Studentenleven: Versiertips

Als student zit je midden in de periode waarbij het andere geslacht steeds aantrekkelijker wordt. Je bent nieuwschierig en wilt dingen gaan ontdekken. Je krijgt vlinders in je buik en je wilt daar iets mee doen. In dit artikel kun je de beste versiertips lezen zodat je gehoord kunt geven aan alle gevoelens die je voelt.

Tip 1: Wees jezelf

Veel mensen hebben de neiging om extra hun best te doen als ze iemand willen versieren. Dit is totaal niet nodig. Je kan beter laten zien wie je bent dan dat je iemand anders voordoet. De persoon in kwestie zal dan voor jou vallen en niet voor de persoon die je probeert te zijn.

Tip 2: Complimentjes

Geef de persoon die je probeert te vesieren een complimentje. Zeg iets wat je echt meent, in plaats van iets wat iedereen al zegt. Probeer met iets orgineels te komen.

Tip 3: Oogcontact

Maak tijdens het gesprek veel oogcontact. Oogcontact is erg belangrijk. Hierdoor ziet de persoon dat je geinteresseerd bent en dan je niet bang of verlegen bent om de persoon aan te kijken.

Tip 4: Hobby’s en interesses

Vraag de persoon die je wilt versieren naar zijn of haar hobby’s en/of interesses. Je kunt dan kijken of die overeenkomen met jou hobby’s en interesses en zo kun je kijken of deze persoon wel geschikt voor jou is.

Tip 5: Lachen

Maak grapjes, lach samen en heb plezier. Door lachen sta je ook meer open voor elkaar en het geeft elkaar een plezierig gevoel.

Tip 6: Luisteren

Tijdens een gesprek is het heel belangrijk om naar elkaar te luisteren. Geef elkaar de ruimte en laat zien dat je echt goed luisterd door bijvoorbeeld vragen te stellen over het verhaal dat hij is zij verteld.

Tip 7: Drink niet of weinig

Als je personen wilt gaan versieren, zorg dan dat je geen alcohol of weinig alcohol drinkt. Dit komt je versierprestaties namelijk niet ten goede. Je gaat dan domme fouten maken die je niet zou maken als je niet gedronken zou hebben.

Tip 8: Niet aandringen

Dring nooit aan. Als de persoon in kwestie niet versiert wilt worden, ga dan niet nog eens harder je best doen om dit wel te proberen. Dit gaat sowieso niet werken. Je kunt dan beter gaan genieten van je avond of kijken of je iemand anders ziet die erg leuk is.

Tip 9: Eerste indruk

Zorg voor een goede eerste indruk. De persoon die je wilt versieren zal zich deze namelijk lang herinneren. Tevens zorgt dit ook al gelijk voor een betere sfeer tijdens het gesprek.

Tip 10: Neem de tijd

Neem de tijd als je iemand wilt versieren. Als het even niet lekker gaat, doe dan rustig aan. Als je gaat haasten ontstaat er alleen maar irritatie en daardoor gaat het al helemaal fout.

Top 10 openingszinnen

 1. Sorry, ik had jeuk aan jouw knie.
 2. Heb je een plattegrond voor mij? Ik verdwaal steeds in jouw ogen!
 3. Er moet iets aan de hand zijn met mijn ogen want ik kan ze niet van je afhouden.
 4. Hoe voelt het nou om de mooiste vrouw in deze ruimte te zijn?
 5. Wees maar niet bang, ik ben nog vrijgezel.
 6. Ik weet dat ik eigenlijk een smoes zou moeten bedenken, maar ik wil gewoon graag met je kennismaken.
 7. Misschien maak ik me belachelijk, maar ik vind je de mooiste vrouw die ik ooit heb gezien. Dat wilde ik je even zeggen. Fijne avond nog.
 8. Als je mij denkt te kunnen versieren, heb je het goed.
 9. Geloof jij in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog es langs lopen?
 10. Wat ruik je lekker!
© 2011 - 2024 Kimvdbos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Versieren: geen casanova tips maar realistische aanwijzingenOm een vrouw of man te versieren hoef je geen casanova te zijn. Een gelikte aanpak zoals casanova’s die kennen, kan juis…
Goede versiertipsHet versieren is voor veel mannen lastig. Vandaar dit artikel over versieren van vrouwen. Het belangrijkste hierbij is z…
Echte liefde isEchte liefde isWat is echte liefde? Tijdens de periode van verliefdheid is iedereen blind van de liefde. Hoe kunnen we erachter komen d…
Kenmerken en verschillen in de liefdeHet gevoel van liefde en verliefdheid heeft iedereen wel eens ervaren. Voor veel mensen is het echter een raadsel waar l…

Tips om te flirten naar mannenTips om te flirten naar mannenHoe start je een goede flirten met een man die je aantrekkelijk vind? Hoe doorloop je het proces van flirten met de mann…
Vind de juiste dating websiteElke dag gaan er meer en meer mannen en vrouwen online in de hoop dat ze daar de liefde van hun leven gaan tegenkomen, o…
Bronnen en referenties
 • http://www.internetdaters.nl/datingnieuws/goede-en-slechte-openingszinnen-part-2
Kimvdbos (8 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.