Paradijs via uittreding

Marie-Thérèse Lips studeerde Frans en Psychologie. Via 'uittreden' komt ze in contact met vreemde wezens en bezoekt ze verre oorden. Haar ervaringen schrijft ze op in het boek: 'Onze toekomst, een andere aarde.'

Wat is uittreden?

Je treedt uit je lichaam als je geestelijk lichaam zich losmaakt van je fysieke lichaam. Met je geest blijf je echter verbonden met je fysieke lichaam door een zilveren koord. Dit zilveren koord wordt definitief verbroken als je doodgaat. Ben je eenmaal uit je fysieke lichaam getreden dan ben je in staat om in de tijd te reizen, dat wil zeggen je kunt naar het verleden, het heden of naar de toekomst gaan. Bijvoorbeeld, als je jezelf wilt zien in de Middeleeuwen dan kom je jezelf tegen in de tijd van de Middeleeuwen, zo kom je nog eens wat te weten.

Kan iedereen uittreden?

Iedereen heeft het in zich maar niet iedereen vindt het leuk om uit te treden. Degenen die het willen zullen er eerst eens iets over lezen. Heb je enig idee wat je te wachten staat dan kun je met de volgende oefening beginnen: Begin altijd met een kort gebed om bescherming. Ga dan met je aandacht naar je hoofd, duw als het ware de zware energie naar de buitenkant van je schedel. In de ontstane ruimte in het midden van je hoofd is nu licht, dit licht is van je geestelijk lichaam. Doe nu hetzelfde met je borstkast en daarna met je buikholte. Voel je geestelijk lichaam in de drie 'verlichte' ruimtes. Als je één bent met je geestelijk lichaam probeer je uit je lichaam te gaan. Na een halve meter uittreding kun je al je eigen lichaam observeren. Stel je voor! Schrijf elke ervaring, hoe gering ook, op.

Een transparant geestelijk lichaam

Tijdens een uittreding komt Marie-Hélène in een ander zonnestelsel terecht. Ze ziet een merkwaardige planeet waar alle energie in ovaalvormige bewegingen om en door elkaar heen draait. Waar ze zich ook op deze planeet bevindt, de temperatuur is constant. Terwijl ze kijkt komt er een wezen in een transparant geestelijk lichaam van hemelsblauwe kleur aangevlogen en heet haar welkom. Hij blijkt de planetaire president van de planeet te zijn. Hij zegt dat de planeet de vernieuwde aarde in de vierde dimensie is. Op dit stukje paradijs kunnen mensen die overleden zijn verder evolueren.

Een leefgemeenschap van de planeet

Marie-Thérèse wordt door de president van de planeet naar een leefgemeenschap gebracht. Iedere persoon straalt daar een andere kleur uit. Als hun gevoelens veranderen veranderen ook de kleuren. Ze bewegen zich zwevend over de grond. De leefgemeenschappen bestaan uit tenminste 25 mensen. De mensen communiceren telepathisch met elkaar. (telepathie = gedachten overdracht) Op de vraag van Marie-Hélène hoe het komt dat de temperatuur constant blijft krijgt ze als antwoord dat de bewoners elkaar constant energetisch voeden. Dit geldt ook voor de dieren, planten en mineralen. Alles en iedereen geeft en ontvangt energie zodat er altijd evenwicht is. Als de energie constant is, is de temperatuur ook constant. En de energie is positief, dus het weer is altijd rustig, aangenaam met een verfrissend briesje. Omdat iedereen een geestelijk lichaam bezit, is er ook geen dood.

Goddelijke liefde heeft de meeste stralingsintentie

Het valt op dat de mensen op de planeet een verschillende stralingsintentie hebben. Hoewel ze er allemaal als 35-jarigen uitzien is er toch verschil. Het geheim zit in het gegeven dat de een meer liefde kan geven dan de ander. Die het meest de goddelijke liefde in zichzelf kan toelaten kan de meeste liefde geven en zal ook het meest stralen. En toch leert men om nog liefdevoller te worden. Ze doen dat door zich meer open te stellen voor de goddelijke liefde en deze door te geven. Geven betekent ontvangen. Iedereen is zich daarvan bewust.

