Romantiek: 20 tips om meer Romantiek in je leven te brengen

Romantiek: 20 tips om meer Romantiek in je leven te brengen Romantiek is een van de mooiste en spannendste dingen van wat alles dat komt kijken bij verliefd zijn. Iets liefs kan je hele dag van matig naar geweldig geslaagd veranderen. Belangrijk zijn die kleine momenten die zo hard bij dragen aan een gelukkige tijd. Maar hoe breng je meer romantiek in je leven?

Waarom is romantiek belangrijk?

Romantiek is altijd belangrijk, op elk punt in een relatie. Het zorgt er voor dat de liefde die je voor elkaar hebt in stand blijft of zelfs groeit. Romantiek kan het begin van een relatie betekenen, maar kan net zo goed een herinnering zijn aan waarom je ooit voor je geliefde gevallen bent.
Misschien is de romantiek momenteel niet meer zo prominent aanwezig in je leven. Dat is vervelend maar zeker niet onoverkomelijk. Misschien dat een druk leven, stress en kinderen, een beetje romantiek onmogelijk doet lijken, maar dat is absoluut niet het geval. Daarom in dit artikel wat tips om meer romantiek in je leven te brengen.

Tips om meer romantiek in je leven te brengen

 1. Lieve, romantische briefjes. Niets is leuker dan een briefje te schrijven en dat bijvoorbeeld bij de lunch van je geliefde te stoppen. Briefjes waarin je vertelt hoeveel je van iemand houdt, zullen altijd in goede aarde vallen.
 2. Als je vanwege drukke werkschema’s niet de tijd hebt om samen te ontbijten, kan het leuk zijn om bijvoorbeeld een bloemetje achter te laten bij het ontbijtbord, of op welke plek dan ook, waar hij zeker gevonden wordt door je geliefde.
 3. Aangezien we in het tijdperk van het internet leven, is het leuk om een lieve e-card op te sturen naar je geliefde als die aan het werk is. Misschien is het werk niet altijd even leuk, maar die onverwachte e-card, zal de werkdag een stuk leuker maken!
 4. Vergeet nooit je trouwdag of de dag waarop je een relatie met je geliefde begon. Wanneer deze dag is, vier hem dan door iets leuks te doen met je partner. Een weekendje weg, gezellig eten bij dat ene restaurant, een lekker diner koken voor twee met een wijntje er bij. Er zijn zoveel keuzes.
 5. Verras je geliefde een keer met iets leuks, bijvoorbeeld een bloemetje, waaraan je een briefje hangt met een lieve tekst erop die zegt dat je zoveel van je schat houdt.
 6. Laat je geliefde lekker uitslapen en verras hem of haar met een heerlijk ontbijt. Leuk zijn pannetjes waarmee je een ei kunt bakken in hartvorm.
 7. Een van de best haalbare tips is wel het geven van complimenten. Complimenteer je geliefde met iets, zolang je het maar meent. Je laat daarmee zien dat je naar je geliefde kijkt en dat je gek op hem of haar bent.
 8. Doe iets spontaans. Zijn jullie samen een weekendje thuis en hebben jullie nog niet echt iets geplant, doe iets geks! Een dagje naar een leuke stad? Waarom ook niet!
 9. Houdt de hand van je geliefde vast wanneer je samen door een stad wandelt. Dit is een teken van genegenheid en hiermee laat je duidelijk zien aan je geliefde hoeveel je van hem houdt.
 10. Zoek iets uit wat je samen kunt doen. Misschien is het het beoefenen van een sport of iets als dansles. Het maakt niet uit wat het is, zolang je maar regelmatig de tijd hebt om iets samen te doen wat jullie beiden leuk vinden.
 11. Geef je geliefde voor zijn of haar verjaardag een fotoboek waarin je jullie liefdesleven afbeeld. Hierbij kun je ook allerlei bonnetjes van de film enzovoorts plakken.
 12. Val nooit je partner af in publiek! Het is jou partner en je zult hem verdedigen. Immers je zou ook willen dat hij of zij dat voor jou deed. Ook al ben je het niet geheel met je geliefde eens, bescherm hem of haar tenminste.
 13. Ga een keer samen douchen en was elkaars haar en en lichamen. Dat is heel fijn en heel romantisch!
 14. Verras je geliefde een keer met sexy lingerie.
 15. Stuur je geliefde lieve smsjes, zo laat je zien dat je aan hem denkt.
 16. Verras je schat een keer met een massage. Door het lichamelijke contact ontspan je heerlijk en kom je nog dichter bij elkaar.
 17. Schrijf, wanneer je doucht en douchdeuren beslagen zijn I LOVE YOU op de douchedeur. Wanneer je geliefde dan gaat douchen dan ziet hij of zij dat weer verschijnen.
 18. Ga een keer terug naar de plek waar je elkaar ontmoette of waar je elkaar voor het eerst zoende of waar je voor het eerst met elkaar afsprak.
 19. Maak een keer het favoriete diner van je geliefde klaar.
 20. Als je weet dat je vriend of vriendin heel graag ergens heen wil, zoals bijvoorbeeld een concert van een favoriete artiest, verras hem of haar dan met kaartjes.

Zo zijn er nog vele dingen te bedenken die je kunt doen om je geliefde te verassen en daarmee meer romantiek in jullie leven
te brengen. Zolang je laat zien aan je geliefde dat je van hem of haar houd en zolang je laat zien dat je hem of haar probeert te verassen scoor je altijd. Het gaat er niet om dat je je geliefde materieel moet verwennen en veel geld uit moet geven. Nee, het gaat erom dat je je liefde voor hem of haar laat zien!
© 2009 - 2020 Niamh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag: Romantische tipsBij Valentijnsdag denken de meeste mensen aan een eenvoudig romantisch avondje uit, een doos bonbons of een bosje bloeme…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…
7 tips voor een geslaagde Valentijnsdag7 tips voor een geslaagde ValentijnsdagValentijnsdag is inmiddels een traditie geworden op 14 februari. Ieder jaar opnieuw zetten verliefde koppeltjes en gelie…
Geniet van romantiekGeniet van romantiekRomantiek is voor iedereen anders, toch zijn er wel een aantal facetten aan romantiek die voor iedereen hetzelfde zijn.…

Verhuizen: het overleven van deze relatietestVerhuizen zorgt voor een drukke tijd. Er moet vanalles geregeld en gedaan worden, dingen die normaal niet tot de dagelij…
Gedumpt, overleven na een relatieGedumpt, overleven na een relatieEen relatie beëindigen is nooit leuk. Je gaat iemand verdriet doen waar je in sommige gevallen nog veel om geeft en in d…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Romantiek: 20 tips om meer Romantiek in je leven te brengen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Niamh
Gepubliceerd: November 2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!