Een origineel verjaardagscadeau

Soms is het gewoon heel moeilijk om een leuk, en passend verjaardagscadeau te vinden voor iemand. De meeste mensen "hebben" alles al, of hebben geen wensen meer. Je kunt er voor kiezen een cadeaubon te geven, maar dat is ook vaak zo onpersoonlijk. Er is een leukere manier om iemand te verwennen.

Iets persoonlijks is wel zo leuk

Vooral als het om iemand gaat die dichtbij je staat, wil je graag een cadeau geven, wat echt iets betekent voor die persoon. Misschien iets "blijvends" als aandenken aan een bijzondere verjaardag. Vaak zijn deze cadeautjes wel te bedenken, en te vinden. Dan is er een categorie mensen, die wat verder van je afstaan, en die je misschien helemaal niet zo goed kent. Dan wordt het al een stuk lastiger om met iets leuks op de proppen te komen. Als je niet weet waar die persoon van houdt, of wat hij of zij graag doet, heb je weinig aanknopingspunten om een leuk cadeau te bedenken.

Een cadeau wordt vaak onthouden

Op de een of andere manier zijn cadeaus voor de meeste mensen toch belangrijk, ook al zeggen ze van niet. Het gaat dan vaak niet eens zo zeer om de financiële waarde ervan, als de hoeveelheid moeite die gedaan is ervoor. Een totaal "verkeerd" cadeau, kan daarom ook consequenties hebben, voor het verdere verloop van de vriendschap, of het contact. Het cadeau zegt iets over degene die het geeft, en iets over hoe de gever de ontvangende partij ziet. Een goed uitgekozen cadeau daarentegen, zal gewaardeerd en onthouden worden.

Als je het echt niet kunt bedenken

Je hebt er echt goed over nagedacht, en er schiet je echt niets te binnen wat leuk zou kunnen zijn. Dan is het tijd om je originaliteit uit de kast te halen. Je gaat een mooie, originele, goed gevulde, en versierde mand maken. Om te beginnen moet je dus een leuke mand aanschaffen, van het juiste formaat, en eventueel in een kleur die passend is. Bij de Xenos of de Action heb je heel veel keus in manden. Je kunt de mand op veel verschillende manieren vullen. Als decoratie tussen de spullen, kun je kiezen voor zijden bloemen, of groene takken voor een mand voor een man. Je hebt ook doorzichtig folie nodig, wat je op rollen kunt kopen bij de boekhandel, om de mand mee in te pakken.

Soorten manden

Persoonlijke verzorgingsmand

Je kunt kiezen voor een "persoonlijke verzorgingsmand", met een aantal bad- of doucheproducten, een mooie spons, een badborstel, en twee mooie geurkaarsen er in. Deze schik je op een leuke manier in de mand, en de ruimte tussen de flesjes, vul je op met zijden bloemen in een kleur die er mooi bijpast. Een zelfde soort mand kun je samenstellen voor een man, en in plaats van bloemen kun je groene zijden takken gebruiken.

Verwenmand

Een andere optie is een "verwenmand" met een aantal exclusieve etenswaren, met een flesje champagne erbij. Je kunt dan denken aan blikjes vis, Franse kaas, luxe bonbons, koekjes, toastjes, enz.. Hier zou je bijvoorbeeld nog twee mooie champagneglazen bij kunnen doen.

Gezellige avond mand

Door de mand te vullen met verschillende soorten kazen, noten, worstsoorten en wijn, maak je een "gezellige avond" mand. In deze mand kun je bijvoorbeeld een mooie kandelaar, en een doos kaarsen erbij doen. Of een kaasplankje, met een mes. De mand kun je vullen naar je eigen idee, en je eigen portemonnee natuurlijk.

Als de mand klaar is, zet hem dan op een groot stuk doorzichtig plasticfolie, pak de vier hoeken, en bindt deze bovenaan bij elkaar. Met een lint kun je nog een strik maken, en met een leuke kaart is je cadeau helemaal af!

Als je wel iets weet van die persoon

Als je van een jarige weet dat hij of zij bijvoorbeeld dol is op chocolade, kun je een "chocolademand" maken, en deze vullen met verschillende doosjes en zakjes chocolade. Of als de jarige bijvoorbeeld zelf graag koekjes of taarten bakt, kun je de mand vullen met bakproducten, taartvormpjes, versierspulletjes enz.. Een mooi kookboek voor taarten is dan een leuke aanvulling. De mogelijkheden zijn eindeloos, en op deze manier heb je absoluut een origineel cadeau!
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een leuk verjaardagscadeau is niet moeilijkEen leuk verjaardagscadeau is niet moeilijkIn veel huishoudens in Nederland zal het vaak een probleem zijn om een leuk verjaardagscadeau te bedenken. Op het laatst…
Cadeau voor hem  Wat kan je voor mannen kopen?Cadeau voor hem Wat kan je voor mannen kopen?De meeste vrouwen vinden het meestal moeilijk om een cadeau te kopen voor een man. Ze moeten lang nadenken om te besliss…
Cadeautips vrouw: Een cadeau voor haarJe vriendin, vrouw, moeder, oma, zus(je) of een andere vrouw die je kent is jarig en je weet niet wat je voor haar moet…
De Bloemencadeaubon en Nationale BloemenbonDe Bloemencadeaubon en Nationale BloemenbonDe Bloemencadeaubon en Nationale Bloemenbon zijn cadeaubonnen die je iemand cadeau kan geven. Deze cadeaubonnen kun je b…

Medicijnen zijn geneesmiddelen; wie houdt de controle?Medicijnen zijn geneesmiddelen; wie houdt de controle?Foutief gebruik van medicijnen levert slachtoffers op die mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit roept de vraag op wie er…
Interactieve besluitvorming; infrastructurele projectenIn Nederland wordt er tegenwoordig veel geëxperimenteerd met interactieve besluitvorming, een interactief proces van bes…
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 18-02-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.