Een huis creëren door gedachtekracht

Op de planeet bezit ieder mens zijn eigen huis. Ze creëren hun woningen door hun gedachtekracht. Met plezier gebruiken ze hun scheppende vermogens. Er is overal overvloed. 'Werken' bestaat niet omdat alles met blijheid wordt gedaan uit het hart. Zij hoeven niet te sparen omdat ze elk ogenblik kunnen creëren waar ze behoefte aan hebben. Het scheppen om te genieten van pure schoonheid geeft een rijke voldoening. Vandaar de grote verscheidenheid van vorm en kleur op de planeet. Prioriteit krijgt echter de geestelijke ontwikkeling, de inhoud gaat vóór de vorm.

Een bibliotheek begrensd door een transparante kleur energie

De bibliotheek is een grote, hoge ruimte, van boven open, aan de zijkanten begrensd door een transparante terracotta kleur energie. Als je iets wilt weten ga je naar een afdeling, je gaat zitten, je opent je hart en je verbindt je hart met het hart van het onderwerp waarover je iets wilt weten. Kennis rechtstreeks ontvangen via je hart is hier de gewoonte. Je kunt ook direct in contact treden met een levende bloem die je ziet. Dan ervaar je wat een bloem voelt, hoe ze denkt en wat ze fijn vindt. Doe hetzelfde met water: verbind je met water, word één met het wezen van water. Zo'n ervaring gaat boven het begrijpen van een boek uit.

Denken uit je hart

De gids van Marie-Hélène legt haar uit wat het verschil is tussen denken met je verstand en denken vanuit je hart. Denken met het verstand kun je vergelijken met de stralen van een vuurtoren. De stralen gaan alle kanten op maar de reikwijdte is beperkt. Gedachten vanuit het hart hebben een oneindige reikwijdte en een geweldige impact. Hun trillingsfrequentie is heel hoog. Die stralen kun je vergelijken met zonnestralen die op de universele golven van liefde trillen.

Hoe kun je het Christusbewustzijn oefenen?

Je oefent om in het Christusbewustzijn te blijven door te voelen, te denken, te kijken, te luisteren, te spreken, te handelen vanuit je goddelijke kern, via je hart, puur vanuit je liefde.

Lees verder

© 2013 - 2024 Yosha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Telepathie tussen dieren en plantenGarnalen die voelen dat soortgenoten levend gekookt worden... planten met 'woede' gevoelens... Is dit een bewijs voor te…
Astraal reizen en dromen: een wereld in de 5de dimensieAstraal reizen en dromen: een wereld in de 5de dimensieAstraal reizen of astrale dromen is het overgaan van de derde dimensie naar de vijfde dimensie. Een ingewikkeld proces,…
Betekenis referendum grondwetsherziening in ItaliëBetekenis referendum grondwetsherziening in ItaliëOp 4 december 2016 wordt in Italië over de constitutionele hervormingen gestemd. Mocht het referendum mislukken (nee-ste…
Biografie: Thierry Marie, proloogspecialistBiografie: Thierry Marie, proloogspecialistThierry Marie werd geboren op 25 juni 1963 in Bénouville (Frankrijk). Hij debuteerde als profwielrenner in 1985 bij het…

Zelfdiscipline moet opgebouwd worden en is geen karaktertrekZelfdiscipline moet opgebouwd worden en is geen karaktertrekZelfdiscipline is geen aangeboren karaktereigenschap. Hooguit kan een karaktertrek, zoals een sterke wil, helpen bij de…
Wie vraagt er nog om hulp?Wie vraagt er nog om hulp?Het lijkt niet passend hulp te vragen als je ergens niet uitkomt, het even niet meer overziet of een extra stel hersenen…
Bronnen en referenties
  • Boek: Onze toekomst, een andere aarde. - Marie-Hélène Lips
Yosha (25 artikelen)
Laatste update: 19-07-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Levensvisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.