Verliefd, maar te nerveus om met hem/haar te praten?

Verliefd, maar te nerveus om met hem/haar te praten? Het overkomt iedereen wel eens; je bent tot over je oren verliefd, maar zo gauw je met diegene praat, wordt je zo nerveus, dat je uiteindelijk - inclusief rood hoofd - wel door de grond kunt zakken. Je gaat stotteren, giechelen, en zegt de raarste dingen. Hier kun je een aantal handige tips vinden, waarmee je met meer zelfvertrouwen een goed gesprek kunt voeren. Verliefdheid kan vreemde dingen met je doen. En als je dan eindelijk de moed bij elkaar hebt geraapt om op diegene af te stappen, wil je de best mogelijke indruk maken. Bekijk onderstaande tips, die je helpen om relaxed een praatje te maken, zodat hij/zij je leert kennen zoals jij echt bent.

1. Iedereen is wel eens nerveus

Ook hij/zij. Een beetje nerveus zijn is ook niet erg, het houdt je alert. Maar wanneer je bijna niet uit je woorden komt, of rood aanloopt, is het belangrijk om rustig te blijven ademen. Bedenk van tevoren wat je ongeveer wilt zeggen (dat voorkomt pijnlijke stiltes), maar zorg er wel voor dat het niet geforceerd klinkt. Neem je tijd om rustig te praten,.

2. Het juiste moment

Stap op diegene af, wanneer jullie in een comfortabele, rustige situatie verkeren, bij voorkeur alleen. Je zult je minder ongemakkelijk voelen als er geen pottenkijkers bij zijn.

3. Waarover praat je?

Denk bijvoorbeeld aan "Wat ga je dit weekend doen?" of geef een compliment. Zorg wel dat het niet als een verhoor overkomt. Probeer in verhalen te praten, en stel niet vraag na vraag. Het is niet aan te raden om over je vorige relaties te praten, of hem/haar daar naar te vragen. Je kunt wel een beetje over jezelf vertellen, maar hou het voor nu vooral eenvoudig. Wat ook handig is, is om dingen te vinden (tip: check snel hun Facebook of Twitter profiel) die jullie gemeen hebben of beiden leuk vinden, en daarover een gesprek te beginnen (kijk wel uit dat je niet overkomt als een stalker!).

4. Oogcontact

Kijk diegene aan. Als je een bepaald punt hebt om op te focussen, zul je merken dat je minder zenuwachtig bent.

5. Niemand is perfect

Als het gesprek niet gaat zoals je verwachtte, geef niet op! Probeer het de volgende keer gewoon nog eens (maar kijk uit dat je geen stalker wordt). Nogmaals, wacht een goede situatie af, en bedenkt wat je wilt zeggen. Niemand is perfect, zelfs hij/zij niet.

6. Wees jezelf

Het klinkt afgezaagd, maar het is zeker waar. Hij/zij zal er uiteindelijk toch achterkomen hoe je echt bent, dus waarom zou je je voordoen als iemand anders? Je hoeft niet hysterisch te lachen om grapjes, of jezelf onnozel of stoer voor te doen. Dat zal uiteindelijk averechts werken, en alleen maar irritatie oproepen.

7. Zelfvertrouwen

Geloof ik in jezelf. Loop met een rechte rug, en bedenk dat mensen met zelfvertrouwen aantrekkelijker overkomen.

8. Geen paniek

Vraag iets eenvoudigs, zoals bijvoorbeeld hoe laat het is, als je het te moeilijk vindt om een heel gesprek aan te gaan. Relax, en probeer je voor te stellen dat degene met wie je praat een familielid is, of iemand anders waar je je comfortabel bij voelt.

9. Bang om afgewezen te worden?

Is je grootste angst afgewezen te worden, en durf je daarom niet met hem/haar te praten? Bedenk dat als hij/zij in een worst case scenario niet in je geïnteresseerd is, je je in ieder geval nooit meer hoeft af te vragen "wat als?". En is de kans op een mogelijke connectie tussen jullie twee niet veel waardevoller dan een afwijzing?

10. Laat hem/haar ook moeite doen

Wees niet te bereikbaar, maar ook niet te afstandelijk. Laat hem of haar ook moeite doen. Bovendien is het goed om soms ook een beetje mysterieus te blijven.

Hopelijk geven deze tips je moed om een gesprek aan te gaan met degene waar je verliefd op bent. Veel succes!
© 2012 - 2024 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Online Dating, leer de fijne kneepjesOnline Dating, leer de fijne kneepjesEen partner zoeken via online dating gaat weer anders dan de traditionele manier van daten. Lees hier de verschillen en…
Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating kan erg succesvol zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg frustrerend. Het is natuurlijk nooit leuk als je…
Negen tips om Christelijk te daten: Vind nu de wareChristelijk daten is een hot topic in de Christelijke gemeenschap. In de Christelijke gemeenschap is er soms onenigheid…

Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…
Redenen om een relatie te beëindigenRedenen om een relatie te beëindigenSoms heb je het gevoel dat je vast zit in een relatie en twijfel je of de relatie het nog wel waard is. Elke relatie ken…
Bronnen en referenties
  • www.wikihow.com
Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.