Je relatie nieuw leven inblazen

Als je elkaar net kent kun je meestal niet genoeg krijgen van elkaar. Je zou het liefst alle tijd samen doorbrengen, en als je elkaar even niet ziet, is er echt een gevoel van gemis. Helaas blijft dit gevoel niet de rest van je leven zo, en kan de sleur er in sluipen. Toch kun je het gevoel van het begin weer terughalen.

Verliefdheid

Als je elkaar hebt ontmoet en de welbekende vonk is overgesprongen, is dat een heerlijk gevoel. Het gevoel van vlinders in je buik, en je hart wat sneller gaat kloppen als je elkaar ziet. Vaak is alleen de gedachte aan elkaar weer gaan zien genoeg om alle kriebels te voelen. De wereld lijkt mooier, zelfs alle kleuren lijken mooier, en helderder dan eerst. Je gaat er zelf ook mooi van uitzien, je hebt meer kleur op je wangen en je haar lijkt meer te glanzen. Alles bij elkaar is verliefd zijn een heel apart en mooi gevoel. Jammer genoeg is verliefdheid iets wat niet blijvend is, en na verloop van tijd veranderd dit gevoel in "houden van", of niet.

Houden van

Als de verliefdheid overgaat in "houden van", zal dit betekenen dat je elkaar nog steeds heel erg leuk en lief vindt. Alleen worden de vlinders gaandeweg minder, en komt er een rustiger gevoel voor in de plaats. Terwijl het in de periode van verliefdheid voelde alsof jullie de enige twee mensen op de wereld waren, kom je samen weer met twee benen op de grond terecht. Als er sprake is van samenwonen of trouwen, vragen alle praktische zaken veel aandacht. Je moet over veel nadenken en samen overleggen, en dat vraagt vaak de nodige energie van allebei. Zaken als een huis, inrichting en financieën kunnen naast opwinding en enthousiasme, ook gevoelens van spanning en onrust geven.

De mallemolen van het leven

Naarmate de jaren verstrijken vinden jullie steeds meer een patroon waarin alle praktische zaken geregeld worden. De taakverdeling is vaak iets wat, soms met de nodige hindernissen, uiteindelijk wel tot tevredenheid geregeld wordt. Vooral als er ook kinderen komen, wordt de lijst van alles wat "moet" steeds langer. Als je ook nog allebei een baan hebt, kan de klok wel eens je grootste vijand worden. Uiteindelijk kun je het gevoel hebben dat je de hele dag achter de feiten aan rent, en dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Vaak ben je blij als je aan het einde van de dag in je bed kunt vallen, om na een te korte nachtrust aan de volgende dag te beginnen. Als er problemen met opvoeding van de kinderen zijn, of misschien financiële problemen, kun je het gevoel krijgen dat het je allemaal boven je hoofd begint te groeien. Je zult elkaar dan hard nodig hebben om het allemaal te kunnen redden.

Tijd voor elkaar maken

Door alle drukte blijft er weinig tijd voor jezelf over, en tijd voor elkaar schiet er ook vaak bij in. Het is dan echt zaak om aan de rem te gaan hangen, en eens goed na te denken hoe je dit gaat veranderen. Ieder mens zou per week minimaal één ochtend, middag of avond tijd voor zichzelf moeten nemen. Deze tijd kun je gebruiken om jezelf te verzorgen, te ontspannen, en zo je batterij weer op te laden. Daarnaast is het belangrijk om, desnoods met de agenda's erbij, een dagdeel per week tijd voor elkaar te plannen. Dit is misschien niet zo romantisch, maar vaak wel de enige manier om je relatie leuk te houden, of te krijgen. Als dit betekent dat jullie een oppas moeten regelen voor de kinderen, doe dit dan. Maak desnoods een afspraak met familie, vrienden of buren om om de beurt op elkaars kinderen te passen.

Goed voor jezelf zorgen

Als je je relatie nieuw leven wilt inblazen, zul je moeten beginnen bij jezelf. Vaak is het al een tijd geleden dat je tijd had, of nam om eens lekker naar de kapper te gaan, en een leuke nieuwe outfit aan te schaffen. Een lekker bad, de nodige huid- en haarverzorging, en de tijd nemen om jezelf mooi te maken voor elkaar, geeft al een heel fijn gevoel. Koop ook eens wat lekkere geurkaarsen, of andere leuke spulletjes om je huis, of je slaapkamer gezellig te maken. Haal iets lekkers te drinken, maak een heerlijk diner, en wat hapjes om samen van te genieten. Kortom: Verwen jezelf!

Kleine dingen zijn belangrijk

Dat het de kleine dingen zijn die het doen, is een waarheid als een koe! Koop een klein cadeautje voor je partner, en leg dit op zijn of haar hoofdkussen, voor het slapen gaan. Schrijf een lief briefje en stop dit bij het lunchpakket, of in de tas van je partner. Zoek een lieve e-card op internet, schrijf er een mooi stukje tekst op, en zorg dat deze in de mailbox van je partner terecht komt. Haal het favoriete snoepgoed, of chocolade van je partner, en leg dit in de auto of op een plek waar hij of zij dit op een onverwacht moment vindt. Doe een klusje wat je partner nog moet doen, zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft daardoor. Maak de badkamer gezellig door overal kaarsjes neer te zetten, en koop een lekker douche- of badschuim voor je partner. Al dit soort kleine attenties zullen je partner weer het gevoel geven "speciaal" te zijn, en jullie relatie weer nieuw leven inblazen. In de geplande tijd voor jullie samen, kun je gezellig uit eten gaan, of een plek kiezen waar je eens rustig kunt praten met elkaar. Samen uitwaaien op het strand, en genieten van de zonsondergang kan heel verfrissend werken!
© 2014 - 2023 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sleur in de relatieSleur in de relatieHet sluipt er bij de meeste stellen enig moment in en wordt als negatief ervaren, maar zo negatief is sleur eigenlijk he…
Passie in je relatiePassie in je relatieWe hebben gemiddeld één keer in de vier dagen seks. Toch wordt er in veel slaapkamers alleen nog maar geslapen. Is het e…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…
Hoe een relatie gezond houden?Hoe een relatie gezond houden?Verliefd zijn, een mooier gevoel bestaat bijna niet. Echter is het zo dat echte verliefdheid slechts enkele maanden blij…

Wat je moet weten vóór je gaat scheiden"Als je iemand wilt leren kennen, moet je van hem scheiden". Dit is een misschien niet zo heel bekend, maar zeker heel w…
Hoe je een leuke partner vindtAls je nog geen leuke partner hebt gevonden, of misschien zelfs al moeite hebt om een date te krijgen met iemand, kan da…
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 02-03-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.