5 bizarre moordenaars

5 bizarre moordenaars Er zijn en worden veel bizarre moorden gepleegd. Vaak worden deze moorden gepleegd door seriemoordenaars die al meerdere slachtoffers op hun naam hebben staan. Dit is echter niet altijd het geval, er zijn zelfs moorden gepleegd door kinderen. Er zijn vijf moordenaars op een rij gezet, met elk een bizar verhaal.

Enriqueta Marti

Enriqueta is 20 jaar oud als zij in 1888 in de prostitutie terecht komt. Ze was een harde werkster en had veel klanten uit de hogere kringen van de bevolking. Als een klant een minderjarige wilde dan kreeg de klant een minderjarige. Deze kinderen die ze dan de prostitutie in wist te krijgen, haalde ze van de straat.

In die tijd dat Enriqueta als prostituee werkte, was tuberculose een groot probleem geworden. Het duurde niet al te lang voordat men erachter kwam dat bloed een goed medicijn was. Enriqueta wist hier munt uit te slaan, ze begon een handel in kinderbloed. Enriqueta kocht toverboeken en ging zich verdiepen in het maken van het medicijn. De kinderen waarvan ze het bloed gebruikte, lokte ze naar haar huis, sloot ze op en vermoordde ze. Ondertussen was het de burgers niet ontgaan dat er kinderen verdwenen, de burgemeester ontkende dit.

Toen op een avond Teresita Guitart werd ontvoerd door Enriqueta, raakte de moeder van Teresita in paniek. De geruchten konden toen niet meer ontkend worden.

Het verhaal gaat dat Enriqueta op een dag vergat de deur van het kamertje waar Teresita opgesloten zat op slot te doen. Teresita is toen het kamertje uit geslopen en keek uit het raam. Een vrouw op straat zag een kaalgeschoren kinderhoofdje achter het raam. Ze herkende Teresita en lichtte de politie in. Enriqueta werd opgepakt, dit was in 1912.

Archie McCafferty

Archie werd vroeger als kind door zijn vader geslagen. Archie was dan ook geen braaf kind. Hij stal als kind al en gooide katten uit het raam van de bovenste verdieping, om vervolgens beneden te gaan kijken hoe ze er na de val uitzagen. Zijn ouders dachten dat het een goed idee was om van Schotland naar Australië te emigreren. Zijn gedrag veranderde niet, tot hij zijn vrouw Janice leerde kennen en zij samen een kindje kregen. Hij besloot de criminaliteit achter zich te laten, een baan te zoeken en een goede vader te worden.

Op een dag ging het helemaal mis. Zijn zoontje Craig, die toen 6 weken oud was overleed. Zijn moeder, Janice, viel in slaap terwijl zij het jongetje de borst aan het geven was. Janice is toen omgerold en boven op Craig komen te liggen, deze is daardoor gestikt. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat Archie diep in de put raakte. Hij verliet Janice, raakte aan de drank en drugs en ging vaak naar het graf van Craig. Op een dag, toen hij bij het graf van zijn zoon was, zag hij een fel licht. In het licht verscheen een oudere versie van Craig, hij vertelde Archie dat hij terug zou komen als Archie zeven mensen om het leven bracht. Archie is in die tijd opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek, maar werd daar ontslagen.

Na het visioen wist Archie wat hem te doen stond, hij had er namelijk alles voor over om zijn zoontje terug te krijgen. Dus sloeg Archie aan het moorden. Hij had drie mensen om het leven gebracht toen de politie hem oppakte. Hij werd tot drie keer levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hij heeft deze straf nooit uitgezeten. Hij is vervroegd vrijgelaten en weer terug naar Schotland gegaan, waar hij samen met zijn nieuwe vrouw twee kinderen kreeg. Zijn vrouw is een paar jaar later met de kinderen naar Australië vertrokken, het land waar Archie nooit meer mocht komen.

Henry Lee Lucas

De moeder van Henry, die als prostituee werkte, was gewelddadig en sloeg. Henry, zijn vader en zijn halfbroer leden onder de macht van zijn moeder Viola. Henry's vader, die zijn benen miste door een ongeluk, was alcoholist. Henry heeft in zijn jeugd meerdere keren moeten zien hoe zijn moeder geslachtsgemeenschap had met onbekende mannen. En toen Henry een pony cadeau kreeg moest hij toezien hoe zijn moeder het dier doodschoot.

In zijn pubertijd mishandelde en doodde Henry zelf dieren voor zijn plezier. In een gevecht met zijn halfbroer verloor Henry zijn oog. Op de leeftijd van vijftien pleegde hij al zijn eerste moord. Hij wurgde een meisje nadat zij hem had afgewezen, dit was in 1951. In 1954 kwam hij voor het eerst in de gevangenis voor een reeks inbraken. Toen hij in 1959 weer vrij kwam, besloot hij bij zijn halfzus te gaan wonen. Hij verloofde zich met een meisje, maar zij werd door Henry's moeder niet goedgekeurd. In 1960 vermoordde Henry zijn moeder. Hij kwam wederom in de gevangenis terecht en in 1975, na vijftien jaar gevangenschap, kwam hij weer vrij. Hij trouwde met zijn nicht maar deze scheidde weer van hem twee jaar later.

