Tips voor je eerste date of afspraak

Tips voor je eerste date of afspraak Eindelijk is het zover. Je voelt je nerveus en opgewonden. Het is niet belangrijk wie bij wie komt, of dat je afgesproken hebt om elkaar op neutraal terrein te ontmoeten, de vraag is hoe te handelen tijdens een eerste date of afspraak.

Het belangrijkste bij zon eerste ontmoeting is om elkaar beter te leren kennen

Daarom zal een geslaagde eerste ontmoeting gewoonlijk gepaard gaan met een goed gesprek en niet tijdens avontuurlijke of extreme activiteiten plaatsvinden. Als het mooi weer is kun je een ijsje kopen en een wandeling maken in een park of aan het strand of zelfs een bankje opzoeken in het maanlicht en met elkaar praten in een romantische setting.

Indien het weer het niet toelaat, zullen jullie waarschijnlijk binnen blijven. Een eerste ontmoeting bij één van jullie thuis kan vervelend zijn voor de ander omdat de gast de ander nog niet kent en daardoor niet geheel op zijn of haar gemak zal zijn. De ontvangende partij kan zich ook ongemakkelijk voelen door het bezoek en het vrij geven van zijn of haar privacy. Daarom zijn de meest voor de hand liggende plaatsen voor zon eerste date een bar, café of een restaurant. Hier volgen enige suggesties en ideeën om je op weg te helpen om de beste plaats te vinden voor je eerste date:

Geluid

Op je eerste date wil je de persoon waarmee je een afspraak hebt beter leren kennen, de beste manier is door met elkaar te praten. Plaatsen met luide muziek of plekken waar het druk is kunnen je verplichten om luid te spreken of zelfs te schreeuwen zodat je het risico loopt elkaar niet te verstaan, dit kan je afspraak verpesten.

Verlichting

Als je je eerste afspraak hebt moet je er voor zorgen dat er voldoende verlichting is, zodat je uitdrukkingen en gebaren van je partner kunt waarnemen. Een donkere omgeving kan de atmosfeer verpesten die je probeert te creëren.

Geld

Zelfs indien je het kan permitteren om een chique locatie uit te zoeken, en je bent van plan om te betalen voor je date, dan kan het zo zijn dat je date zich niet op het gemak voelt in een te luxe atmosfeer. Eerste afspraakjes kunnen op zich stressvol genoeg zijn, geef je date niet nog een extra reden om zich zorgen over te maken.

Tenslotte

Bezoek geen al te trendy plaats. Deze locaties zijn over het algemeen te druk, en kunnen de intimiteit van je eerste date bederven.

De beste locatie voor een eerste afspraak is waarschijnlijk een café, het is er meestal rustig, gemoedelijk en stelt je in staat om er zo lang te vertoeven als je wilt zonder dat je een gigantisch bedrag hoeft uit te geven.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online daten: hoe date je veilig?Online daten: hoe date je veilig?Niet iedereen op datingsites is betrouwbaar. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat een eerste date met iemand ve…
Een paar veiligheidstips voordat je je online date ontmoetEen paar veiligheidstips voordat je je online date ontmoetOf je nu mensen on line of off line, je moet je verstand gebruiken om jezelf te beschermen. Hier volgen een paar veiligh…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…

Nederlands grootste taboesSommige dingen zul je op een feestje niet zomaar vertellen omdat deze zaken maatschappelijk niet zijn geaccepteerd of om…
Internationale KinderontvoeringenInternationale kinderontvoeringen, door een van de ouders van de kinderen, komen helaas steeds vaker voor. Het beeld in…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 26-05-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.