Verliefd, het eerste afspraakje of eerste date

Verliefd, het eerste afspraakje of eerste date Zenuwen gieren door je lichaam: je bent verliefd en jullie hebben het eerste afspraakje! Het eerste afspraakje is altijd spannend! Hoe plan je een eerste afspraak met iemand die je kent via een datingsite? Je eerste afspraakje plannen, wat is wijsheid? Wat moet je doen of juist niet doen? Alles uit de kast trekken of juist je date naar een gezellige bar meenemen? Welke tips voor het eerste afspraakje moet je ter harte nemen? Wat moet je doen tijdens het eerste afspraakje? Wat moet je niet doen?

Datingsite

Extra spannend gaat het worden als jullie elkaar kennen via een datingsite: jullie hebben intensief contact gehad via het internet, maar of het ook zo leuk gaat klikken als jullie elkaar in het echt ontmoeten? Een eerste afspraakje met iemand die je kent via een datingsite kan in het echt meevallen, maar ook tegenvallen!

Tips eerste afspraak

Het eerste afspraakje plannen, wat is wijsheid? Een avond vol plannen of een rustig avondje plannen? Zeker als jullie elkaar kennen van een datingsite is het sterk aan te raden een rustig avondje te plannen. Stel dat het niet zo leuk klinkt tussen jullie, en jij hebt een lange avond gepland. Beter is het om een leuke bar uit te zoeken, waar het niet te luidruchtig is en in een gezellig hoekje samen gaan kennismaken. Hebben jullie in het echt ook een “klik” kunnen jullie eindeloos samen praten.

Gezellige bar

Kennen jullie elkaar al langer, maar word dit echt de eerste keer dat jullie samen zijn? Dan kan ook deze eerste date meevallen of tegenvallen. Wijsheid is, om geen drukke avond te plannen, maar spreek samen af in een gezellige bar. Kies een bar waar het niet al te luidruchtig is en waar jullie in een gezellig hoekje kunnen praten. Kies een gezellig, trendy bar of café, waar iedereen zich op z´n gemak voelt. Als het mooi weer is, kunnen jullie op een gezellig terrasje afspreken. Kies nooit voor een dure locatie, niet iedereen voelt zich daarbinnen op z´n gemak!

Tijdens

Wat moet je doen tijdens het eerste afspraakje? Wees altijd jezelf en wees oprecht geïnteresseerd in de ander. Stel veel open vragen en luister aandachtig. Laat de ander zoveel mogelijk praten. Probeer het altijd zo min mogelijk over jezelf te hebben tijdens een eerste afspraakje. Als je oprecht geïnteresseerd bent in de ander, komen de vragen vanzelf naar boven. Probeer overeenkomsten te vinden, hebben jullie een gezamenlijke hobby? Vinden jullie dezelfde muziek leuk? Wat gaan jullie doen als jullie de loterij winnen? Probeer de ander zo min mogelijk te “entertainen,” wees jezelf en laat de ander zoveel mogelijk praten. Haak in op wat de ander vertelt en vertel zelf leuke belevenissen die passen bij het onderwerp.

Lichaamstaal

Let tijdens het eerste afspraakje eens op elkaars lichaamstaal. Goede tekens zijn:
  • Spiegelen jullie elkaars bewegingen en lichaamshoudingen?
  • Hebben jullie veel oogcontact en glimlachen jullie veel tijdens het oogcontact?
  • Lachen jullie veel met elkaar?
  • Lachen jullie om elkaars grapjes?
  • Raken jullie elkaar tijdens het gesprek terloops even aan?
Bovenstaande lichaamstaal tijdens het eerste afspraakje zijn goede signalen.

Valt tegen

Wat te doen als het eerste afspraakje tegenvalt? Het grote voordeel als jullie samen hebben afgesproken in een gezellige bar, dat na het eerste drankje jullie weg kunnen. Ook als het eerste afspraakje tegenvalt en jullie zitten op een terrasje, kunnen jullie op elk gewenst moment weer vertrekken.

Meevaller!

Tijdens jullie eerste afspraakje in de gezellige bar, valt de date enorm mee! Jullie zitten zo gezellig te praten, dat de tijd voorbij vliegt! Jullie vinden elkaar leuk en het klikt! Spontaan vragen aan je date of hij/zij meegaat een hapje eten, kan zeer positief uitvallen. Zijn jullie onbekend in de stad? Vraag aan de barman naar een leuk restaurantje in de buurt.

Dansen

Valt het eerste afspraakje reuze mee en is het nog steeds gezellig tussen jullie na het etentje? Misschien kan de date verlengt worden door samen te gaan dansen, zeker voor jonge lui een aanrader. Maar nog een drankje nemen aan de bar van het restaurant kan een aanrader zijn.

Het tweede afspraakje

En het allerbeste: maak een afspraak voor de volgende week! Als het zo gezellig is en het klikt zo leuk tussen jullie, is er geen reden om een vervolgafspraak te maken. Spreek een tweede afspraakje met je date af!

Wel of niet zoenen?

Als jullie een tweede afspraakje hebben gemaakt, hoeft er niet gezoend te worden: de bevestiging dat jullie elkaar leuk vinden is al gedaan door het maken van een tweede afspraakje. Hebben jullie echter het idee dat de avond niet compleet is zonder elkaar te zoenen, geef elkaar dan een zoen. Als de lichaamstaal en het gesprek leuk en vlot verliep en er een echte “klik” was, kan de overweging genomen worden om te zoenen. Meestal gebeurd zoenen spontaan en zijn er geen “regels” voor. Een tongzoen tijdens de eerste date is misschien wat te snel…Een zoen op de wang is beter tijdens de eerste date. Overhaast niets, als jullie elkaar leuk vinden komen er gelegenheden genoeg om te gaan zoenen. Leuker is om er naar uit te kijken.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor je eerste date of afspraakTips voor je eerste date of afspraakEindelijk is het zover. Je voelt je nerveus en opgewonden. Het is niet belangrijk wie bij wie komt, of dat je afgesproke…
Groupwise 8 - tips en trucs 'Afspraken'De applicatie Groupwise 8 bevat verschillende geïntegreerde tools waarmee je kunt e-mailen, afspraken kunt plannen en RS…
Frans: zakelijk telefonerenFrans: zakelijk telefonerenWanneer wij als Nederlanders met iemand in Frankrijk een zakelijk telefoongesprek willen voeren, wordt het vaak gewaarde…
Het afspraak is afspraak principeHet afspraak is afspraak principeHoe moeilijk kan het zijn, zou bij het lezen van deze koptekst mijn eerste gedachte zijn. Toch blijkt het nog allemaal n…

Je relatie na je zwangerschapJe relatie na je zwangerschapEen onderwerp dat babyboeken en bladen nog weleens wat minder aandacht geven, is de relatie tussen kersverse ouders onde…
Weetjes over vreemdgaanWeetjes over vreemdgaanHet klinkt zo vreemd ‘weetjes over vreemdgaan’ maar de vraag geldt toch voor relatief veel mensen: Hoe weet ik nou of mi…
Bronnen en referenties
  • http://www.ebookpoint.nl/verliefd/
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 04-06-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.