Versieren: geen casanova tips maar realistische aanwijzingen

Om een vrouw of man te versieren hoef je geen casanova te zijn. Een gelikte aanpak zoals casanova’s die kennen, kan juist bij veel vrouwen een afknapper zijn wat resulteert in het lopen van een blauwtje. In dit artikel vindt u informatie over hoe iedereen iemand kan versieren op een manier die bij je past. In dit artikel wordt uitgegaan van een man die een vrouw wil versieren, maar natuurlijk is het ook te gebruiken in de situatie dat je als vrouw een man wilt versieren!

Versieren: wat is dat eigenlijk?

Het woord versieren neigt al in de richting van casanova-achtige aanpak. “Het inpakken van een vrouw”: tja daar horen toeters en bellen bij. Maar met het woord “versieren” wordt meestal alleen bedoeld “het indruk maken op een vrouw” en daar hoeven helemaal geen toeters en bellen bij te komen. Je kan indruk maken door gewoon te laten zien wie je bent.

Met de casanova-aanpak wordt in dit artikel verwezen naar de manier van versieren MET toeters en bellen. Er zijn zelfs cursussen om te leren wat je moet zeggen tegen een vrouw om haar te versieren. Italianen zijn er meesters in: “Schatje, je bent de mooiste van de hele wereld. Ik doe alles voor jou” en nog veel gladdere praatjes. Voor sommige mannen en vrouwen werkt die methode, anderen vinden het juist vreselijk. Wellicht zijn zij er te nuchter voor of hebben zij een serieuzere kijk op het versieren van iemand?

Bij de personen die het moeilijk vinden om iemand te versieren, past de hierboven beschreven casanova-aanpak, meestal niet. Zij voelen zich er niet prettig bij en daardoor hebben de geijkte versiertips dan ook geen nut.

Versieren voor niet-casanova’s

Hoe maak je dan indruk op een vrouw als je geen casanova bent, als het niet zo natuurlijk en makkelijk gaat? Dat begint ermee dat je erbij stil staat dat het erom gaat dat je indruk wilt maken in de hoop dat de vrouw jou ook leuk vindt. Het gaat er dus om dat ze jou leuk vindt om wie je bent en niet om hoe je je de eerste keer voor doet. Meestal val je meteen al door de mand als je jezelf anders voordoet dan je bent en anders gebeurt dat later wel en heeft het versieren nog niet het gewenste eindresultaat behaald.

Vervolgens voelt men vaak een verschil als je gewoon een vrouw moet benaderen of iemand die je echt heel leuk lijkt. Om je wat meer op je gemak te voelen is het handig om eerst te zorgen dat je open staat voor iedereen. Als het bijvoorbeeld over het uitgaan of stappen gaat, ga dan ergens heen waar je je in ieder geval op je gemak voelt. Zorg dat je open staat voor andere mensen, zowel mannen als vrouwen, door mensen aan te kijken, gewoon vriendelijk te lachen en af en toe gewoon iets te zeggen als er bijvoorbeeld iets grappigs gebeurd. Mensen die op stap gaan staan daar bijna allemaal open voor, want iedereen heeft gewoon zin in een leuke avond.

Wanneer je dan iemand ziet die je echt leuk lijkt, observeer die persoon dan heel even. Blijf niet te lang staan kijken en nadenken over hoe je het aan gaat pakken, want daar wordt je alleen maar onzekerder van. Maar kijk even wat ze aan het doen is en in wat voor gezelschap ze is. Als ze aan de bar staat kun je natuurlijk makkelijk een drankje gaan bestellen en als ze bijvoorbeeld ergens staat de kletsen kun je daar in de buurt gaan staan. Vervolgens kun je kiezen of je haar vrij direct benadert of dat je het toch iets in wilt kleden. Stoot je per ongeluk tegen haar aan of laat je iets vallen of begin je gewoon een gesprek door te zeggen hoe gezellig het is of door haar een compliment te geven.

Aan meer dingen hoef je niet te denken, want hoe het verder loopt zie je vanzelf! Als ze je leuk vindt zal ze waarschijnlijk zo reageren waardoor het gesprek gaande blijft. Anders reageert ze misschien wat korter, maar is het eerste contact in ieder geval door jou gemaakt en ligt het balletje bij haar!
© 2009 - 2024 Mabe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goede versiertipsHet versieren is voor veel mannen lastig. Vandaar dit artikel over versieren van vrouwen. Het belangrijkste hierbij is z…
Openingszin: in een kroeg of in een briefOpeningszin: in een kroeg of in een briefEen openingszin is de eerste inleidende zin die men in een (sollicitatie)brief vindt, of die voorafgaande aan een gespre…
Flirten als je verliefd bentFlirten als je verliefd bentIs een originele openingszin tijdens het flirten als je verliefd bent belangrijk? Of is de lichaamstaal tijdens het flir…
Hoe versier je een vrouw?Hoe versier je een vrouw?Mannen zijn meestal eenvoudig te verleiden. Vrouwen zijn daarentegen vaak moeilijker te versieren. Het is een kunst op z…

Vreemdgaan vreemd?Vreemdgaan vreemd?Helemaal niet! Dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Deze onderzoeken laten ons zien dat vreemdgaa…
Trouwen en wat eraan vooraf gaatTrouwen en wat eraan vooraf gaatTrouwen is een belangrijke gebeurtenis in het leven en gaat niet zomaar. Er gaan voor de huwelijksvoltrekking nog de nod…
Reactie

Peter, 23-07-2009
Als je je afvraagt waarom je nog geen reacties hebt ontvangen kun je misschien beter beginnen met je af te vragen waarom het altijd de man is die indruk moet maken of in de smaak moet vallen bij de vrouw! Je kunt het ook gebruiken als je als vrouw een man wil versieren? Moest je niet zelf lachen toen je dat schreef! Reactie infoteur, 23-07-2009
Om te beginnen gaat het niet om de reacties.

Daarnaast vind ik zelf absoluut niet dat het altijd de man moet zijn die indruk moet maken of initiatief moet nemen (voor mij persoonlijk gaat dat al helemaal niet op). Maar om nou in iedere zin het dubbel op te moeten formuleren, zoals "Wanneer je het als man/vrouw eng vindt om een man/vrouw te benaderen, dan… ": dat vind ik persoonlijk dan weer ver gaan. Het voordeel daarvan is alleen dat ik wel situaties van homoseksualiteit daarmee zou ondervangen.

Mabe (95 artikelen)
Laatste update: 14-07-2015
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.