Hoe krijgt u snel meer zelfvertrouwen?

Hoe krijgt u snel meer zelfvertrouwen? Zelfvertrouwen betekent voor veel mensen: geluk en gelukkig zijn in het leven. Zelfvertrouwen hebben zou een voorwaarde zijn om de liefde te vinden, of om beter werk te krijgen. Als u zelfvertrouwen uitstraalt geeft u dat een rijk en bruisend leven, vol leuke ervaringen. Wat voor u ook de reden kan zijn om snel aan meer zelfvertrouwen te komen, hier enkele tips om snel meer zelfvertrouwen te krijgen.

Zelfvertrouwen direct groter

U krijgt direct een zeer goed gevoel over u zelf en krijgt direct een groter gevoel van zelfvertrouwen als u zich goed kleed. Speciaal voor vrouwen: u moet zich in uw kleding voelen alsof u een prinses bent, dat zal u een goed gevoel geven en u straalt zelfverzekerd. Let wel: ieder kledingstuk dat u draagt en dat u in de kast heeft hangen zou u een gevoel moeten geven alsof u een prinses bent. Pas dan straalt u iedere keer alsof u barst van het zelfvertrouwen! Alle kleding dat u draagt is schoon, netjes gestreken en er zitten geen kreukels, vlekken, gaten of scheuren in!
Verzorg uw lichaam altijd goed, maak het dagelijks schoon en onderhoud het. Ga af en toe eens langs de schoonheidsspecialiste, de kapper, de zonnebank, de nagelstudio, de tandarts, de spa om te ontspannen, de sauna en enz.

Gezond leven

Hoe is het uiterlijk van uw lichaam? Bent u tevreden over uw vormen? Het uiterlijk van uw lichaam is van grote invloed om uw zelfvertrouwen snel te vergroten. Als u zich zekerder voelt over uw eigen lichaam, straalt u dat ook uit. U krijgt meer energie als u goed in uw vel zit dor meer te bewegen en daardoor voelt u zich aantrekkelijker. Hoe kunt u gezonder gaan leven?
  • Eet gezond door meer groente, fruit en vezels te eten,
  • Eet dagelijks gevarieerd,
  • Kies voor meer vette vis,
  • Kies gezondere variaties,
  • Eet minder vlees,
  • Ga meer trainen en sporten,
  • Ga geregeld in de buitenlucht bewegen.

Positieve indruk

Kijk eens naar dit beeld en vraag uzelf eens af, wie van deze twee maakt de meeste indruk op u? Wie van deze twee voelt voldoende vertrouwen in zichzelf dat uitstraalt naar anderen toe? Hoe komt u over op uw omgeving? Lijkt u op beeld 1 of op beeld 2?
  1. Eerste beeld: Een man zit in een donker hoekje in de zaal met hangende schouders. Hij probeert uit alle macht niet op te vallen door in de schaduw van diegene die voor hem zit te verschuilen. Hij is alles behalve enthousiast over zijn aanwezigheid in deze grote zaal. Zijn ogen zijn neergeslagen en kijken naar de grond. Niemand ziet hem, niemand praat met hem. Hij lijkt per minuut kleiner te worden om uiteindelijk te verdwijnen.
  2. Beeld twee: Een man zit op de eerste rij in de schijnwerpers met het hoofd omhoog. Hij knikt iedereen goedendag en glimlacht vriendelijk. Zijn hoofd staat rechtop en hij maakt met iedereen even oogcontact.

Complimenten

Hoe reageert u als u een compliment ontvangt? Afwijzend? Maar voelt u zich stiekem niet helemaal geweldig als u een compliment krijgt? Waardeert u diegene die u een compliment hebt gegeven niet meer als voorheen? Dat kunt u ook omdraaien: als u nu eens diegene bent die (welgemeende!) complimentjes gaat geven? Zouden de anderen u dan ook niet meer gaan waarderen? Dat is wel goed voor uw zelfvertrouwen!

Wees dankbaar

Wees dankbaar voor die dingen en zaken die u in uw leven hebt, uw vrienden, uw goede manieren, uw successen, uw kinderen, uw vaardigheden, uw persoonlijke vaardigheden, uw goede eigenschappen, en over alle andere dingen en zaken waar u zich echt tevreden over voelt. Schrijf alles waar u dankbaar voor bent op papier. Schrijf alles waar u echt tevreden over bent op papier. Lees deze iedere dag bewust door en voel uzelf dankbaar over uw eigen zegeningen!

Voorste rij

Welk beeld sprak u het meest aan? Welk beeld gaf u de indruk dat de man zelfverzekerd was? Beeld 1 van de man die in de schaduw van een ander, achter in de zaal in een donker hoekje zat? Of juist beeld 2 van de man die vriendelijk lachend op de voorste rij zat? Juist! En dat moeten we gaan onthouden en dus toepassen in ons leven: ga op die voorste rij zitten!
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is zelfvertrouwen?Wat is zelfvertrouwen?Wat is zelfvertrouwen? Wat doet zelfvertrouwen met u? Heeft zelfvertrouwen een nut? Waar is zelfvertrouwen goed voor? Le…
Meer zelfvertrouwenMeer zelfvertrouwenMaar liefst acht op de tien mensen zou graag meer zelfvertrouwen willen hebben. Zij verlangen naar meer zelfvertrouwen.…
Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen - Tips en uitlegHoe krijg ik meer zelfvertrouwen - Tips en uitlegZelfvertrouwen betekent het vertrouwen dat iemand in zichzelf heeft. Mensen met veel zelfvertrouwen stralen iets positie…
Wat houdt zelfvertrouwen in?Wat houdt zelfvertrouwen in?Wat is relevant als het om zelfvertrouwen gaat? Hoe zit het met de relatie met je capaciteiten? Aan welke gedachten en g…

Intelligentietesten voor het jonge kindIntelligentietesten voor het jonge kindBij jonge kinderen vinden in een korte periode ingrijpende veranderingen in de ontwikkeling plaats. In bepaalde jogevall…
Negatieve gedachten tegengaanNegatieve gedachten tegengaan“Het is de schuld van iemand anders,” of “Het gaat toch wel fout,” zijn bekende uitroepen van iemand vol met negatieve g…
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 02-03-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Psychologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.