Steeds poep tussen de billen ondanks dagelijkse douche

Steeds poep tussen de billen ondanks dagelijkse douche Wat is het nut om te douchen, om korte tijd daarna je behoefte te doen, en vervolgens de hele dag met stinkende poepresten in de bilspleet te lopen. Die ontlastingsresten rond de anus zijn echt vies. In die warme harige bilnaad gaat de ontlasting stinken, broeien en aankoeken. Hoewel bij warm weer vanwege transpiratie de ontlasting niet tot koek opdroogt maar eerst papperig blijft en bruine remsporen in de onderbroek veroorzaakt. Bij een dunne slip maken die bruine poepresten ook vieze vlekken in de bovenkleding.

In de vorige eeuw

Douchen is eigenlijk iets dat pas na de tweede wereldoorlog langzaam op gang is gekomen. Vele senioren weten nog dat ze als klein kind in de ijzeren tobbe gingen, en uit zuinigheid vaak in het zelfde water als broertje of zusje. En dat niet veel vaker dan eens per week. Je ouders gingen in de jaren 55 een keer in de week (vaak vrijdag) naar het badhuis voor het nemen van een "stortbad", (ouderwets woord voor douche).

Toen er meer welvaart kwam

In de zestiger jaren kregen steeds meer mensen ook thuis een douche, die ergens werd geplaatst in een gang, hal of uitgebroken kast. Het warme water werd geleverd door een simpel keukengeisertje, dus een comfortabele warme straal was het zeker niet. Maar toch een geweldige vooruitgang vergeleken met het badhuis.

ís Ochtends of ís avonds

Blijkbaar douchen de meeste mensen zich direct na het opstaan, maar is het eigenlijk niet veel frisser dat te doen vlak vóórdat je naar bed gaat, en getuigt dat ook niet voor wat meer respect jegens je partner die naast je ligt, al dan niet in lepeltjeshouding? Als je opstaat kun je dan eventueel alleen nog even je oksels met water en zeep opfrissen. Maar de vrije keuze of je vóór af na het slapen doucht heeft er natuurlijk ook mee te maken of je tijdens je slaap overmatig transpireert. Ook is voor veel mensen de ochtenddouche een aangename opkikker en een wakkerworder. Het gaat dan blijkbaar meer om de geestelijke opfrisser.

Mannen en vrouwen

Mannen zijn wat makkelijker onder de douche en spoelen zich soms alleen met water af, terwijl vrouwen allerlei dure flacons leegknijpen. Het ouderwetse stukje zeep heeft zín langste tijd gehad. Vrouwen gaan ook vaker dan mannen, eerst naar de WC voordat ze douchen, en daarin hebben ze 100% gelijk.

Achterwerk bevuilen is viezer dan weinig douchen

Je kunt elke dag keurig douchen, maar als je na de stoelgang uitsluitend je billen met een droog papiertje veegt (dus de poepresten uitsmeert over je zitvlak) ben je niet echt hygiënisch bezig, zeker niet bij broeierig warm weer. We lopen daarin als Nederlanders t.o.v. andere culturen hopeloos achter, want zelf in het minder rijke Turkije zal je geen toilet aantreffen, zonder kraantje + sproeier om je billen c.q. schaamstreek af te spoelen. Zelfs in het arme India kom je deze hygiënische voorziening voor het onderlichaam op grote schaal tegen. Een duurdere oplossing dan zo'n toiletdouche is natuurlijk de bidet of douche-wc, die de meesten wel kennen van buitenlandse hotelkamers. Kortom: liever om de dag douchen, maar wel elke keer na het poepen het onderlichaam afspoelen. Zodat er geen plakkerige, stinkende, koekende, korrelige, jeukende ontlastingsresten rond de aars achterblijven.

De douche een dag overslaan

Dit kan natuurlijk best, als je maar wel steeds je bips, schaamdelen en de oksels goed schoon houdt met water en zeep. Je werkt dan tevens aan het milieu, omdat je minder aardgas verspilt. Maar vanzelfsprekend niet het douchen overslaan na afloop van een snikhete zomerdag, en ook niet na sport of een andere zware lichamelijke inspanning.

En ook elke dag douchen als je pas een nieuwe vriendin hebt, want niets is zo opwindend voor een vrouw als de geur van vers zweet op een schone mannenoksel.

Lees verder

© 2009 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jeuk bilspleet of jeuk bilnaad: oorzaken en behandelingJeuk bilspleet of jeuk bilnaad: oorzaken en behandelingJeuk tussen bilspleet of bilnaad is een courante klacht. De bilnaad of bilspleet is de scheiding of spleet tussen beide…
Bilnaad ontharen - voor een gladde bilspleetBilnaad ontharen - voor een gladde bilspleetDe bilnaad is niet bij iedereen glad en haarloos. Is dat erg? Nee, dat is niet erg. Er zijn een paar argumenten die plei…
Haarnestcyste: symptomen van bultje in bilnaad of bilspleetHaarnestcyste: symptomen van bultje in bilnaad of bilspleetBultje tussen de billen, net boven de anus? Een pijnloze zwelling van de huid van de bilnaad of bilspleet of een bultje…
Aarsmaden: klein witte wormpjes rond aars of anusAarsmaden: klein witte wormpjes rond aars of anusWat zijn aarsmaden en wat kun je tegen aarsmaden doen? Aarsmaden zijn kleine wormpjes die parasitair de darmen kunnen in…

Met flirten bereik je meerFlirten is leuk, spannend en kan veel goede dingen op je pad brengen. Als je het flirten goed aanpakt en niet ordinair o…
Party thuis organiseren, hoe pak je dat aan?Party thuis organiseren, hoe pak je dat aan?Thuis een party organiseren is weer helemaal in. Misschien waren we het moe om massaal te hossen in een discotheek, die…
Bronnen en referenties
Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 26-04-2023
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.