijdstip nog doen dan in de ouderwetse rode brievenbus op de hoek van de straat, die vaak op een onduidelijk tijdstip wordt geleegd. Online je kaart uitkiezen uit de vele mogelijkheden dus, je eigen tekst toevoegen, adres invullen en betalen. Klaar is Kees!

Online kaart bestellen: wat kost het bij welke aanbieder?

In het overzicht staan alle Nederlandse aanbieders vermeld met een behoorlijk aanbod in kaartkeuze en kwaliteit. De genoemde prijzen (2015) per kaart zijn exclusief de portokosten, die overal de standaard posttarieven volgen. Daarvan is Kaartje2go.nl de goedkoopste aanbieder, ook zonder berekende korting.

aanbieder verzending vanaf prijs dubbele kaart korting met account spaarprogramma ook via app
www.kaartje2go.nl20.00 uur 1,99tot 30%, 1e kaart gratis--
www.hallmark.nl19.30 uur 2,54 0,256 stempels = gratis kaartja
www.kaartwereld.nl19.00 uur 2,20ca. 20%9 stempels = gratis kaartja
www.greetz.nl20.00 uur 2,25-9 stempels = 2,50 kortingja
www.goededoelenkaartje.nl15.00 uur 2,75 -waarvan 0,50 voor goede doel----

Kortingen bij eigen account, hoger verbruik en kortingsmailtjes

Zonder account, dus zonder je bekend te maken met naam en mailadres, kun je bij allemaal snel een kaartje regelen. Maar een account kost je geen geld en biedt ook meestal extra korting. Via je aangemelde mailadres ontvang je met enige regelmaat reclame, maar meestal bevat die dan ook een kortingsactie, waaronder kortingscodes. Bewaar je je mailtjes dan scan je de volgende keer even welke code nog geldig is en je fijn korting geeft. Kortingen verlopen soms ook heel snel, soms zelfs binnen 1 dag.

Adresboek, verjaardagsreminders en eigen foto

De genoemde aanbieders bieden - behalve goededoelen.nl - allemaal extra mogelijkheden aan bij een aangemaakt account. Vooral het adresboek om je adressen te beheren en de verjaardagsreminder die je helpt herinneren dat een bekende binnenkort weer jarig is zijn erg handig. Kaarten die je verfraait met je een eigen persoonlijke foto bieden ze allemaal aan.

Een Goede Doelen kaartje

Een bijzondere kaartenwebsite is GoedeDoelenKaartje.nl, een online kaartaanbieder die kaarten verstuurt voor diverse goede doelen organisaties:
 • Amnesty International
 • Artsen zonder Grenzen
 • Bartiméus Sonneheerdt - organisatie voor blinden en slechtzienden
 • Dance4life
 • De Zonnebloem
 • KNGF Blindegeleidenhonden
 • KWF Kankerbestrijding
 • Natuurmonumenten
 • Nederlandse Hartstichting
 • Oranje Fonds
 • Rode Kruis
 • SOS Kinderdorpen
 • Stichting Aap
 • Stop Aids Now!
 • War Child
 • Wereld Natuur Fonds

Van de kosten die deze aanbieder in rekening brengt zijn 0,50 voor het goede doel.

Online kaart versturen via app

Een aantal aanbieders bieden ook het gebruik van een app voor je smartphone aan. Da's best handig, maar let op want daarbij gelden vaak afwijkende voorwaarden en mogelijkheden, zoals een wat kleiner aanbod in kaarten, een andere prijsstelling of kortingen die niet gelden of lager zijn.

Lees verder

© 2015 - 2024 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Orginele kaarten en cadeautjes versturen per postOrginele kaarten en cadeautjes versturen per postKaartjes en cadeautjes versturen of ontvangen per post is altijd leuk. Alleen is het iedere keer weer een uitdaging om h…
Originele kerstkaarten maken met internet en foto'sOriginele kerstkaarten maken met internet en foto'sIeder jaar verstuurt ongeveer 90% van alle Nederlanders traditiegetrouw kerstkaarten naar vrienden en familie. In vele g…
De VikingCard: eigenschappen en verschillende soortenDe Viking (prepaid) Mastercard is een handig betalingsmiddel op 32 miljoen locaties verspreid over heel de wereld waar d…
Postcrossing, wat is het en hoe kan ik beginnen?Postcrossing, wat is het en hoe kan ik beginnen?Wat is nou leuker dan een vrolijk ansichtkaartje in je brievenbus? Tegenwoordig gaat alles digitaal en door alle social…

Stripper op een vrijgezellenfeestStripper op een vrijgezellenfeestWaar moet je op letten als je een stripper in wilt huren voor een vrijgezellenfeest? Met de hype rond de stripperfilm Ma…
Spellen voor vrijgezellenfeest van een boekenwurmSpellen voor vrijgezellenfeest van een boekenwurmEen vrijgezellenfeest maak je het liefst zo persoonlijk mogelijk. Als iemand enorm gek is op boeken, kun je verschillend…
Bronnen en referenties
Drie (120 artikelen)
Laatste update: 01-01-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.