Cadeaupakket voor iedere gelegenheid: tips en ideeën

Een verjaardag, geboorte, trouwerij of misschien wel de feestdagen. Wat geef je dit keer cadeau? Een cadeaupakket is een originele, persoonlijke en budgetbewust manier om iets cadeau te doen. Voor iedere gelegenheid en persoon is wel een cadeaupakket samen te stellen. En je kan zelf bepalen hoeveel moeite, tijd en geld je het kost. Een aantal tips en ideeën om een leuk en origineel cadeaupakket samen te stellen.

Cadeaus voor iedere gelegenheid

Als je niet weet wat je moet geven, is een cadeaupakket altijd een leuke verassing. Waarom? Een cadeaupakket kan je persoonlijk maken. De ontvanger kan ook zien dat je er moeite in hebt gestoken. Een pakket vol cadeautjes maakt de ontvanger vaak blij. Er zijn in winkels ook vaak genoeg standaardpakketten te kopen. Vaak zijn deze onvolledig, zitten er meer standaardcadeaus in en zijn deze een stuk duurder.

Voordeel van zelf maken cadeaupakket

Het voordeel van het zelf maken van een cadeaupakket is dat je zelf kan bepalen hoeveel moeite, tijd en geld je er in steekt. Je kan een klein cadeaupakket maken of juist wat meer uitpakken. Zelf kan je bepalen hoeveel je er voor wil kwijt zijn en hoeveel moeite je er in wil steken. Om niet al duur uit te zijn kan je goedkope mandjes, inpakpapier en cadeautjes halen bij winkels als de Action, Wibra of Blokker.

Tips voor het samenstellen van een cadeaupakket

Om je cadeaupakket net iets specialer te maken zijn er een aantal tips voor een mooi cadeaupakket:
  • Voor een gelegenheid zijn er vaak meerdere gasten. Samen een cadeaupakket opstellen scheelt in de kosten en kan je het pakket iets rijkelijker vullen.
  • Een andere tip om het nog persoonlijker te maken is producten er in te doen die typerend zijn voor de persoon. Samen een leuke herinnering? Een foto of product hiervan kan het persoonlijk maken.
  • Om het pakket iets persoonlijker te maken, kan je er een wenskaart bij doen met een persoonlijke boodschap. Er zijn een aantal winkels die goedkope wenskaarten verkopen.

Ook zijn er enkele tips voor het in het inpakken van een cadeaupakket:
  • Mooi ingepakt ziet het er vaak al feestelijk uit en is er te zien dat er moeite aan besteed is. Wat de ontvanger zeker kan waarderen. Inpakken met doorzichtig cadeaupapier, mooie strik of lintjes kunnen hier bij helpen.
  • Wanneer een cadeaupakket samengesteld wordt, kan het door het plaatsten van de cadeautjes erin een beetje leeg ogen. Een tip hiervoor is om het op te vullen. Je kan bijvoorbeeld de lege plekken bestrooien met snoepjes of lekkernij die de ontvanger lekker vindt. Met Sinterklaas bijvoorbeeld pepernoten, tijdens kerst met kransjes en een verjaardag met versiering.
  • Om het pakket mooi uit te laten komen, kan je er voor kiezen de producten in een mandje te doen of een feestelijk tasje. Een kookpakket? De producten rangschikken in een bakblik kan ook een leuk effect hebben. Wees creatief!

Gelegenheid

Trouwerij

Het hele jaar door zijn er verschillende gelegenheden en festiviteiten. Eentje die om de zoveel tijd om de hoek komt kijken is een trouwerij. Voor een trouwerij is de cadeautip vaak geld. Dit kun je leuk verwerken in een pakket met rozenblaadjes, champagne(glazen), iets kenmerkends voor het echtpaar of een leuke herinnering aan het bruidspaar.

Uit huis gaan of samenwonen

Een andere gelegenheid die zich voordoet is het samenwonen of uit huis gaan. Een leuk pakketje met huishoudelijke spullen doet het altijd goed: handdoeken, kookwekker, kookboek, schoonmaakspullen of spullen om de voorraad op te vullen. Ook kan je het iets specifieker maken: een schoonmaakpakket (emmer, schoonmaakdoekjes, schoonmaakmiddel, etc.) om het huis te boenen, een kookpakket (kookboek, schort, keuken accessoires, bakspullen) voor beginners of misschien wel een cadeaubon van een winkelketen.

