10 tips voor een geslaagd geboortekaartje

Bij een geboorte, hoort een geboortekaartje. Het is de manier waarop jullie aan de wereld vertellen dat jullie een kindje op de wereld hebben gezet, hoe het zal gaan heten en wanneer het juist geboren werd. Dat kaartje moeten jullie vooraf kiezen om dan net na de geboorte de variablele gegevens aan te passen. Hoe zorg je er nu voor dat je het perfecte geboortekaartje hebt? Enkele tips op een rijtje:

10 tips voor een mooi geboortekaartje

Neem voldoende tijd om een kaartje te kiezen

Het kan frustrerend zijn als je te lang wacht en dan niet helemaal vindt wat je wil. Daarom is het belangrijk voldoende tijd te nemen om reeds vroeg te beginnen zoeken. Als je denkt dat je een kaartje gevonden hebt, laat het dan eventjes rusten en bekijk het binnen een aantal dagen nog even. Zo ben je zeker dat je het ook op een ander moment nog mooi vindt.

Gebruik de verschillende kanalen

Het voordeel de dag van vandaag van alles op internet te vinden is groot. Via google kan je perfect de criteria ingeven waarnaar je op zoek bent. Wil je vb een geboortekaartje met uiltjes, dan zoek je ‘geboortekaartje uiltjes’ en je zal meteen zien waar deze aangeboden worden. Ga je liever eens langs (is belangrijk als je een kaartje op maat laat maken), maak dan een afspraak. Er zijn ook standaard boeken te verkrijgen bij drukkers en verschillende winkels.

Weet wat je wil

Wil je een kaartje dat uniek is, of je nog niet eerder zag? Laat dan de boeken maar meteen links liggen. Ga op zoek naar ‘geboortekaartjes op maat’ op het internet en dan vind je de grafische bureaus die speciaal voor jullie een kaartje willen. Wil je liever een retro geboortekaartje, geef dan die zoekwoorden eens in Google in.

Kies iets persoonlijks

Het is belangrijk dat het geboortekaartje uitstraalt wat jullie willen meegeven als communicatie voor jullie kindje. Het is steeds leuker als de personen die jullie kaartje krijgen, het nog niet eerder zagen. Een origineel en persoonlijk geboortekaartje maakt steeds iets los bij mensen. Je zal zien dat je op een origineel geboortekaartje veel reactie zal krijgen.

Bekijk of het mogelijk is doopsuiker en geboortekaartje op elkaar af te stemmen

Het is leuk als alles mooi 1 geheel vormt, een concept. De sfeer die dan van het kaartje uitgaat, wordt ook in de doopsuiker doorgetrokken. Meestal is het mogelijk labeltjes voor doopsuiker samen met het kaartje te bestellen. Ook kleuren van de boontjes zelf kunnen perfect op de kleuren van het kaartje afgestemd worden.

Let op levertijden

Het is belangrijk te weten hoe snel je kaartje klaar is eens je de gegevens van de geboorte doorgegeven hebt.

Let op de manier van leveren

Zorg ervoor dat je weet waar of hoe het kaartje geleverd wordt: kan je gaan afhalen, moet het afgetekend worden, kan het in het ziekenhuis geleverd worden,...

Indien jullie het geslacht kennen, en de naam gekozen is, geef deze dan reeds door

Als je een digitale drukproef krijgt, dan zie je meteen dat alles juist geschreven is. Ken je het geslacht nog niet, geef dan vooraf de 2 mogelijke namen geschreven door zodat ook daar geen schrijffouten kunnen voorkomen.

Vraag een digitale drukproef en controleer deze meerdere keren

Meestal wordt een digitale drukproef gestuurd. Hierop kunnen jullie reeds alle gegevens controleren. Het is belangrijk deze digitale proef heel grondig na te lezen om fouten te vermijden.

Geef de variabele gegevens zo snel mogelijk na de geboorte door

Zorg dat je een gsmnr hebt waarop steeds iemand te bereiken is. Hoe sneller jullie alles kunnen doorgeven, hoe sneller jullie kaartje klaar kan zijn (rekening houdend met weekend- en feestdagen natuurlijk).

Wat jullie ook kiezen, zorg vooral dat het jullie eigen keuze is en laat je niet door anderen beïnvloeden. Het is jullie kindje, jullie gezinnetje, jullie groot nieuws.

Veel succes
© 2011 - 2024 Gringo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geboorteteksten, vastleggen van beelden na de geboorteGeboorteteksten, vastleggen van beelden na de geboorteBinnenkort wordt jullie baby geboren. Iedere baby is uniek, maar een eigen kindje is natuurlijk helemaal bijzonder. Je z…
Een origineel babyborrelkaartjeDe meeste mensen onder ons hebben er of willen er ooit wel eentje of meerdere hebben. Kinderen bedoelen we natuurlijk. K…
Mooie bijbelteksten en gedichtjes voor op een geboortekaartMooie bijbelteksten en gedichtjes voor op een geboortekaartChristelijke ouders kiezen er vaak voor om een bijbelse tekst, gedicht of versje op een geboortekaartje te zetten. Het k…
Een kraamfeest of babyborrel organiserenEen kraamfeest of babyborrel organiserenHeel wat ouders organiseren voor de geboorte van hun kleine spruit een babyborrel. In Nederland spreekt men van een kraa…

Knutselen voor moederdagKnutselen voor moederdagMoederdag komt er weer aan en moeders vinden het natuurlijk het leukst als ze iets krijgen wat het kind zelf gemaakt hee…
Werkende moeders in de overgangWerkende moeders in de overgangHoe zwaar is het om in de overgang en een werkende moeder te zijn? Hoe zwaar drukt de belasting van alle verplichtingen…
Gringo (77 artikelen)
Gepubliceerd: 02-04-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.