The Secret: Your wish is my command

The Secret: Your wish is my command Je vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige cover van "The Secret" je uitnodigend toe.

Uw wens is mijn beveling

"The Secret", het boek van auteur Rhonda Byrne met verschillende Amerikaanse succesgoeroes als mede-auteurs, werd inmiddels door miljoenen mensen over de ganse wereld gekocht en, naar wij mogen aannemen, ook gelezen. Ook de dvd met de gelijknamige titel gaat als zoete broodjes over de toonbank.

Wat is the Secret?

Een hype? Een gigantische marketingstunt ? Of de absolute weg naar geluk en overvloed? Voor wie de aanbevelingen in het boek in zijn dagelijkse leven toepast, blijken alle poorten naar welvaart, succes, overvloed en geluk open te gaan. Het ware geheim, The Secret dus, zou de "Law of Attraction" zijn, de wet van aantrekking in de vorm van de universele energie die in alles en iedereen aanwezig is.

De kunst is om al wat je gerealiseerd wenst te zien in je leven, zorgvuldig op te schrijven in concrete doelstellingen, waarvan je een plaatje maakt in je geest. Deze wensbeelden dien je dagelijks in een meditatieve toestand te visualiseren alsof ze reeds werkelijkheid zijn geworden. De wet van aantrekking zorgt dan onvermijdelijk voor de realisatie van al je wensen in je leven. Je "wensen" worden zo de "bevelen" aan het universum.

Wat weinigen weten is dat auteur Rhonda Byrne het schrijven van The Secret heeft gebaseerd op een honderd jaar oud boek van een zekere Wallace Wattles "The Secret of getting Rich", dat ze van haar dochter als geschenk kreeg op een moment dat haar leven een puinhoop was. De principes uit dit boek hebben geleid tot het huidige wereldsucces van "The Secret".

Hoe The Secret te gebruiken?

Volg dagelijks de volgende stappen en je leven zou op persoonlijk, professioneel en financieel vlak een spectaculaire positieve wending moeten krijgen. Let wel, je moet absoluut zeker weten wat je wil aantrekken in je leven en uitsluitend daarop focussen:
  1. Visualiseer elke morgen en avond je doelstellingen en verlangens en VOEL alsof ze reeds gerealiseerd zijn.
  2. Maak een visioenbord of droomboek met plaatjes en beelden van al wat je wenst aan te trekken in je leven.
  3. Zet negatieve gedachten ONMIDDELLIJK om in positieve gedachten en focus steeds opnieuw op wat je werkelijk wilt.
  4. Cultiveer elke morgen een houding van DANKBAARHEID over al het mooie en waardevolle in je huidig bestaan.
  5. Onderneem actie met geïnspireerd handelen door middel van een stappenplan van al je doelstellingen en volg je intuïtie.
  6. Bevestig voortdurend dat de Wet van Aantrekking werkt in je leven door kleine overwinningen te noteren als kleine stappen die je uiteindelijk zullen leiden naar meer welvaart, succes en geluk in je leven.

... Of lees "The Secret" en bekijk de dvd...Je zal immers nooit weten of het werkt alvorens je de keuze hebt gemaakt om het uit te proberen. Om het met de woorden van Henry Ford te zeggen : "Of je nu denkt het te kunnen of denkt het niet te kunnen, je hebt altijd gelijk"... Want gedachten worden dingen !
© 2008 - 2024 Ludodeh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Succesvolle bekende mensen door The Secret methodeSuccesvol willen we allemaal wel zijn. Toch krijgt lang niet iedereen dat voor elkaar. Waarom lukt het de een wel en de…
Striemen genezen via The Secret en visualisatieJe hebt al over The Secret horen spreken, nietwaar? Voor het geval dit niet zo zou zijn… De film beweert dat je in je le…
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Voordelen en nadelen van de app SecretSecret is een erg populaire app onder jongeren. Met behulp van de Secret app kunnen anoniem berichten en foto's worden g…

Filosoof Arthur Schopenhauer en de kunst om gelukkig te zijnFilosoof Arthur Schopenhauer en de kunst om gelukkig te zijnArthur Schopenhauer (1788 – 1860) was een Duitse filosoof die een uitermate pessimistische wereldbeschouwing had. Dit pe…
Tussen hemel en aardeTussen hemel en aardeDe ene heeft een duidelijk geloof bij het gegeven dat er meer is tussen hemel en aarde en de ander is in de overtuiging…
Bronnen en referenties
  • The Secret - Rhonda Byrne The Secret of getting Rich - Wallace Wattles
Ludodeh (1 artikelen)
Gepubliceerd: 28-08-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Filosofie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.