Drunvalo, universele mens

De ene mens is de andere niet. Drunvalo Melchizedek is een bijzonder mens met bijzondere ervaringen. Twee engelen verschijnen en geven hem les. Thoth leert hem de geheimen van Egypte. Twee jaar bestudeert hij de alchemie in de praktijk. Hij ziet de samenhang van de levensbloem en de levensboom van de kabbala. Hij weet alles van de Grote Piramide. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Drunvalo Melchizedek

Hij studeert natuurkunde en kunstwetenschappen. De geometrie is zijn specialiteit. Geholpen door engelen komt hij in contact met alle waardevolle kennis. Wat meer is, hij beleeft deze kennis met zijn hart. Hij staat bekend als een open man, die kennis, waarheid, liefde en wijsheid heeft verwerkelijkt in de harmonie en veelzijdigheid van de universele mens. Hij zou zo uit een boek van Paulo Coelho kunnen stappen. Drunvalo weet dat we 100.000 bewustzijnsniveaus te gaan hebben voordat we het ultieme koninkrijk van 'Alles in Een' bereiken. Dat zegt genoeg.

Engelen verschijnen

In 1970 gaan Drunvalo en zijn vrouw Renee naar Canada. In de natuur willen ze hun hart ontdekken. Ze nemen meditatielessen bij een Hindoeleraar. Na vijf maanden oefenen gebeurt er iets merkwaardigs: twee engelen verschijnen in de kamer. Ze zijn drie meter lang, de een is groen, de ander paars. Drunvalo kijkt dwars door hun transparante lichamen heen. Hun eerste woorden zijn: 'Wij zijn jou.' Ze komen regelmatig terug en leren Drunvalo over van alles en nog wat. Ze leiden hem naar 70 verschillende leraren. Tijdens de meditaties geven ze adres en telefoonnummer van de leraar waar hij naar toe moet. Als hij vervolgens naar de leraar toe gaat en volgens de engelen genoeg geleerd heeft, krijgt hij een seintje: 'Dat was het, nu kun je gaan.' Dit gaat jaren door en de leraren omvatten alle religies op aarde. Zijn conclusie is dat alle religies spreken over dezelfde Werkelijkheid: één Geest die zich roert in alles wat leeft.

Goud en ziel van de Alchemie

Op een dag sturen de engelen Drunvalo naar een alchemist in Canada. Die heeft een grote kelder als laboratorium ingericht waar hij kwik in goud verandert. Belangrijk hierbij is dat het niet zozeer om het goud gaat, hoewel dat nuttig is om de dure apparatuur aan te schaffen, maar vooral om het heilige proces waardoor kwik (of lood) in goud verandert. Het proces is namelijk identiek aan ons proces om van ons normaal bewustzijnsniveau tot Christusbewustzijn te komen. Elke chemische reactie in het proces correspondeert met een ervaringsaspect in ons eigen leventje. Deze correlatie brengt een fascinerend denkproces op gang. Drunvalo blijft twee jaar bij de 35-jarige alchemist en ziet alles met eigen ogen gebeuren. Samen mediteren ze vaak urenlang en tijdens één van die meditaties geschiedt er iets speciaals, iets heel speciaals met Drunvalo.

Vreemdeling met zuivere baby-ogen

Tijdens een ademhalingsmeditatie waarbij de alchemist een meter van Drunvalo vandaan zit, gebeurt het volgende: de alchemist wordt wazig en verdwijnt totaal voor de ogen van Drunvalo. Die kan zijn ogen niet geloven en hij probeert de lege plek aan te raken maar hij voelt niets. Hij besluit te blijven zitten. Dan verschijnt er plotseling een man van ongeveer 60 jaar en 1.60 m lang. Hij heeft een baardje van 15 cm. De man zit met gekruiste benen tegenover Drunvalo die hem recht in de ogen blikt. Nooit heeft Drunvalo zulke ogen gezien, hij vergelijkt ze met baby-ogen, ogen zonder oordeel, zonder roersel. Ze kijken je aan en je hebt direct contact met het hart. Bijzonder moment. De vreemdeling stelt een vraag: weet Drunvalo waar de drie atomen die ontbreken zich in het universum bevinden? 'Nee.' zegt Drunvalo die geen flauw idee heeft waar de man het over heeft. Dan voert de vreemdeling hem in een uittredingservaring mee naar het begin van de schepping. Als hij terugkeert vertelt hij wat hij nu begrijpt. De vreemdeling glimlacht en verdwijnt. Ogenblikken daarna verschijnt de alchemist weer. De alchemist heeft niets gemerkt en hij is verbaasd als hij het verhaal van Drunvalo hoort. Twaalf jaar later, op 1 november 1984, verschijnt de man met de zuivere ogen opnieuw aan Drunvalo. 'Ik ben Thoth,' zegt hij 'en ik ga je wat vertellen.'