Hij ontmoette Ottis Toole, met wie hij veel moorden pleegde. In 1983 werd Henry voor de derde keer gearresteerd. Deze keer was het alleen omdat hij de wapenwet had overtreden. Maar al gauw kwam aan het licht dat Henry diverse moorden op zijn geweten had. Er zijn bronnen die beweren dat hij 350 moorden op zijn geweten heeft. Een rechercheur denkt dat dit er wel 3000 zijn.

Ed Gein

Ed Gein kwam uit een gezin van vier. Zijn vader was agressief en alcohollist, zijn moeder was heel religieus en dan was er nog Henry, de broer van Ed. In 1940 kwam de vader van Ed te overlijden, vier jaar later overleed ook Henry. Henry zou zijn omgekomen bij een brand, het is nooit duidelijk geworden of Ed hier iets mee te maken had. In 1945 sterft zijn moeder, Ed is op dit moment 39 jaar oud. Hij was zijn hele leven aangewezen geweest op zijn moeder en toen zij overleed bleef Ed dan ook in een ernstig gestoorde toestand achter.

Doordat zijn moeder zo religieus was had Ed nooit de kans gekregen seksuele ervaringen op te doen. Hij verwarde zijn gevoelens voor vrouwen met de wens zelf een vrouw te zijn. Hij besloot een pak van vrouwenhuid te maken, dit pak had borsten en een vagina waardoor hij voldoende op een vrouw leek. Door verse graven op te graven kwam hij aan de huid voor zijn pak. Hij maakte niet alleen een pak van vrouwenhuid hij maakte er ook lampenkappen, riemen en andere voorwerpen van. Schedels van de vrouwen gebruikte hij om uit te drinken.

Pas in 1954 bracht Ed voor het eerst zelf een vrouw om het leven, zijn tweede slachtoffer viel in 1957. Het zou na de moord op zijn tweede slachtoffer niet lang meer duren totdat de politie hem op het spoor kwam. Zijn huis werd doorzocht en zijn 'kunstwerken' gemaakt uit de lichamen van 15 vrouwen werden gevonden.

Jon Venables en Robert Thompson

De Engelse Jon en Robert zijn allebei 10 jaar, als ze op een dag besluiten niet naar school te gaan maar naar het winkelcentrum. In het winkelcentrum zien ze een tweejarige peuter staan. Ze lokken het kindje, genaamd James Bulger, mee naar buiten terwijl de moeder van de peuter nog nietsvermoedend in de winkel is. Ze lopen 4 kilometer met hem naar een verlaten treinspoor. Terwijl ze onderweg zijn stoppen ze regelmatig om James te schoppen. Bij het spoor aangekomen gooien ze bakstenen naar het hoofd van het tweejarige jongetje, smeren ze blauwe verf in zijn ogen, stoppen ze batterijen in zijn mondje en slaan ze hem met een staaf op zijn hoofd. Ze laten James achter onder een berg puin en hopen dat het op een ongeluk lijkt. Later blijkt dat James 10 schedelfracturen heeft. Nadat de twee jongens hem voor dood hebben achtergelaten heeft James nog even geleefd, hoe lang is niet bekend.
© 2013 - 2024 Stepphhanie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De verschillende soorten moordenaarsDe verschillende soorten moordenaarsEen moordenaar is iemand die een ander opzettelijk om het leven brengt. Vaak wordt dit gedaan met voorbedacht rade. Het…
Moordenaars in NederlandHet is iets waar we allemaal bang voor zijn: de dreiging van een moordenaar. Wat is er bekend over moordenaars in Nederl…
De moord op Bobby KennedyDe moord op Bobby KennedyIn 1968 werd Bobby Kennedy vermoord. Zijn dood werd vanaf het begin af aan door mysteries omgeven, net als de eerdere do…
Richard Kuklinski – moorden op KerstavondEen van de meest spraakmakende moordenaars in de geschiedenis van de Amerikaanse georganiseerde misdaad is misschien nog…

De krimp biedt ook kansenDe krimp biedt ook kansenIn plattelandsregio’s krimpt de bevolking. Niet alleen gaan er meer mensen dood dan er geboren worden, jongeren trekken…
Hoeveel vrienden heb je nodig?Hoeveel vrienden heb je nodig?Dit ligt er heel erg aan wat je een vriend noemt. Wat de één een vriend noemt, noemt de ander een kennis. Hoe jonger je…
Bronnen en referenties
  • http://www.therighttrace.nl/killer-kids/
  • http://www.horror.nl/column/16/ed-gein.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Ed_Gein
  • http://www.barcelonainfo.nl/2012/enriqueta-marti-de-vampier-van-el-raval/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Henry_Lee_Lucas
Stepphhanie (10 artikelen)
Laatste update: 01-12-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.