Ded Rie, 24-10-2013
Mijn man heeft samen met een compagnon en vof. de zaken gaan goed en ook de relaties zijn goed maar zelf zit ik wel met de vraag of het toch niet verstandig is om ons huwelijk om te zetten naar huwelijkse voorwaarden. Stel dat het zakelijk minder gaat zijn zelfs de kinderen hun spaarpotje kwijt en ik wil dit niet riskeren. Ook de vof naar een bv opzetten zou kunnen, wat is verstandig en makkelijker/goedkoper te realiseren?
Reactie infoteur, 25-10-2013
U kunt het beste een afspraak maken met een notaris om uw situatie door te spreken. Aan een dergelijke beslissing moet u advies inwinnen.
Iris, 17-09-2013
Mijn partner en ik zijn 7 jaar getrouwd in gemeenschap van goederen. Wij overwegen een echtscheiding. Dit betekent echter voor ons beiden dat wij elk met een behoorlijke hypotheekschuld en lening van onze ouders blijven zitten.
Mijn echtgenoot heeft de financiële middelen om het huis alleen te kunnen betalen, mits ik bijvoorbeeld geen partneralimentatie eis. Hij wil mij echter niet "uitkopen".
Is het een optie om ons huwelijk in gemeenschap van goederen om te zetten naar een huwelijk onder huwelijkse voorwaarden? Zodat alle bezittingen (materiële zaken, bezittingen, spaarrekeningen etc.), maar ook de hypotheekschuld en de lening van onze ouders op zijn naam komen te staan?
Reactie infoteur, 18-09-2013
Iris, dat is niet zo eenvoudig te realiseren. Jullie kunnen het beste een bezoekje afleggen aan de notaris. Het huwelijk omzetten is te omslachtig. Er zijn via de notaris betere wegen te bewandelen.
Fran, 30-04-2013
Wij zijn 8 jaar geleden getrouwd met gemeenschap van goederen. Maar er zijn scheuren in het huwelijk. Als ik met mijn partner verder wil zou ik graag in samenspraak weliswaar willen overgaan naar scheiding van goederen. En het huis overkopen en op mijn naam laten zetten. Dit om niet steeds bang te moeten zijn over de materiële dingen. Is dit mogelijk?
Reactie infoteur, 30-04-2013
Een afspraak inplannen met een notaris lijkt mij verstandig. Er zitten meer haken en ogen aan dan dat u in eerste instantie zou vermoeden.
C. A. W. Slager, 18-03-2013
Mijn man en ik zijn sinds 1971 gettrouwd.Mijn man is Duitser ik Nederlandse.
Sinds 19 77 wonen we gescheiden; ik in Nederland en mijn man in Duitsland.Wij zijn nog steeds volgens het Duitse recht in gemeenschap van goederen getrouwd.
Sinds kort heeft mijn man een lening op genomen, voor het huis dat hij samen met zijn zus gerfd heeft, te verbouwen.
Kan ik de huwlijksvoorwaarde in gemeenschap van goederen omzetten, zodat ik na zijn overleiden niet met schulden kom te staan.
Reactie infoteur, 19-03-2013
Uw vraag heeft betrekking op het Duitse recht. Hier durf ik u geen antwoord op te geven.
Eva, 25-06-2012
Ik kom er na 5 jaar achter dat mijn man erg veel schulden heeft. En blijft maar komen. Deze schulden zijn gemaakt VOOR mijn tijd (om het zo even te zeggen). Klopt het als ik ga scheiden, ik ook voor de schulden op draai? Kan ik mijn "gemeenschap van goederen" omzetten naar "huwelijkse voorwaarden"? Vriendelijke groet
Reactie infoteur, 25-06-2012
De schulden zijn gezamenlijke schulden geworden. Het huwelijk nu nog omzetten heeft helaas geen zin meer.