Online Dating, leer de fijne kneepjes

Online Dating, leer de fijne kneepjes Een partner zoeken via online dating gaat weer anders dan de traditionele manier van daten. Lees hier de verschillen en overeenkomsten tussen online dating en de traditionele manier van daten waardoor je meer kans hebt op online succes.

Online Dating

Online dating is tegenwoordig heel normaal en het heeft al vele succesvolle relaties tot stand gebracht. Omdat online dating toch wat anders is dan op de traditionele manier een partner zoeken, is het noodzakelijk om de fijne kneepjes van online dating te leren. Net zoals er richtlijnen zijn die wij volgen bij de traditionele manier van daten, zijn deze richtlijnen er ook bij online dating.

Wees eerlijk in jouw online contact

Eerlijkheid is misschien wel het allerbelangrijkste aspect. Jouw woorden zijn het enige waar jouw eventuele toekomstige partner verder op bouwt. Als je niet eerlijk bent over jezelf dan is er zeker geen basis om een goede relatie op te bouwen. Wees eerlijk maar geef niet in het begin alles prijs over jezelf. Dit is natuurlijk ook zo bij het traditionele daten, maar bij Internet dating zijn mensen veel eerder geneigd om teveel prijs te geven over zichzelf.

Respectvol daten

Ook voor jou geldt dat je respect moet hebben voor de privacy van de andere persoon. Je zult tijd moeten investeren in jouw toekomstige partner. Dit geeft deze partner ook het gevoel dat je er veel voor over hebt om hem of haar beter te leren kennen. Te snel en teveel vrijgeven in het begin is niet goed voor welk type relatie dan ook.

Het is ook verstandig om grof taalgebruik en godslastering te vermijden in jouw online contact. Ook al vind je dat jouw nieuwe partner er geen moeite mee zou moeten hebben, toont het gewoon meer respect om dit soort taal niet te gebruiken. Je kunt tijdens het typen van jouw conversaties rustig nadenken over de woorden die je wilt gebruiken.

Internet Dating en leugens

Wanneer je contact maakt met iemand via Internet dating, moet je goed beseffen dat de ander zich kan voorstellen op iedere manier die hij of zij maar wil.

Jouw dating partner kan zich voorstellen als iemand
  • die uit een goed milieu komt terwijl dit niet zo is
  • die hoog opgeleid is terwijl dit niet zo is
  • die zeer rijk is terwijl dit niet zo is
  • die vrijgezel is terwijl dit niet zo is

Je moet je er altijd van bewust zijn dat dit soort leugens voorkomen bij online dating. Het is belangrijk om dit constant te beseffen en dat dit ook bij jou kan gebeuren.

Daten en persoonlijke gegevens

Het is ook verstandig om niet direct jouw eigen naam te gebruiken en geef ook nooit jouw telefoonnummer en jouw adres in het begin van het online contact. Deel deze gegevens pas als je een volledig prettig gevoel over jouw nieuwe relatie hebt.

Kies een neutrale gebruikersnaam en emailadres. Deze gegevens hoeven niet te associëren met jouw werkelijke naam en emailadres. Sommige namen zouden kwetsend kunnen zijn waardoor je veel vervelende reacties zou kunnen krijgen. De gebruikersnaam en het emailadres zijn uitsluitend bedoeld om contact te leggen met jouw nieuwe partner. Denk ook altijd goed na voordat je een profiel plaatst, welke informatie voor iedereen zichtbaar is en welke niet.

Online Dating en de werkelijke ontmoeting

Je ziet dat er ook veel overeenkomsten zijn tussen online dating en een partner vinden op de traditionele manier. Het verschil zit voornamelijk in het eerste contact en het daarna beter leren kennen van elkaar. Daarna, als er van beide kanten een goed gevoel is over een mogelijke toekomstige relatie, zul je jouw partner ook echt gaan ontmoeten. Plan de eerste en tweede ontmoeting in een openbare ruimte waar meerdere mensen aanwezig zijn. Leer de partner daar beter kennen voordat je ergens helemaal alleen afspreekt.
© 2008 - 2024 Wubbo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online Dating: Tips voor een Veilige en Succesvolle ErvaringOnline Dating: Tips voor een Veilige en Succesvolle ErvaringInternet dating is erg populair. Er zijn tegenwoordig veel mensen die een partner zoeken via online dating. De perfecte…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
50 Plus dating  Waar moet je op letten?50 Plus dating Waar moet je op letten?50 Plus dating is speciaal voor mensen boven de vijftig die vrijgezel zijn en op zoek zijn naar een partner. Tegenwoordi…
Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating kan erg succesvol zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg frustrerend. Het is natuurlijk nooit leuk als je…
Online Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenOnline Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenMannen die een vrouw zoeken via online dating raken nogal eens ontmoedigd. Voordat je jouw dating profiel op datingsites…
Wubbo (61 artikelen)
Gepubliceerd: 18-11-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.