Law of attraction - Onderbouwing

De law of attraction heeft sinds het uitkomen van het boek de "secret" meer en meer volgelingen en docenten gekregen. Maar hoe en door wie wordt de Law of attraction nu eigenlijk onderbouwd en hoe sterk is deze onderbouwing?

Law of attraction - De onderzoekers

Wetenschappers van de huidige tijd komen telkens meer tot de conclusie dat alles één is en dat alles eigenlijk uit energie bestaat. Volgens huidige theorieën ben jij niet alleen energie, maar zijn jouw auto, het huis waarin je woont en zelfs het geld waarmee je betaald ook energie. 99,99999% van deze energie (waaruit alles blijkt te bestaan) is licht. Het minieme overige deel bestaat uit vaste deeltjes ("particles"). Omdat wij uit energie bestaan, bestaan wij dus eigenlijk uit licht. En licht heeft altijd een bepaalde frequentie. Deze frequentie zenden wij uit en de hoogte van deze frequentie wordt bepaald door onze gedachten, emoties, gevoelens en handelingen. Volgens de law of attraction trekken wij dan ook de resultaten in ons leven aan die gelijk zijn aan de frequentie (vibraties) van onze gedachten, emoties, gevoelens en handelingen.

Desondanks dat de theorie omtrent de werking van de law of attraction niet voor de volle 100 procent bewezen is (maar ook niet verworpen is), is het interessant om te weten welke onderzoekers hiermee bezig zijn. Dit zijn namelijk zeer vooraanstaande onderzoekers die mijlpalen hebben bereikt in het verleden. Zo werkt Richard P. Feynman aan het onderzoek naar de werking van het universum in een poging de universele wetten te beschrijven. De heer Feynman heeft de bekende nanotechnologie uitgevonden en heeft een Nobel prijs gewonnen voor zijn werk op het gebied van "quantum electrodynamics". John Wheeler, partner van Niels Bohr bij onderzoek naar specifieke nucleaire reacties en mede-ontdekker van zwarte gaten en "wormholes", heeft zich geheel over het onderzoek naar de werking van het universum gebogen. Dit zijn beide zeer vooraanstaande en baanbrekende onderzoekers die naast de law of attraction meerdere theorieën omtrent universele wetten aan het ontwikkelen zijn in een poging een zo compleet mogelijk beeld van de werking van het universum te creëren. De theorie achter de law of attraction is dus niet door de eerste of beste filosofisch aangelegde wetenschapper bedacht. De wet wordt ondersteund (maar nog niet bewezen) door andere reeds bewezen natuurkundige wetten en wetenschappelijke theorieën die voor een groot deel door de wetenschappelijke wereld worden geaccepteerd. Hieronder zal een een paar van deze wetten en theorieën in het kort worden uitgelegd.

E=MC²

Einstein heeft heeft met zijn bekende formule onze vroegere wereld gebaseerd op de Newtoniaanse wetten op zijn kop gezet en heeft de wereld van relativiteit geïntroduceerd. Zijn formule E=MC² heeft vele implicaties, maar de implicatie die de theorie achter de law of attraction versterkt is het feit dat met deze geldende theorie wordt aangegeven dat alles uit energie bestaat.

De "M" in deze formule staat namelijk voor massa, de "C" voor de snelheid van het licht in een vacuüm. E is gelijk aan de massa keer de factor "C" in het kwadraat. Dit betekent dat alles wat massa heeft een vorm van energie is. Nu is het zo dat alles in onze wereld massa heeft, zelfs lucht. Wat dus betekent dat alles een vorm van energie is.

Kenmerken van energieën

Energieën hebben bepaalde eigenschappen. Deze luiden als volgt:
  • Gelijke energieën trekken elkaar aan
  • Ongelijke energieën stoten elkaar af
  • Energie gaat nooit verloren, maar verandert alleen van vorm

Volgens de law of attraction leven we als een klein energieveld (persoon) in een groter vibrerend energieveld (onze omgeving). Dit betekent in principe dat wij als energieveld altijd in interactie zijn met onze omgeving door de bovengenoemde eigenschappen van energie. Gelijke energieën trekken elkaar aan en ongelijke energieën stoten elkaar af door het wetenschappelijke principe van resonantie van verschillende frequenties.

Een voorbeeld vanuit de law of attraction gebaseerd op deze resonantie:
Een positieve houding zendt geheel andere vibraties uit, dan een negatieve houding, en de gedachten die hieraan ten oorsprong liggen en de emoties aan handelingen die hieruit voortvloeien zullen verschillende resultaten/gebeurtenissen aantrekken. Wanneer je je bijvoorbeeld met een positief geloof focust op het bereiken van een bepaald doel, laten we zeggen een auto, dan dienen deze vibraties die je uitzendt te resoneren met de energie vibraties van deze auto. Dit zou volgens de law of attraction kunnen door het geloof te hebben dat je weet dat je deze auto zult krijgen/kopen binnen een bepaalde tijd en dat je het verdient om deze auto te bezitten.

Religie

Vanuit verscheidene religies en geloofsovertuigingen wordt al eeuwenlang geroepen wat wetenschappers met de huidige theorieën omtrent het universum (waaronder dus de law of attraction) proberen aan te tonen. Namelijk dat ieder één is, dat je zult oogsten wat je zaait, etc, etc. Dit zou voor velen een extra bevestiging kunnen zijn voor het geloof in de theorie achter onder andere de law of attraction.
© 2011 - 2024 Daniel-p, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Secret: Your wish is my commandThe Secret: Your wish is my commandJe vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige co…
Wat is The Secret?In de media horen we er steeds meer over en het begint zelfs een hype te worden; The Secret. Maar wat is dat nu eigenlij…
Huidverzorging: Gamila SecretGamila Secret zeep verzorgt de huid en stimuleert de natuurlijke balans en het ademen van de huid. Puur natuur en uiterm…
Succesvolle bekende mensen door The Secret methodeSuccesvol willen we allemaal wel zijn. Toch krijgt lang niet iedereen dat voor elkaar. Waarom lukt het de een wel en de…

Leven en gelukkig zijnAl duizenden jaren houdt de vraag wat een mens moet doen om gelukkig te zijn filosofen bezig. Veel mensen denken na over…
Aristoteles, biografieAristoteles. De bekende filosoof. Iedereen heeft ooit wel eens van hem gehoord. Maar wie was hij nou eigenlijk? En wat h…
Daniel-p (18 artikelen)
Gepubliceerd: 02-08-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Filosofie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.