Meerijdplankje: neem peuter mee achter buggy of kinderwagen

Meerijdplankje: neem peuter mee achter buggy of kinderwagen Een meerijdplankje is een ideaal attribuut wanneer je een kind hebt dat in de kinderwagen of buggy zit terwijl je ook een iets ouder kind mee op stap wilt nemen. Een meerijdplankje kun je eenvoudig bevestigen aan het frame van de wagen en stelt je in staat om je kind veilig tussen jou en de wagen te vervoeren. Er bestaan ook meerijdplankjes met een zitje. Dit is ideaal in het drukke verkeer en wanneer je kind te moe is om zelf te lopen. De plankjes zijn meestal geschikt tot een gewicht van circa 20 kilo.

Meerijdplankje


Het meerijdplankje: een geweldige uitvinding

Er zijn van die dingen waarvan je je afvraagt waarom ze niet eerder zijn uitgevonden. Het meerijdplankje of buggyboard is voor veel ouders namelijk een fantastische uitvinding. Een meerijdplankje is een plankje dat eenvoudig met een paar klikken of aandraaiingen aan het frame van een buggy of kinderwagen gemonteerd kan worden. Het plankje, dat aan de onderkant één of twee wieltjes heeft stelt je peuter of kleuter in staat om al staand mee te liften tussen jou en de kinderwagen. Het gebruik van een meerijdplankje biedt extra veiligheid: je hebt je kind namelijk altijd veilig dicht bij je in het drukke verkeer. Daarnaast voorkomt het gedoe wanneer je kind te moe is om te lopen en er de vaart uithaalt wanneer jij haast hebt. De meeste plankjes zijn geschikt voor kinderen tot circa 20 kilo. Veel plankjes zijn specifiek merkgebonden maar er bestaan ook universele meerijdplankje die aan buggies of kinderwagens van elk merk gefixeerd kunnen worden. Daarnaast bestaan er ook meerijdstoeltjes waar je kind tijdens het wandelen op kan gaan zitten.

Bumpride universeel meerijdplankje

Het merk Bumpride biedt een universeel meerijdplankje. Heb je een kinderwagen of buggy van een ouder model dan bestaan hiervoor mogelijk geen plankjes van het eigen merk. Het is bovendien handig om voor een universeel plankje te kiezen wanneer je deze in de toekomst ook nog wilt kunnen gebruiken wanneer je mogelijk een nieuwe kinderwagen of buggy hebt. Het universele meerijdplankje van Bumprider is geschikt voor kinderen van twee tot vijf jaar. Hij is met twee gespen te bevestigen aan het frame van de kinderwagen en door het design is hij geschikt voor praktisch alle modellen. Met een simpele handbeweging is deze ook weer los te maken. Het plankje is voorzien van een anti-slipmat om ervoor te zorgen dat je kind er niet vanaf kan glijden. Door de reflectors ben je bovendien ook altijd goed zichtbaar in het verkeer.

Quinny Buggy Board

Quinny is een populair merk kinderwagens. De Quinny Buggy Board is speciaal gemaakt om te gebruiken achter kinderwagens van dit merk. Deze is in ieder geval geschikt voor de modellen Buzz, Buzz Extra, Moodd, Zapp Extra en Zapp Extra 2. Deze modellen hebben allen geïntegreerde bevestigingspunten zodat het plankje makkelijk te bevestigen is, maar daarnaast worden ook extra connectoren meegeleverd die gebruikt kunnen worden op oudere Quinny-modellen. De softwieltjes zorgen voor een goed rijcomfort en maken dat het rijden weinig lawaai maakt. Als nadeel van dit plankje wordt in reviews veel genoemd dat het relatief ver van de wagen afstaat waardoor vooral voor ouders die zelf niet al te lang zijn het risico van stoten met de voeten bestaat.

Lascal Buggy Board Maxi

De Lascal Buggy Board Maxi krijgt online zeer lovende klantbeoordelingen. Onder meer op de website van Bol.com en Wehkamp zijn veel ouders erg enthousiast over dit functionele model (voor het laatst gecontroleerd in 2017). Het universele meerijdplankje van Lascal kan eenvoudig aan de buizen van een buggy of kinderwagen worden bevestigd en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar. Hij kan gebruikt worden op elke kinderwagen of buggy waarvan de horizontale buis tussen de 31 en 54 cm breed is en een omtrek heeft van niet meer dan 22,5 cm. Van het board bestaat ook een mini-variant.

Jippie's Litaf Pick Up met opklapbaar stoeltje

Wil je je kind veilig tussen jou en de buggy laten staan maar ook kunnen laten zitten als het moe is, dan is Jippie's Litaf Pick Up misschien een goede optie. Dit meerijdplankje kan eenvoudig ingesteld worden als stoeltje. Doordat het plankje drie zwenkwielen heeft stuurt deze extra comfortabel en is hiervoor weinig extra duwkracht nodig. Hij is geschikt tot een gewicht van 22 kilo en voldoet aan alle internationale veiligheidsnormen. Helaas zijn op fora nogal wat kritieken te vinden van mensen die erachter kwamen dat het bevestigen redelijk wat moeite kost.

Baninni Kid Board Passo

De Bannini Kid Board Passo is een meerijdplankje dat past op veel soorten kinderwagens en buggies, maar niet op allemaal. Hij past nadrukkelijk niet op de Mutsy Evo, Quinny Buzz & Zapp. Uit online reviews blijkt dat het lastig is de Baninni te bevestigen op een Bugaboo Cameleon. Op bijvoorbeeld de Maxi Cosi Mura past hij echter prima. Het plankje, dat zelf 4 kg weegt, is geschikt tot een gewicht van 20 kilo en biedt door de softwieltjes veel rijcomfort. De Baninni heeft een afneembaar zitje. Het is niet inklapbaar waardoor je wel voor je de deur uitgaat moet kiezen of je het erop draait of niet.
© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor het aanschaffen van een kinderwagenTips voor het aanschaffen van een kinderwagenWanneer je zwanger bent, zijn er veel spullen die je moet aanschaffen voor je kindje en zeker wanneer het je eerste is.…
Kinderwagen kopen: 10 aandachtspuntenKinderwagens zijn er in meerdere varianten. Je hebt bijvoorbeeld een buggy, een duo-kinderwagen of een combi-kinderwagen…
Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Al snel na de komst van de baby zal je je realiseren dat er nog heel wat essentiële zaken zijn die nog gekocht moeten wo…

Mindful opvoeden vanuit jezelf, ook onder stressMindful opvoeden vanuit jezelf, ook onder stressOpvoeden is niet altijd gemakkelijk. Je geduld wordt regelmatig op de proef gesteld. De stress, de drukte van het leven…
Vijf tips om je overprikkelde hooggevoelige kind te helpenVijf tips om je overprikkelde hooggevoelige kind te helpenHooggevoelige kinderen vallen vaak op omdat ze 'anders' zijn. Dit is te merken aan hun gedrag, hun denken en leerstijl.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: FeeLoona, Pixabay
  • http://www.meerijdplankje.com/universeel-meerijdplankje/
  • https://www.bol.com/nl/l/baby/onderweg-kinderwagen-buggy-accessoires-meerijdplankjes/N/24463/index.html
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 28-02-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.