Goedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euro

Goedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euro Als een kind jarig is dan moet er een feestje gegeven worden. Je zoon of dochter verdient immers een uniek kinderfeestje. Het geven van een kinderfeestje lijkt vanzelfsprekend, maar de uitvoering is en blijft vaak lastig. De steeds terugkerende vraag is: "wat gaan we dit jaar doen"? Veel ouders vinden het een hele onderneming om voor hun zoon of dochter een kinderfeestje thuis te organiseren, dus lijkt het een logische stap om buitenshuis een kinderfeestje te (laten) organiseren. Alleen komt er bij het organiseren ook nog een financieel aspect om de hoek kijken, want wanneer je niet goed oplet kunnen de financiële kosten van een kinderfeestje zomaar boven de honderd euro per kinderfeestje uitkomen. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om buitenshuis, goedkope en betaalbare kinderfeestjes in Friesland te vieren.

Wat kost een gemiddeld kinderfeestje

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft berekend hoeveel een kind gemiddeld kost. Uit deze berekeningen blijkt dat één kind gemiddeld 17 procent van het besteedbaar inkomen kost. Een gezin met twee kinderen heeft te maken met gemiddelde kosten die oplopen tot 26 procent van het besteedbaar inkomen. Hoeveel geld ouders gemiddeld kwijt zijn voor het organiseren van een kinderfeestje is (nog) niet onderzocht. Zowel het CBS als het Nibud hebben hier dan ook geen richtlijnen voor. ING komt op haar website echter tot de conclusie dat een buitenshuis georganiseerd kinderfeestje al snel 10,00 tot 15,00 per persoon kost. In enkele gevallen betreft het hier een arrangement waarbij eten en drinken zijn inbegrepen. In sommige andere gevallen moet dit nog worden bijbetaald. Bovenop de kosten voor de activiteit en het eten en drinken komen dan nog de kosten voor vervoer en eventuele extraatjes en als een pretpark wordt bezocht dan komt men in de regel ook niet met de 15 per persoon uit.

Thuis een gratis kinderfeestje organiseren

In eerste oogopslag lijkt het thuis organiseren van een kinderfeestje voordeliger dan het buitenshuis vieren van het feest. Toch valt het nog te betwijfelen of een thuisfeest per definitie voordeliger is. Gratis is het thuis vieren van een kinderfeestje in ieder geval niet.
Wanneer je thuis een leuk kinderfeestje wilt organiseren dan lopen de kosten vaak toch nog ongemerkt hard op. Hierdoor ben je ook bij het organiseren van een thuisfeestje al snel een behoorlijk bedrag per persoon kwijt. Dit bedrag loopt vooral op wanneer je mee wilt gaan met de trend, dat een kinderfeestje als maar groter en exclusiever georganiseerd moet zijn.

Goedkope kinderfeestjes vieren in Friesland

Toch een leuk en origineel kinderfeestje buitenshuis organiseren, dat ook nog eens betaalbaar is? Het kan! Hoewel het vaak lijkt dat er in Friesland minder locaties en mogelijkheden zijn voor een kinderfeestje dan bijvoorbeeld in de Randstad, toch zijn de locaties ook in Friesland dichterbij bij dan menigeen denkt.

Kinderklimparty bij De Grote Keizer

Speelparadijs De Grote Keizer in Leeuwarden organiseert een kinderklimparty voor 6,50 per kind (in 2017). Bij de prijs zit in dit geval inbegrepen:
 • Onbeperkt spelen
 • Onbeperkt ranja
 • Patatje Mayo
 • Raketje of slush
 • Daarnaast mogen twee begeleidende volwassenen gratis mee naar binnen

Creatief & technisch kinderfeestje bij De Blije Papegaai
De Blije Papegaai in Terherne, in de buurt van Joure en Heerenveen, organiseert creatieve & technische kinderfeestjes vanaf 5,00 per persoon. Bij deze prijs zijn alle materiaalkosten, limonade en een feestelijke versnapering inbegrepen. Daarnaast gaan de kinderen altijd naast het door hen gemaakte werkstuk met een leuke verrassing naar huis. De mogelijkheden bij De Blije Papegaai zijn divers. Zo kan men bij De Blije Papegaai onder meer terecht voor:
 • het maken van zeepjes & zeepkettingen 5,00 p.p.
 • het mozaïeken van een leuk dienblad of spiegel 7,50 p.p.
 • een timmerfeestje, het timmeren en ontwerpen van een vliegtuig 7,50 p.p.
 • het timmeren van een boomhut 6,00 p.p.
De prijzen zijn gebaseerd op de informatie die door De Blije Papegaai is verstrekt op 1 februari 2017

Doordat ieder feestje speciaal op de jarige wordt afgestemd zijn dit maar enkele van de vele voorbeelden. Een creatief of technisch feestje bij De Blije Papegaai in Terherne is zowel voor jongens als meisjes geschikt. Als adviesleeftijd voor het organiseren van een kinderfeestje wordt vijf tot en met dertien jaar gehanteerd, maar is natuurlijk afhankelijk van het gekozen feestje.

Spijkerdorp Drachten

Een leuk en goedkoop kinderfeestje voor stoere jongens en meiden organiseer je bij Spijkerdorp Drachten. Bij Spijkerdorp in Drachten is het zelf bouwen van een eigen hut de hoofdactiviteit. Daarnaast beschikt Spijkerdorp Drachten over een leuke speeltuin. Een kinderfeestje bij Spijkerdorp in Drachten kost slechts 3,50 per persoon. Wel moeten ook de begeleiders bij het betreden van het terrein betalen. Bij binnenkomst krijgt men een grote voorraad spijkers. Eventueel zijn er extra bekers spijkers bij te kopen.
© 2015 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…
Een goedkoop kinderfeestje organiserenEen goedkoop kinderfeestje organiserenKinderfeestje hoeven niet altijd duur te zijn. U kunt een goedkoop kinderfeest organiseren en het toch erg leuk maken vo…
Kinderfeestjes, binnen en buitenshuisEr is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien......Het is toch een feest als je kindje jarig is. Een spannende dag…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: FaceMePLS, Flickr (CC BY-2.0)
 • https://www.ing.nl/particulier/kinderen/kinderfeestje.html ( geraadpleegd op 2 september 2015)
 • http://www.kinderfeestje-thuis.net/
 • http://www.grotekeizer.nl/feest_speelparadijs_grandcafe_restaurant_bowling_partycentrum_speelparadijs_grote_keizer_leeuwarden.html
 • http://www.deblijepapegaai.nl/kinderfeestje
 • http://www.spijkerdorp.nl/gallery-two-four-column/
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 12-02-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.