Thoth uit Egypte

Thoth vertelt veel, onder andere over zichzelf. 52.000 jaar geleden ontdekt hij hoe je ononderbroken bewust in één lichaam kunt verblijven zonder te sterven. Dat was aan het begin van de opkomst van de Atlantisperiode. In Egypte noemt hij zichzelf Thoth. Na de bloeitijd in Egypte start hij de beschaving in Griekenland, waar hij zichzelf de naam Hermes geeft. Zijn vrouw heet Shesah. Thoth vertelt al zijn herinneringen aan Drunvalo in ruil voor de speciale Mer-Ka-Ba meditatie die Drunvalo van de engelen heeft ontvangen. De kennisoverdracht gebeurt door telepathie en holografische beelden. Bij beschrijvingen proeft, voelt, ruikt, hoort en ziet Drunvalo de gedachten van Thoth.

Levensboom van de Kabbala

Drunvalo volgt de instructies van Thoth op en dat betekent veel reizen in Egypte. Dit alles ten behoeve van een bewustzijnsverbreding. Thoth leert hem de geheimen van de levensbloem waarin alle kennis vervat is. In de levensbloem past het levenszaad en de levensboom, bekend van de Kabbala. Volgens Thoth ontstond ons ras meer dan 200.000 jaar geleden op een eiland buiten de kust van zuidelijk Afrika: Gondwanaland. Nadat Gondwanaland door een poolverschuiving verdronk, verscheen er in de Stille Oceaan een andere landmassa: Lemurië. Afstammelingen van Lemurië (of Mu) zijn o.a. de Filippijnen.

De Grote Piramide

De top van de Grote Piramide in Egypte is vlak. Het is een platform van 7.20 m in het vierkant. Thoth geeft aan dat dit platform dient als landingsplaats voor een speciaal luchtschip. De Sfinx dateert van 5,5 miljoen jaar terug. 1500 m onder de Sfinx bevindt zich een ronde kamer met een vlakke bodem en een vlak plafond. Binnenin de kamer staat een buitengewoon schip dat 500 miljoen jaar oud is. Het wordt aangedreven door gedachten en gevoelens. Volgens de 'Smaragden Tafelen' is het een oorlogsschip voor de bescherming van de aarde. Wanneer de planeet kwetsbaar is wordt het door buitenaardse wezens aangevallen. Alleen één heel zuivere ziel krijgt dan de bevoegdheid het schip te gebruiken en de aarde vrij te houden. Een paar jaar geleden is dit nog gebeurd.

Eenheid van alles

Wie zich in Drunvalo Melchizedek verdiept, verveelt zich niet. De eenheid die hij creëert tussen zovele items als: de Dogon stam, Sirius, Edgar Cayce, Soemerië, Bermuda-driehoek, het verband tussen chromosomen en bewustzijn, Akhenaten en Nefertiti, de Kubus van Metatron, de Phi Ratio, de Fibonacci-sequentie enz. is verbluffend. Ontdek dit rijk zelf.

Lees verder

© 2013 - 2024 Yosha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hermetica, verloren wijsheid van de farao's opnieuw ontdektHermetica, verloren wijsheid van de farao's opnieuw ontdektDit is een boekbespreking van een boek van Timothy Freke en Peter Gandy. Zij verzamelden sleutelpassages van de farao He…

Bijgeloof en minder bekende voorbeeldenBijgeloof en minder bekende voorbeeldenWie aan bijgeloof denkt zal meteen een voorbeeld paraat hebben van niet onder een trap door lopen omdat dit onheil zal b…
Schokkend Groningen  een actiegroep tegen NAMnieuws uitgelichtSchokkend Groningen een actiegroep tegen NAMIn Groningen wordt gas gewonnen en dat heeft effect op de bodem. Die gaat er van trillen en de provincie maakt kennis me…
Bronnen en referenties
  • De geometrie van de schepping - Drunvalo Melchizedek
  • WWW.drunvalo.net
  • www.drunvalo.org
Yosha (25 artikelen)
Laatste update: 25-07-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.