Geboorte

Wanneer er een geboorte plaatsvindt zijn er ook leuke dingen om in een baby/geboortepakket te doen. Je kan de kleur aanpassen aan het geslacht van de baby. Luiers, speen, sokjes, babykleertjes, drinkflesje en knuffel zijn enkele producten die je in het pakket kan doen. Een tip is om er misschien ook wat leuks bij te doen voor de kersverse moeder (mamatijdschrift, leuk boek, dvd of een leuk beautyproduct) of vader (boek, cd, lekkernij).

Jubileum/zoveel jaar getrouwd

Een jubileum of zoveel jaar getrouwd komt ook regelmatig terug in de gelegenheden. Hiervoor zou je het aantal jaar kunnen gebruiken om zoveel cadeautjes in het pakket te doen. Je kan het persoonlijker maken door er cadeautjes in te doen die kenmerkend zijn voor de ontvangers. Een algemener pakket (fles wijn, theeset, bonbons, glazen), kan uiteraard ook.

Feestdagen

Met de feestdagen is het met een cadeaupakket makkelijk, omdat je dat als thema kan aanhouden. Met Kerst kan je een leuk kerstboompje, kerstkransjes, ballen, een piek of warme sjaal en wanten erin doen. Met Sinterklaas kan je de ontvanger misschien blij maken met chocoladeletters, pepernoten en een kleinigheid erbij. Met Vaderdag of Moederdag kan je een specifiek cadeaupakket geven, zoals hieronder beschreven.

Verjaardagen en thema cadeaupakketen

Voor een vrouw/meisje zijn er verschillende leuke cadeaupakketen met een thema te bedenken. In een mand met beauty/verzorgingsproducten kan je shampoo, douchegel, badschuim, badparels, gezichtsmaskertje, haaraccessoires, nagelvijl en pince doen. Wanneer je een drogisterij binnen loopt, kan je een hoop ideeën opdoen.

Met een bakpakket met vormpjes, kookboeken, bak ingrediënten, deegroller, ingrediënten voor cupcakes en ovenhandschoenen kan je de ontvanger ook blij maken. Dit kan je ook doen met bijvoorbeeld een theepakket met verschillende theesmaken, theekopjes, theedoos en koekjes of chocolade erbij. Een pakket met lekkernijen met verschillende koekjes, chocolade, wijn of ander eten wat de ontvanger lekker vindt.

Een mix met verschillende cadeautjes in een pakket kan ook leuk zijn. Deze pakketten zou je kunnen aanvullen met een parfum, knutselspullen, accessoires voor in huis (kaarsen/lantaarns), een plantje of tijdschriften.

Een cadeaupakket voor een man/jongen kan ook erg leuk zijn. Een bierpakket met verschillende biersoorten, bierglazen, bieropener, bierkoeler en snacks erbij. Een pakket met dvd’s/spelletjes kan je vullen met een cadeaubon van een elektronicawinkel, controllers, dvd’s of spelletjes. Een leuk filmpakket met dvd’s, M&M’s, chips en cola kan ook in de smaak vallen.
© 2013 - 2024 Wendyonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De VVV CadeaukaartDe VVV CadeaukaartDe VVV Cadeaukaart is een mooi cadeau bij een speciale gelegenheid. De VVV Cadeaukaart is breed te besteden bij onder an…
Cadeau voor hem – Wat kan je voor mannen kopen?Cadeau voor hem – Wat kan je voor mannen kopen?De meeste vrouwen vinden het meestal moeilijk om een cadeau te kopen voor een man. Ze moeten lang nadenken om te besliss…
Een origineel verjaardagscadeauSoms is het gewoon heel moeilijk om een leuk, en passend verjaardagscadeau te vinden voor iemand. De meeste mensen "hebb…

Herinneringen bewarenHerinneringen bewarenDe ene persoon heeft alle herinneringen in het hoofd zitten en dat zit daar goed, maar de ander wil het met de wereld de…
Post fotograferen, moderne opsporing van terrorismePost fotograferen, moderne opsporing van terrorismeTerwijl iedereen zich druk maakte over de onthullingen van Edward Snowden in 2013 over de NSA, bleek de Verenigde Staten…
Wendyonline (6 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.