De nadelen van te jong trouwen
Mensen die jong trouwen, hebben een grotere kans om te gaan scheiden. Mensen ontwikkelen zich immers na hun huwelijk vaak drastischer als ze jong getrouwd zijn. Ook hebben zij vaak het gevoel kansen te hebben gemist. Lees hier alles over de nadelen van jong trouwen.
De nadelen van te jong trouwen
Er zijn tal van huwelijken tot stand gekomen tussen mensen die nog erg jong waren op het moment dat zij trouwde. Veel van deze huwelijken gaan goed en duren 60 of soms zelfs 70 jaar. Sommige huwelijk werken en anderen niet. Maar vanuit statistisch oogpunt, is de kans op echtscheidingen het grootst bij paren die te jong getrouwd zijn. Het scheidingspercentage gaat omlaag als mensen trouwen als zij eind 20 en begin 30 zijn. Dus een van de grootste nadelen voor mensen die al jong getrouwd zijn is het hoge percentage echtscheidingen, dit ligt ruim 50% hoger.
Andere problemen voor de koppels die te jong getrouwd zijn
Er zijn nog andere problemen met de koppels die te jong getrouwd zijn, vooral wanneer ze getrouwd zijn voordat zij definitieve plannen hebben over hoe zij hun leven willen inrichten. Financiële problemen kun je moeilijker oplossen als je jong bent. Gezien de hoge kosten van levensonderhoud, is het niet altijd mogelijk voor twee mensen om bijvoorbeeld een opleiding te gaan volgen of bijvoorbeeld minder te gaan werken. Ook kun je bijvoorbeeld moeilijker een eigen bedrijf starten omdat het inkomen van een partner vaak te laag is om de aanloopperiode van een bedrijf door te komen.
Carrière maken als je jong getrouwd bent
Veel mensen die te jong getrouwd zijn ervaren hoe moeilijk het is om twee verschillende carrières te plannen op hetzelfde moment. Zelfs wanneer de beide partners soortgelijke doelstellingen hebben. Vaak moet een partner van het paar zijn of haar persoonlijke doelstellingen opgeven om de carrière van de andere partner te kunnen laten slagen. En een jong paar zal nog meer kansen en dromen moeten laten varen op het moment dat zij kinderen krijgen. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om een jaar te gaan backpacken of een jaar in het buitenland te wonen en werken. De beslissingen die je neemt zullen vaak ook op de lange termijn gevolgen hebben. Zoals het kopen van een huis, het krijgen van kinderen, hat lenen van geld en tal van andere zaken. Jongeren hebben vaak nog de neiging om over dit soort zaken vrij lichtzinnig te denken en stemmen niet goed onderling af, of dit echt is wat ze willen. Want vaak hebben ze wel een idee wat ze willen, maar veranderen deze ideeën ook nog regelmatig. En hoewel je nog steeds een individu bent, beslis je vaak voor twee personen en hebben jou beslissingen ook invloed op je partner. Terwijl sommige koppels die jong getrouwd zijn succesvol zijn in deze vorm van teamwork, is het duidelijk vele anderen jammerlijk gefaald hebben of hun behoeften moesten opofferen ter wille van het team.
Leren om zelfstandig te leven
Andere mensen die getrouwd te jong geloven dat ze een kans gemist hebben zelfstandig te leren wonen. Als je vanuit je ouderlijk huis gelijk gaat samenwonen mis je deze essentiële stap, waarin je jezelf pas echt leert kennen. Iedereen zal veranderen en groeien zodra ze uit hun tienerjaren gekomen zijn. Mensen kunnen zeker na hun 20ste drastisch veranderen. Sommige zullen serieuzer worden en zich verder ontwikkelen terwijl anderen stil blijven staan. Een voorbeeld hiervan is een relatie ontstaan in een studentenhuis toen de beide partners in een vies studenthuis woonden en weinig zaken serieus namen. Zo iemand kan drie jaar later boos worden als er nog een vuil kopje op het aanrecht staat, of het dopje niet op de tandpasta zit. Dit kan bij de andere partner veel irritatie oproepen omdat hij of zij altijd al zo geweest is. Dus voordat je gaat trouwen, moet je eerst zelf weten wie je bent en wat je wil bereiken in je leven. De kans op een succesvol huwelijk is groter als je dit van te voren weet en met elkaar kunt afstemmen.