Kinderfeestjes zonder moeite

Kinderfeestjes zonder moeite Voor een kind is zijn verjaardagsfeestje een van de hoogtepunten van het jaar. U wilt er graag iets bijzonders van maken, maar alle leuke ideeën die u hoort of leest kosten veel voorbereiding en veel tijd. Misschien heeft u die tijd niet maar wilt u toch een onvergetelijk feestje voor uw kind organiseren. Gelukkig zijn er alternatieven die met weinig moeite toch voor een fantastische dag zorgen.

Doen of laten doen?

De makkelijkste manier om een feestje te organiseren is om het helemaal uit handen te geven. Er zijn veel mensen die tegen een soms geringe, maar meestal stevige vergoeding het feestje voor u organiseren. Zij nemen u alles uit handen, zorgen voor de versiering, voor de taart, voor een leuke besteding van de middag en tenslotte voor het presentje wat de bezoekers mee naar huis krijgen. Er is een gevarieerd aanbod op de markt. Knutselfeestjes, prinsessen of piraten, Bob de Bouwer en alles wat op dit moment actueel is wordt als thema voor een kinderfeestje aangeboden. Het kost vaak een stevige duit, maar u bent van alle zorg af.

Wilt u zelf de regie toch een beetje in handen houden, dan staan hieronder een aantal suggesties.

Bowlen

Misschien een beetje gedateerd, maar kinderen vinden het nog steeds erg leuk. Gezellig met een groepje bowlen. Bij de meeste bowlingbanen kan de goot tegenwoordig dicht gemaakt worden met een hekje zodat er flink wat kegels om zullen gaan. Meestal is er ook een mogelijkheid om na het bowlen bijvoorbeeld friet of pannenkoeken te eten.

Pizza's of pannenkoeken bakken

Een trend van de laatste tijd is dat veel restaurants en dan met name pizzeria's en pannenkoeken restaurant arrangementen aanbieden waarbij kinderen hun eigen eten mogen klaar maken. Uiteraard eten ze het zelf ook op. Het is wel zaak goed te informeren hoeveel kinderen tegelijk aan het werk gehouden kunnen worden. Er zijn restaurants waar maar 3 kinderen tegelijk in de keuken kunnen. Dat betekent dan wel dat de andere drie zich zitten te vervelen en dan kan natuurlijk niet op een feestje.

Zwemmen

Ook een evergreen, met z'n allen naar het zwembad. Als u dat overweegt zorg dan wel voor voldoende begeleiding, met name als de kinderen wat jonger zijn. Vergeet ook niet bij de ouders te informeren of zij er bezwaar tegen hebben als u met hun kinderen gaat zwemmen. Soms ligt dit wat gevoelig. Net als bij de bowlingbaan, bieden sommige zwembaden ook aanvullende service voor verjaardagspartijtjes.

Karten

Wat duurder, maar zeker ook erg leuk, is om te gaan karten met z'n allen. Meestal iets voor jongen van boven de twaalf jaar. Er hangt wel een prijskaartje aan. Is uw budget groot genoeg, dan zeker een aanrader. Heeft u nog een uurtje over, koop dan een grote beker voor de winnaar.

Schaatsen

Zeer leuk voor in de winter, lekker schaatsen met z'n allen. Makkelijk te organiseren. Vervoer regelen, kaartjes kopen en wat lekker te snoepen mee. Dat is het enige wat nodig is. Vergeet niet te vragen of de kinderen zelf hun schaatsen mee willen nemen. Het huren van schaatsen kan een behoorlijke kostenpost opleveren.

De kosten

Kinderfeestjes waar u zelf minder hoeft te doen zijn vaak wel duurder. Dat is ook logisch, iemand anders moet doen waar u geen tijd voor heeft. Daar staat het gemak tegenover en het feit dat de "feestjes makers" het vaker doen als u en de kans op een geslaagd feestje een stuk groter is.
© 2010 - 2024 Hmneverl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het organiseren van een kinderfeestHet organiseren van een kinderfeestBijna iedere oudere kent het probleem wel. Uw kind is jarig en u mag een verjaardagsfeestje organiseren. Veel ouders wet…
Kinderfeestjes en laag budgetKinderfeestjes en laag budgetDoor de financiële crisis komen er steeds meer gezinnen in de problemen. Vaak merken ouders met kinderen dat er niet ste…
Goedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroGoedkope kinderfeestjes in Friesland onder de tien euroAls een kind jarig is dan moet er een feestje gegeven worden. Je zoon of dochter verdient immers een uniek kinderfeestje…
10 goedkope ideeën voor een kinderfeestje!Het kan soms heel lastig zijn het geschikte idee te vinden voor een kinderfeestje voor uw kind. Het ene is te duur, het…

Zelf een pinata makenWat is er nu leuker dan een pinata ophangen op een kinderfeestje? Lees hier alles over hoe je zelf een prachtige pinata…
Meimaand: communie- en lentefeestenMeimaand: communie- en lentefeestenTraditiegetrouw is de meimaand de communiemaand bij uitstek, zowel voor eerste als voor plechtige communies. En nu ook v…
Reactie

Willems, 17-09-2012
Er bestaat ook een fonds om kinderfeestjes mogelijk te maken voor de gezinnen onder of op de armoedegrens waarvan het kind nog nooit een feestje had gekregen. Wel zo handig om hier te vermelden. Mocht meer info gewenst zijn dan hoor ik dat graag.

Grt I Willems Reactie infoteur, 25-10-2012
Hallo,
Ik wil hier zeker informatie over verstrekken. Misschien kunt u een linkje sturen met meer informatie, dan zal ik het artikel aanpassen.

Hmneverl (23 artikelen)
Laatste update: 17-11-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.