Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?

Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten? Al snel na de komst van de baby zal je je realiseren dat er nog heel wat essentiële zaken zijn die nog gekocht moeten worden. Een van de belangrijkste babyproducten die je nodig hebt is een kinderwagen. Het is een van de meest onmisbare voorwerpen die de baby nodig zal hebben in de nabije toekomst. Denk je dat je al alles weet wat je moet weten voor de aanschaf van een kinderwagen voor je pasgeboren baby?

Verschillende soorten

Kinderwagens voor baby's en pasgeborenen komen in verschillende vormen, maten, patronen en prijzen. Het is de reden waarom de nieuwe ouders bewust moeten zijn van de specificaties bij het kopen van kinderwagens. Er zijn een paar dingen die je moet overwegen alvorens een kinderwagen te kopen.

Waarmee moet je rekening houden?

De veiligheid en comfort van de baby zijn de twee belangrijkste dingen die je moet overwegen bij de aankoop van een wandelwagen voor je baby's. Daarnaast zijn er een heleboel dingen, zoals je levensstijl, budget, gewicht, leeftijd en lengte van het kind, jou lengte, geestelijke gezondheid, energiebesparende functies van kinderwagens, type en gewicht van de kinderwagen en de beperkte ruimte, bijvoorbeeld in een voertuig of van de huisdeur. Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan moet je kiezen voor kinderwagens die draagbaar en licht van gewicht zijn, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gemanoeuvreerd.

Leeftijd van de baby

De leeftijd van de baby speelt een grote rol bij het bepalen van de aard van de kinderwagen. Als je op zoek bent naar een goede kinderwagen voor zuigelingen en baby's (minder dan 3 maanden), dan moet je kiezen voor een volledig verstelbare kinderwagen. Als je een tweeling hebt, dan moet je natuurlijk een dubbele kinderwagen voor tweelingen aanschaffen. Je moet altijd kiezen voor een kinderwagen met verstelbare handgreep. Er zijn verschillende soorten kinderwagens voor zowel een kind als een tweeling of meer kinderen.

Standaard wandelwagen

Standaard kinderwagens komen met een aluminium frame, dat gemakkelijk te onderhouden is. Verder is het roest bestendig en gemakkelijk te gebruiken. Het gemiddelde gewicht van deze kinderwagens is ongeveer 12 tot 24 pond. Standaard kinderwagens zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en de meeste van hen zijn ook beschikbaar in gemakkelijk op te vouwen modellen die gemakkelijk te gebruiken zijn tijdens het reizen. Deze buggy's kunnen worden gebruikt voor baby's en peuters en worden meestal vanaf 4 maanden tot 4 jaar gebruikt. Enkele andere handige functies van de standaard kinderwagen zijn: verstelbare voetensteun, meerdere posities van de rugsteun, afneembaar voorlade, opslag mandje, uitbreidbaar en omkeerbaar handvat, dubbele remmen voor de wielen en veel meer.

Meerdere functies

Er zijn ook kinderwagens die gebruikt kunnen worden als autostoelen voor baby's. Deze zijn erg populair onder de klanten. Ze zorgen voor een uitstekende ondersteuning aan nek, rug en hoofd van de baby en zorgen voor maximaal comfort en babyverzorging. Je kan deze kinderwagen als autozitje en regelmatige kinderwagen gebruiken, zonder de baby lastig te vallen. Net als een standaard kinderwagen, kan de kinderwagen ook worden gebruikt voor kinderen van 0 maanden tot 4 jaar. Enkele andere nuttige functies van deze kinderwagens zijn onder meer: gemakkelijke mechanisme, wasbaar, bekerhouder voor de ouder, speellade voor het kind en een opslag mand.

Kinderwagens voor joggers

Kinderwagens voor joggers worden speciaal gemaakt voor ouders die hun pasgeboren baby willen betrekken bij uitstapjes. Deze wandelwagens komen met drie wielen, opslag mand, handrem en opvouwbaar functies. Je kan je baby meenemen voor korte en lange wandelingen, picknicken en wandelingen in iets steilere gebieden. Deze buggy's zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maar een aluminium frame is de meest duurzame van allemaal. Ook wordt aanbevolen om de joggers kinderwagen te gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden oud. Een aantal extra functies van deze kinderwagens zijn polsband, weerbestendige stof, verstelbaar handvat, sterke constructie, met de hand remmen en opbergetui.

Online zoeken

Je kan online kinderwagens bekijken en vergelijken om de beste merk wandelwagen te selecteren voor je baby. Nu je bewust bent van de dingen die je moet overwegen voor de aankoop van kinderwagens voor pasgeborenen, zal het niet moeilijk zijn om de beste en veiligste kinderwagen te selecteren.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor het aanschaffen van een kinderwagenTips voor het aanschaffen van een kinderwagenWanneer je zwanger bent, zijn er veel spullen die je moet aanschaffen voor je kindje en zeker wanneer het je eerste is.…
De baby vervoeren; lopend, in de auto en op de fietsDe baby vervoeren; lopend, in de auto en op de fietsWanneer je naar buiten gaat met je baby, komt daar heel wat bij kijken! Er moeten heel wat spullen worden meegenomen. Ma…
Bugaboo kinderwagensBugaboo kinderwagens behoren tot de duurste, maar ook de populairste wagens voor baby’s en peuters in Nederland. Hoewel…

Hoe uw relatie gezond houdenIn geen enkel huwelijk of relatie loopt alles altijd op rolletjes. En over de seksuele kant ervan kan hetzelfde gezegd w…
Vaderdag cadeautjes om zelf te makenVaderdag cadeautjes om zelf te makenWe willen allemaal wel eens een keer origineel uit de bus komen bij Vaderdag. Het meest afgezaagde zelfgemaakte cadeau g…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 03-06-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.