Hoe je een leuke partner vindt

Als je nog geen leuke partner hebt gevonden, of misschien zelfs al moeite hebt om een date te krijgen met iemand, kan dat verschillende redenen hebben. Toch dromen veel mensen over het vinden van hun grote liefde, hun soulmate, hun andere helft.

Iedereen is op zoek naar liefde

Uiteindelijk komt het voor iedereen op hetzelfde neer: We zoeken allemaal naar liefde! Meisjes dromen als kind al over de prins op het witte paard, en jongens fantaseren ook al over later, als ze gaan trouwen en zelf een gezin zullen hebben. Veel meisjes willen later met hun vader trouwen, en kleine jongetjes zouden het liefst met mama trouwen later. Dat trouwen met papa of mama niet kan, omdat die al getrouwd zijn, is vaak een teleurstellende mededeling voor kleine hummels. Als jonge volwassenen begeven we ons allemaal op het pad van de liefde, al of niet dromend van een (meestal) onbereikbare jongen of meisje. Van onhandig geflirt, een eerste kus, en het vragen van verkering of een date vervolgen we onze ontdekkingsreis op liefdesgebied.

Het ideale scenario

Het ideaalplaatje is dat je elkaar als jong volwassenen ontmoet, een tijdje samen uitgaat, en dat de verkering uitmondt in een huwelijk of samenwonen na een aantal jaren. Als er ook nog sprake is van "liefde op het eerste gezicht", maakt dat vaak het ideaalbeeld helemaal compleet. Als er daarna ook nog kinderen geboren worden, en het koperen, zilveren en gouden huwelijksfeest gevierd wordt, en ze ook nog lang en gelukkig leven, dan is de liefde in ieder geval geslaagd.

De werkelijkheid is vaak anders

Helaas gaat het bovenstaande ideale scenario vaak niet op. Soms lukt het helemaal niet om iemand te ontmoeten waarbij de beroemde vlinders gaan fladderen. Of dat lukt wel, maar na korte of langere tijd blijken de onderlinge verschillen toch een te groot obstakel te zijn om samen verder te gaan. Of één van de twee partners valt voor iemand anders, waardoor het vertrouwen dermate geschonden raakt dat de relatie verbroken wordt. Niet alle sprookjes in de relatie-wereld hebben ook een happy-end. Het aantal scheidingen is groot, en daarmee stijgt ook weer het aantal mensen die graag een relatie zouden willen hebben.

Hoe ziet jouw ideale relatie eruit?

Als je nog, of weer opnieuw, single bent is het belangrijk jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe meer je jezelf kent, hoe makkelijker je kunt bedenken waar jouw ideale partner aan moet voldoen. In een ideale relatie ben je niet elkaars tegenpolen, maar ben je ook niet precies hetzelfde. Natuurlijk is het fijn als je een aantal dezelfde interesses hebt, en ongeveer dezelfde activiteiten leuk vindt om te doen. Uiterlijke kenmerken zijn natuurlijk ook wel belangrijk, maar zeker niet het belangrijkste. Iedere wederzijdse interesse begint natuurlijk wel met het zien van de ander, maar kan net zo goed ontstaan door een gezichtsuitdrukking, een leuke lach of van die leuke kuiltjes in de wangen.

Hoe je kunt leren van een vorige relatie

Als je al één of meerdere relaties achter de rug hebt, kun je daar vaak een hoop van opsteken. Door eerlijk te kijken naar je eigen aandeel in het mislukken van deze relatie, kun je in een nieuwe relatie deze fout voorkomen. Misschien was je wel té toegeeflijk, of heb je op andere fronten punten laten liggen? Door te kijken naar wat er ontbrak, of wat er juist teveel was, kun je bedenken wat je in ieder geval niet meer wilt. Als je al een relatie achter de rug hebt, zul je eerder tot de conclusie kunnen komen dat een mogelijke nieuwe partner juist wel, of juist niet bij je past. Daarbij is het raadzaam niet té graag een nieuwe partner te willen, en daarom niet kritisch genoeg te kijken naar de eigenschappen van deze partner. Hierdoor loop je het risico dezelfde fout voor een tweede keer te maken.

Waar je hem of haar vindt

Als je zelf niet zo'n "feestbeest" bent, is het niet raadzaam om een potentiële partner in de kroeg te gaan zoeken. Als je bijvoorbeeld zelf erg van lezen houdt, is de bibliotheek misschien we de uitgelezen plek om hem of haar te vinden. Stel je bent gek van reizen, dan is een reisbureau of een vakantie voor alleengaanden wel een heel goed idee. Hou je van sporten, dan is een sportclub misschien wel een mogelijkheid om een leuke partner te vinden. Zoek dus een gelegenheid waar je iemand kunt vinden met dezelfde voorkeuren als je zelf hebt. Er zijn tegenwoordig ook veel datingsites waar je je kunt inschrijven, en waar gekeken wordt naar een partner die bij jou zou kunnen passen. Deze sites zijn over het algemeen vrij duur, en ook daar weet je niet of iemand eerlijk is of niet. Wellicht is een locatie waar jij jezelf thuis voelt dus een betere optie om je toekomstige levensgezel te vinden.
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Rebound-relatieJe bent gedumpt, wanhopig ga je opzoek naar een schouder om warmte en liefde te vinden. Naast het voetbalveld, in de clu…
Het moeilijke van het uitmaken met je vaste date of relatieHet moeilijke van het uitmaken met je vaste date of relatieSoms besef je dat je dating partner of je verkering voor jou niet de ware is. Je weet dat je met hem of haar niet de res…
Geluk in de liefde, wie is de juiste partner voor jou?Geluk in de liefde, wie is de juiste partner voor jou?Hoe kan je succesvol zijn in de liefde? Hoe kan je het gelukkigst zijn met iemand? Hoe ontdek je de juiste partner? Welk…
Redenen om te gaan samenwonen of trouwenRedenen om te gaan samenwonen of trouwenDenk je aan samenwonen of aan trouwen? Maar weet je echt zeker dat je dit om de juiste redenen wilt? Twijfel je misschie…

Je relatie nieuw leven inblazenAls je elkaar net kent kun je meestal niet genoeg krijgen van elkaar. Je zou het liefst alle tijd samen doorbrengen, en…
Belangrijke tips als je online gaat daten!Belangrijke tips als je online gaat daten!Online datingsites voor gelijkgestemden. De afgelopen jaren zijn er steeds meer van dit soort websites bijgekomen. Een v…
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 02-03-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Man en vrouw
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.