Met flirten bereik je meer

Flirten is leuk, spannend en kan veel goede dingen op je pad brengen. Als je het flirten goed aanpakt en niet ordinair of onbeschoft wordt kan het je veel opleveren. Maar hoe flirt je dan op de juiste manier? Hoe bereik je met flirten je doel? En hoe zorg je ervoor dat je niet verkeerd begrepen wordt? Als je een aatal kleine regeltjes in je achterhoofd houdt kan er eigenlijk niets mis gaan en kun je genieten van het flirten.

Wat is flirten

Flirten is eigenlijk niet meer of minder dan iemand aandacht geven. Door middel van een knipoog, lach of compliment geef je iemand aandacht en trek je ook de aandacht en interesse van die persoon. Flirten is in principe puur platonisch. Zeker als je geen interesse hebt in een relatie is het handig dat vooral in je achterhoofd te houden. Natuurlijk heeft het zin om charmes in de strijd te werpen; doe dit wel tactisch en met mate. Niemand zit te wachten op een zoen van een wildvreemde of andere handtastelijk heden. Zeker niet als die persoon niets relationeels of seksueels wil!

Met wie?

Flirten kun je met ieder mens doen! Dus niet alleen met die leuke man of vrouw die je in de bar of in de winkel bent tegen gekomen. Het is een misverstand dat je alleen maar kunt flirten met iemand in wie je relationele/seksuele interesse hebt. Uiteraard is flirten met deze mensen toegestaan. Zo kun je prima polsen of de interesse wederzijds is. Voor de rest kun je ook eigenlijk met iedereen flirten:
  • Met de werkgever: Door subtiel met je werkgever te flirten kun je je kansen op opslag of een promotie vergroten. Werp hem of haar af en toe een vriendelijke lach uit het niets toe. Breng eens spontaan een kop koffie of vraag eens vriendelijk of je nog iets voor hem/haar kunt doen. Zorg er wel voor dat je je werk gewoon goed blijft doen en het flirten vooral niet overdrijft. Het is tenslotte niet de bedoeling dat je als een slijmerd over komt! Hiermee stoot je je collega's voor het hoofd. Houdt het flirten ook platonisch. Het is niet de bedoeling dat je gevoelens opwekt; het is de bedoeling dat je interesse opwekt in jouw kwaliteiten.
  • Met de verkoper of verkoopster: Door met deze mensen te flirten zou de prijs van het artikel wel eens kunnen dalen. Door luidkeels in de winkel rond te tetteren dat je de prijs véél te hoog vindt wek je alleen maar irritatie op. Pas de kleding en vraag met je liefste lach wat de verkoper/verkoopster ervan vindt. Complimenteer die persoon ook met zijn of haar geweldige outfit. Blijft vriendelijk lachen en complimenten geven. Als je moet afrekenen vraag je met je liefste lach of er over de prijs te praten valt.
  • Met de techische dienst: Als je met de mensen flirt is de kans groot dat je computer, auto of televisie veel sneller gerepareerd is. Begin gelijk met flirten zodra je binnen stapt. Lachen en knipogen! Leg uit wat eraan mankeert en doe dat met humor. Vertel erbij hoe hard je het apparaat nodig hebt. Zorg er wel voor dat het verhaal realistisch is en dat je niet als een zielepiet over komt. Dikke kans dat alles veel sneller klaar is!
Er is één gouden regel tijdens het flirten: doe het met respect. Dikke kans dat degene met wie je flirt gewoon een relatie heeft. Wellicht heb je die zelf ook. Wordt nooit handtastelijk. Flirten is vriendelijk lachen, knipogen en complimenten geven. En dat mag je natuurlijk bij iedereen doen!

Hoe flirt je goed?

Nogmaals: goed flirten doe je met respect! Respecteer ten alle tijden de gevoelens en mening van de ander. Het hangt er verder natuurlijk vanaf wat je met het flirten wilt bereiken. Er zit een groot verschil tussen op zoek zijn naar een relatie of op zoek zijn naar een goedkope auto. Afhankelijk van wat je wilt moet je dus tactisch en met respect flirten. Lachen en knipogen is eigenlijk altijd goed. Dit kun je bij iedereen doen en hiermee wek je interesse op in jou als mens. Als je die interesse eenmaal hebt zijn mensen sneller bereidt wat voor je te doen want je bent tenslotte niet meer zomaar een nummer of een willekeurige klant. Daarnaast wordt vriendelijkheid ook altijd gewaardeerd en kun je daar dus veel mee bereiken.
Probeer in te schatten wat de interesse is van degene bij wie je met flirten wat wilt bereiken. Hangt er bijvoorbeeld een foto in de werkplaats of het kantoor van kinderen? Vraag dan of dat zijn/haar kinderen zijn en geef een compliment. Eigenlijk kun je iedereen een compliment geven als je maar goed in kunt schatten wat zinvol is om te zeggen en wat niet.
Wordt nooit ordinair. Gooi geen seksuele termen in de rondte. In een klein aantal gevallen kun je daar wellicht succes mee bereiken, maar je wilt toch ten alle tijde de eer aan jezelf houden en niet voor goedkoop worden aangezien? Daarnaast heb je dan ook een grote kans dat de desbetreffende mensen er vanuit gaan dat jij hele andere bedoelingen hebt. Vooral als dat van jouw kant niet de bedoeling was kun je hiermee in lastige of gênante situaties terecht komen. Ook ander onbeschoft taalgebruik kun je maar beter voor je houden; hiermee bereik je namelijk helemaal niets!
Kortom: flirten is ontzettend makkelijk als je het verstandig en met respect doet!
© 2009 - 2023 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe weet je of iemand met je flirtHoe weet je of iemand met je flirtWanneer iemand met je flirt is dat soms heel duidelijk merkbaar, maar soms ook niet. Als iemand een bekende van je is he…
Flirten: Een luchtig spelletje of een poging tot versieren?Flirten: Een luchtig spelletje of een poging tot versieren?Flirten in een communicatievorm tussen mensen waarin op een speelse manier seksuele interesse wordt getoond en met sensu…
Flirten doe je zoFlirten doe je zoJe vindt iemand leuk, maar je weet gewoon niet hoe je zijn of haar aandacht weet te krijgen? Of beter, je bent al een la…
Tijd voor flirtenTijd voor flirtenVoor de een is flirten een spelletje en voor de ander is het vreemdgaan. Je kunt niet voor andere mensen beoordelen hoe…

Verlieskunde van H. de Mönnink: omgaan met crisis en verliesVerlieskunde van H. de Mönnink: omgaan met crisis en verliesHet verliezen van dierbaren of iets waardevols vormen de fundamenten van het psychische beleven en welbevinden. Gebeurte…
Steeds poep tussen de billen ondanks dagelijkse doucheSteeds poep tussen de billen ondanks dagelijkse doucheWat is het nut om te douchen, om korte tijd daarna je behoefte te doen, en vervolgens de hele dag met stinkende poeprest…
Zelda (74 artikelen)
Gepubliceerd: 16-12-2009
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.