Succesvolle bekende mensen door The Secret methode

Succesvol willen we allemaal wel zijn. Toch krijgt lang niet iedereen dat voor elkaar. Waarom lukt het de een wel en de ander niet? Volgens Rhonda Byrne, auteur van de wereldwijde bestseller The Secret, is succesvol worden niet moeilijk. De methode pretendeert dat je dit helemaal zelf in de hand hebt. Lees de levensverhalen van enkele wereldberoemde succesvolle mensen, hoe zij deze methode toegepast hebben en wat het hun gebracht heeft: Walt Disney, Steven Spielberg en Jim Carrey.
Laten we eerst kijken wat de methode The Secret inhoudt. Daarna zien we hoe enkele succesvolle mensen deze theorie toepasten en bereikten wat ze wilde bereiken.

Wat is The Secret?

Er is al veel over geschreven, misschien ben je al bekend met de dvd of het boek The Secret. Deze methode is gebaseerd op de zogenaamde Law of Attraction, of kortweg LOA. We citeren: 'Gedachten zijn magnetisch, en gedachten hebben een frequentie. Wanneer je denkt, worden die gedachten uitgezonden in het universum en trekken op magnetische wijze alle soortgelijke dingen op dezelfde frequentie aan. Al het uitgezondene keert terug naar de bron. En die bron ben Jij." Kortgezegd moet je werkelijk geloven dat iets wat je graag wilt, gaat gebeuren. Je moet visualiseren, ruiken, proeven hoe het zal zijn als je bereikt wat je wilt bereiken. Niet denken of hopen, maar werkelijk weten dat het je gaat lukken. Dan zend je je gedachte het universum in. Of je hierin kan geloven, en of je The Secret ook zelf gaat toepassen, is helemaal aan jouzelf om te beslissen.

De geschiedenis van de Law of Attraction

De film kwam niet in de bioscoop, maar op dvd uit in 2006, het boek in 2007. Dat betekent op zich niet dat het idee nieuw was. Al in 1830 ontstond een spirituele beweging genaamd New Thought, die hetzelfde principe hanteerde. Deze beweging zette in eerste instantie voet aan grond in Amerika en Engeland.

Walt Disney: failliet, bestolen, 5 pretparken wereldwijd

Walt Disney is een typisch voorbeeld van iemand die geloofde in zijn succes. Toen Walt 21 jaar was begon hij met zijn broer Roy een studio. Ze huurden een aantal tekenaars in en begonnen filmpjes te maken over het konijn Oswald. Echter Walt ondervond enorm veel tegenslag. Hij ging failliet, vele Hollywood-'deskundigen' hadden kritiek op hem, de bankwereld waar hij aanklopte om financiële middelen lachte hem uit. Bovendien gingen zijn geldschieters er vandoor met zowel zijn personeel als zijn creatie Oswald. Maar Walt stond bekend als een dromer, en ging door met dromen. Hij bedacht een pratende muis, die wereldwijd bekend is geworden als Mickey Mouse. Resultaten op zijn conto: eerste tekenfilm met synchroon geluid, eerste kleurenfilm en het allereerste pretpark. Walt overleed in 1966, maar liet maar liefst 5 Disney-pretparken na: in Orlando - Florida, Los Angeles, Tokio, Parijs en Hong Kong.

De show die de cheque betaaldeDe show die de cheque betaalde

Jim Carrey: arme acteur schrijft zijn eigen cheque uit

Uit films als The Truman Show kennen we Jim Carrey, de acteur met het 'elastieken gezicht' waarmee hij zijn bekende grimassen maakt. Een succesvol acteur die diverse Golden Globes won. Echter als kind van arme ouders kwam hij als acteur eerst slecht aan de bak. Ten einde raad vraagt hij zijn manager wat te doen. Deze vraagt hoeveel geld hij vind dat hij waard is. Hij zegt: 10 miljoen dollar. Jim schrijft aan zichzelf een cheque uit van deze waarde met de vermelding ' voor acteurprestaties'. Hij bewaart de cheque en kijkt er regelmatig naar. Hij heeft dus het einddoel voor ogen. Net voor Thanksgiving Day 1995, de einddatum van de cheque, krijgt hij een baan in de show Dumb and Dumber aangeboden voor een salaris van minstens dit bedrag.

Steven Spielberg, brutale vlegel valt op door zijn lef

Als jonge filmopleiding-afgestudeerde was Steven Spielberg een brutale vlegel. Na een excursie door Universal Studios besloot hij zich voor te doen als een van de belangrijke mensen daar en zich zo de toegang te verschaffen. Met een nieuw colbert, stropdas en koffer liep hij door het hek, zwaaiend naar de portiers. Hij betrok een leegstaand kantoor en bezocht de filmsets, dromende dat hij een bekend filmmaker was. Eindelijk gesnapt waren de bazen van Universal onder de indruk van Stevens lef. Ze boden hem een baan en bijbehorend kantoor aan, en daarmee werd Steven de jongste regisseur van Hollywood. Zijn succes kwam daarmee binnen handbereik.

Blijkbaar geloofde Rhonda Byrne zelf ook in The Secret. Van het boek werden in 44 talen meer dan 21 miljoen exemplaren verkocht. Een ware bestseller dus. De vraag die rest is: wat doe jij met The Secret?

Update januari 2017: Nieuw boek verschenen 'Hoe de Secret mijn leven heeft veranderd'

Inmiddels is er een nieuw boek van Rhonda Byrne verschenen. In 'Hoe de Secret mijn leven heeft veranderd' vertellen BN'ers uit binnen- en buitenland hoe ze de Secret lessen in hun leven toepassen. Deze uitgave bevat ook nog eens de lessen in kernachtige vorm, als opfrisser en geheugensteuntje. De hoofdstukken zijn ingedeeld op thema, zoal geluk, overvloed, relaties, gezondheid.
© 2012 - 2024 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioDisney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioIn de Disney Treasures collectie zijn zeer veel films opgenomen. Ook is er een treasure gemaakt waar je een indruk kan k…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Disney Treasures: Your Host, Walt DisneyWie kent hem niet, Walter Elias Disney de man die de Disney Studios heeft opgericht. Walt Disney heeft in zijn leven zee…

Familieopstellingen pro of contra?Familieopstellingen pro of contra?Met bekende actief deelgenomen aan een cursusdag familieopstellingen. Pure nieuwsgierigheid en als het al positief is, w…
"Ik weet het niet meer""Ik weet het niet meer"Soms heb je even het gevoel dat je het niet meer weet. Met deze praktische tips kun je dit probleem goed oplossen.
Bronnen en referenties
  • The Secret voor Jongeren - Paul Harrington (Kosmos 2009)
Drie (120 artikelen)
Laatste update: 23-01-2017
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Psychologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.