Mooie bijbelteksten en gedichtjes voor op een geboortekaart

Mooie bijbelteksten en gedichtjes voor op een geboortekaart Christelijke ouders kiezen er vaak voor om een bijbelse tekst, gedicht of versje op een geboortekaartje te zetten. Het kan lastig zijn om een geschikte tekst uit te kiezen voor op het geboortekaartje. In dit artikel staan daarom een aantal tips en een aantal handige websites met mooie gedichtjes.

Bijbelteksten

Een bijbeltekst die letterlijk uit de bijbel wordt gehaald kan heel mooi zijn voor op een kaartje. Zo staan er in de Psalmen een aantal zeer geschikte teksten:
 • Psalm 84 (vers 12 en 13)
 • Psalm 91 (vers 1 en 2)
 • Psalm 96 (vers 11 en 12)
 • Psalm 100 (vers 4 en 5)
 • Psalm 118 (vers 28 en 29)
 • Psalm 121 (vers 7 en 8)
 • Psalm 139 (vers 13 en 14)

Overigens zijn er in de Psalmen nog veel meer teksten te vinden die geschikt zijn voor op een geboortekaartje. Psalm 139 wordt veel gebruikt omdat het over het wonder van het leven gaat; over God die de mens maakte. Ook zijn er in de bijbel veel teksten over kinderen te vinden; bijvoorbeeld in Mattheüs 18:3 en Marcus 10:15. Een tekst die veel gebruikt wordt komt uit 1 korinthiërs 13 vanaf vers 1. De tekst gaat over de liefde: "Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal." Een tip bij het zoeken naar een geschikte bijbeltekst: gebruik een concordantie of een zoekmachine. Online kun je die bijvoorbeeld vinden op www.biblija.net.

Liedjes

Opwekking

Een aantal Opwekkingsliederen lenen zich er goed voor om gebruikt te worden als tekst voor op een kaartje. Op www.opwekking.anymore.nl kun je opwekkingsliederen doorzoeken op woorden; bijvoorbeeld door 'geboorte' of 'kinderen' in te tikken. Een aantal tips:
 • Opwekking 617 (Een machtig maker)
 • Opwekking 599 (Nog voordat je bestond)
 • Opwekking 518 (Heer, U bent altijd bij mij)

Psalmen en gezangen

In Psalmen en gezangen staan soms mooie teksten die prima gebruikt kunnen worden voor een geboortekaartje. De Psalmen bijvoorbeeld zijn vaak berijmd of opnieuw verwoord in een lied. Voor mooie berijmingen kun je de liederen nemen van 'Psalmen voor Nu'. Kijk bijvoorbeeld eens op www.psalmenvoornu.nl om te zien welke Psalmen er berijmd zijn. Het zijn er intussen wel een flink aantal, want er zijn al vijf cd's uitgebracht. Nog een aantal tips:
 • Liederen van Johannes de Heer
 • Evangelische liedbundel'
 • Liedbundel 'Zingend geloven'
 • Liedbundel 'Youth for Christ'

Kinderliedjes

Veel kinderliedjes gaan over (jonge) kinderen en zijn daarom zeer geschikt als geboortekaarttekst. Denk maar eens aan de liedjes van Elly en Rikkert; bijvoorbeeld: 'Een parel in Gods hand', of 'Zoals klei in de hand van de pottenbakker'. Ook zijn er veel Opwekkingsliederen (meer dan 200) speciaal voor kinderen. Op www.opwekking.nl kun je online alle titels van de liedjes bekijken. Op internet staan veel complete songteksten van opwekkingsliederen voor kinderen. Nog een aantal liedboeken en bundels waar je mooie kinderliedjes tegen kunt komen:
 • 'Prinsen en Prinsessen'
 • liedjes van Herman Boon
 • 'Alles wordt nieuw' van Hanna Lam
 • liedjes van Marcel en Lydia Zimmer

Gedichtjes

Online zijn veel christelijke gedichtjes te vinden. Je vindt ze o.a. op de website www.gedichtensite.nl en www.christelijketeksten.nl. Op www.versnieuws.nl/gedichten vind je een aantal gedichtjes die speciaal zijn geschreven voor de geboorte van een baby. Op www.christelijke-gedichten.nl vind je zowel 'gewone' christelijke gedichtjes als christelijke gedichtjes voor op een geboortekaartje. Tenslotte is er nog de website www.gedachten-gedichten.nl. Hier vind je honderden gedichtjes voor op een geboortekaartje waaronder vele christelijke gedichtjes.
© 2009 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Tarot (het Rider Waite kaartspel)Al eeuwenlang spreekt het kaartspel met de Tarotkaarten tot de verbeelding. De verschillende kaartensets (dit artikel he…
Geboorteteksten, vastleggen van beelden na de geboorteGeboorteteksten, vastleggen van beelden na de geboorteBinnenkort wordt jullie baby geboren. Iedere baby is uniek, maar een eigen kindje is natuurlijk helemaal bijzonder. Je z…
Christelijke gedichten en bijbelteksten voor een bruiloftChristelijke gedichten en bijbelteksten voor een bruiloftBen je op zoek naar een christelijk gedicht of een bijbeltekst die bij een bruiloft of huwelijk past? Of ben je bezig me…
Negen tips om Christelijk te daten: Vind nu de wareChristelijk daten is een hot topic in de Christelijke gemeenschap. In de Christelijke gemeenschap is er soms onenigheid…

Vliegen met een babyVliegen met een babyEen vliegreis maken en je baby meenemen, kan dat? Veel ouders vragen zich af of het verantwoord is en of het niet schade…
Wel of geen kind: zo maak je die keusWel of geen kind: zo maak je die keusWel of geen kinderen? Het lijkt of die levensbelangrijke vraag puur een kwestie is van emoties - die nog hoog oplopen, o…
Jolene1984 (221 artikelen)
Laatste update: 01-09-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.