Perfecte man en ergernissen en psychologen

Perfecte man en ergernissen en psychologen Over de perfecte man is al veel geschreven en er bestaan wellicht evenveel meningen over de perfecte man als aantallen artikelen. Met dit artikel nog een schrijfwerk erbij al was het alleen al om ook eens een mening uit het buitenland te kunnen lezen. In dit geval de resultaten van een Brits onderzoek van een merk voor beautyproducten, aangevuld met meningen van psychologen, mogelijk van de koude grond.

Geen 100 procent perfecte man volgens vrouwen

Volgens het onderzoek bestaat de perfectie man niet omdat niemand van de 2.000 vrouwen kon aangeven dat een man 100 procent perfect is. Van de vrouwen waar het onderzoek zich op richtte bleek dat het grootste aantal vrouwen vond dat de man slechts voor 69 procent perfect is. Komt wel aardig in de richting.

Oogje dicht en oor in en uit

Uit het onderzoek kwam ook naar voor dat veel vrouwen er niet zo van lijden om met een man te leven die niet perfect is. Een derde van de vrouwen wil wel een oogje dicht knijpen als de man teveel naar sport kijkt, als hij maar op het juiste moment naar hen luistert. Maar helaas is twintig procent van de vrouwen dan van mening dat de man maar doet alsof hij naar hen luistert. Ook zijn er vrouwen die denken dat wat ze zeggen het ene oor in gaat en het andere weer uit.

Top 20 ergernissen uit onderzoek

De top 20 ergernissen waardoor een man niet aan het ideaalbeeld voldoet en die voortkwamen uit het onderzoek zijn:

 1. Niet met de familie van de vrouw omgaan.
 2. Haar tandenborstel gebruiken.
 3. Het toilet vies achterlaten.
 4. Haar vrienden haten.
 5. Niet goed met kinderen om kunnen gaan.
 6. Lui zijn.
 7. Een prikkende baard hebben die niet op tijd wordt geschoren.
 8. Vergeten zijn nagels te knippen.
 9. Autorijden als een jeugdige racer.
 10. Knorrig zijn.
 11. Een moederskindje zijn.
 12. De toiletdeur niet sluiten.
 13. Vuile was op de grond laten liggen.
 14. Met ongekamd haar rondlopen.
 15. Kritiek hebben op het autorijden van de vrouw.
 16. Boeren of winden laten
 17. Niet van honden houden.
 18. Niet helpen met de afwas.
 19. Te veel naar sport kijken.
 20. Niet helpen met koken.

Meningen van psychologen van de koude grond?

Veel psychologen hebben duidelijke meningen over de perfecte man en staven die meningen met onderzoeken die ze gedaan hebben. Maar velen doen die visies af als psychologie van de koude grond. Al dan niet betrouwbaar zijn de meningen wellicht stof voor verjaardagen en zeker als er een dominee voorbij komt zullen ze het gesprek weer op gang kunnen brengen. Een greep uit de visies van die psychologen:

Grote ogen

Onze hersenen zijn voorgeprogrammeerd om een baby bekoorlijk te vinden waardoor een motivatie ontstaat om goed voor de baby te zorgen. Grote ogen van een baby zijn vertederend en daarom ook aantrekkelijk in een man.

Gezonde dosis testosteron

Een brede, hoekige kaaklijn en brede schouders duiden op een gezonde dosis testosteron en zijn nog een erfenis van de tijd dat mannen in berenvellen rondliepen.

Intelligent en gevoel voor humor

Veel vrouwen vinden het ideaal als een man intelligent is, gevoel voor humor heeft en het beste in haar naar boven brengt.

Symmetrisch gezicht

Het gezicht van de perfecte man moet vooral symmetrisch zijn. Een symmetrisch gezicht is het gevolg van een goede gezondheid en dat is mooi meegenomen als gunstig aspect van de man. En symmetrie zou een vrouw met haar ogen dicht kunnen ontdekken door te ruiken.

Lekkerder ruiken

Mannen met een afweersysteem dat anders is dan van de vrouw die hem beoordeelt, ruiken lekkerder en zijn daardoor aantrekkelijker.

Persoonlijkheid geen invloed

Hoewel Amerikaanse psychologen beweren dat vrouwen de persoonlijkheid van de man belangrijker vinden dan het uiterlijk, blijkt dat het geen invloed heeft op de tevredenheid van de relatie. Wel zou de relatie er wel bij varen als de man lijkt op hoe de vrouw zelf zou willen zijn.

Liever intelligent dan dom

Een intelligente man is beter in staat om te overleven dan een domme man en die goede eigenschap kan hij doorgeven aan zijn kinderen wat zeker een pluspunt is.
© 2011 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom zijn vrouwen gek op uitverkoop?De meeste vrouwen zijn gek op shoppen. Wanneer de uitverkoop start rennen veel Nederlandse vrouwen massaal naar de winke…
Sterven: de persoon van de stervensbegeleiderSterven: de persoon van de stervensbegeleiderEen stervensbegeleidster heeft tijdens een nascholingscursus voor verpleegkundigen iets opmerkelijks ontdekt: een enorm…
Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)In Nederland is er een landelijke beroepsvereniging van en voor psychologen, ook wel het ‘Nederlands Instituut van Psych…
Wat is het ideale vrouwenfiguur?Wat is het ideale vrouwenfiguur?Het ideale vrouwenfiguur is iets waarover meningen kunnen verschillen en in principe persoonlijk zou moeten zijn. Toch z…

Huwelijk tussen neef en nicht: neef en nicht mogen trouwenHuwelijk tussen neef en nicht: neef en nicht mogen trouwenMag je met je eigen nicht of neef trouwen? Het antwoord daarop is ja. De Nederlandse regering heeft daar geen bezwaar te…
Wat is koude uitsluiting?Een huwelijk kan gesloten worden in gemeenschap van goederen, maar voorafgaand aan een huwelijk kunnen partners ook huwe…
Bronnen en referenties
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 15-05-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.