Kledingtips: hoe lijk je langer

Kledingtips: hoe lijk je langer Wanneer je klein van postuur bent is het niet altijd eenvoudig om jezelf volgens de laatste mode te kleden. Er is minder kleding in de kleinere maten te koop en kleding staat soms minder goed. Lees in dit artikel kledingadvies waarmee je de leukste kleding kan kopen en kledingtips waardoor je wat langer (groter) kan lijken.

Inhoud


Maak jezelf groter

De meest snelle en meest eenvoudige oplossing is door letterlijk enkele centimeters te winnen in lengte. Dit kan bijvoorbeeld door hogere schoenen te dragen. Dames kunnen uiteraard kiezen hakschoenen en mannen kunnen kiezen voor schoenen met bijvoorbeeld een wat hogere zool. Let wel op dat je niet extreem hoge schoenen of hakken gaat dragen. Een te grote verhoging is namelijk al snel niet meer proportioneel ten opzichte van de rest van je lichaam. Hierdoor zal je juist de aandacht naar je schoenen trekken. Het is juist zinvoller om het aandachtspunt zo hoog mogelijk te hebben liggen, hierdoor lijk je namelijk langer.

Draag verticale lijnen

Een andere zeer bekende kledingtip voor de kleinere medemens is het dragen van verticale lijnen. Door te kiezen voor verticale lijnen lijk je groter. Eventueel kan je met behulp van accessoires of sieraden de verticale lijnen extra benadrukken. Draag absoluut geen horizontale lijnen in je kleding. Horizontale lijnen doen je breder lijken en dus niet langer!

Benen langer doen lijken

Om je benen zo lang mogelijk te laten lijken moet je uiteraard zoveel mogelijk van je benen zichtbaar hebben. Draag dus geen broeken met een lager kruis of een lage taille zoals een heupbroek. Hierdoor lijkt het namelijk alsof je benen korter zijn. Draag ook geen wijde broeken maar kies voor een strakke broek (stretch of slimfit). Voor de dames geldt dat een rok met split en rokken met een strakke verticale vouwplooi de benen langer doen laten lijken. Draag geen jas, shirt of top die deels over de benen valt. Met een korte jas, shirt of top bereik je optisch het beste effect. Overigens geldt voor de dames dat een kort jasje samen met een kort rokje geen goed effect geeft. Dit komt doordat een dergelijke combinatie teveel onderbrekingen van de lengtelijnen betekent.

Bovenlichaam langer doen lijken

Wanneer je vooral je bovenlichaam korter wilt doen laten lijken kan je het beste een wat strakker shirt of top dragen. Een V-hals heeft een verticale richting en is dus aan te raden wanneer je langer wilt lijken. Draag overigens niet teveel lagen over elkaar heen. Teveel lagen maken je lichaam breder en daardoor optisch minder lang.

Kleuren

Draag kledingstukken die niet te contrasterend qua kleuren zijn. Hierdoor zal anders de verticale lengtelijn teveel worden afgebroken. Voor de dames geldt bijvoorbeeld dat een effen jurk een positief effect heeft voor je optische lengte. Dit wordt uiteraard nog versterkt wanneer de jurk een verticaal lijnenmotief heeft.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je benen langer laten lijken doe je zoSommige vrouwen zijn gezegend met benen die niet op lijken te houden. Vervolgens kijk je naar beneden, naar je eigen ben…
Slanker lijken door kledingSlanker lijken door kledingKleding kan er voor zorgen dat je slanker lijkt. Maar het kan er ook voor zorgen dat je dikker lijkt, het is daarom bela…
Welke figuren zijn er, en welke kleding staat daar bij?Mensen zijn er in alle soorten en maten, het is dan ook niet gek dat lang niet iedereen er top uitziet in elke willekeur…
Figuur en kapselFiguur en kapselWe weten langzamerhand wel dat niet elk kapsel bij een bepaald gezichtsvorm past. Dat niet elk kapsel bij een bepaald fi…
Nietjes en nietmachines: werelduitvindingen!Nietjes en nietmachines: werelduitvindingen!Losse papieren hebben de neiging om zoek te raken. Om ervoor te zorgen dat losliggende papieren, die bij elkaar horen, o…
Bronnen en referenties
  • www.vrouwonline.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.