Tips om een huwelijksaanzoek te doen

Tips om een huwelijksaanzoek te doen Hier vind je tips om een origineel huwelijksaanzoek te doen en waar je rekening mee dient te houden als je iemand ten huwelijk vraagt.

Tips om een huwelijksaanzoek te doen

Als het goed is doe je maar eens in je leven een huwelijksaanzoek. In veel gevallen is hier een periode van samenwonen aan vooraf gegaan. Dus echt verassend zijn de meeste aanzoeken niet. Meestal weet de vrouw wel dat ze ten huwelijk gevraagd gaat worden alleen niet wanneer het gebeurd. Omdat het huwelijksaanzoek een belangrijk moment is, willen de meeste vrouwen op een romantische wijze te huwelijk gevraagd worden. Hier volgen enkele tips voor een origineel huwelijksaanzoek.

De ring

Een van de belangrijkste onderdelen van een huwelijksaanzoek is de verlovingsring. Zorg dat je voorafgaand aan het huwelijksaanzoek een passende ring hebt gekocht. Probeer een ring te vinden die bij haar past. Zoek naar bijvoorbeeld een bijzondere steen of een familie erfstuk. Mocht je dit niet hebben voldoet in principe elke ring. Zorg wel dat de ringmaat ongeveer klopt, want als het goed is zal ze de ring nog vaak dragen. Niets is zo zonde als een mooie diamanten ring die drie maten te groot is.
Ook kan het leuk zijn om naast de ring nog een bos rozen te kopen.

Kledingkeuze bij een aanzoek

Een spijkerbroek zit misschien wel erg lekker, maar bij een huwelijksaanzoek kun je met kleding wel net dat beetje extra toevoegen. Koop bijvoorbeeld een pak of kleed je netjes. Ook kun je er voor kiezen om iets aan te trekken dat past bij het thema of je persoonlijkheid.

Originaliteit

Een romantisch huwelijksaanzoek hoeft niet per definitie duur te zijn. Het is natuurlijk leuk om haar te verassen en thuis op te halen met een limousine of een paardenkoets. Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens een circusvoorstelling in de piste te gaan zitten. Dit moet je natuurlijk wel van te voren overleggen met het circus. Zorg er in elk geval voor dat je iets origineels bedenkt.

De locatie van het huwelijksaanzoek

Minstens net zo belangrijk als de eerder beschreven zaken is de locatie waar het huwelijksaanzoek plaatsvindt. Bijvoorbeeld aan het strand, onder de sterren of op de top van een berg doen het altijd goed. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen om het aanzoek te doen op de plaats waar je haar voor het eerst ontmoet hebt, of een plaats waar zij goede herinneringen aan heeft. Ook voor de keuze van de locatie geldt dat originaliteit in de meeste gevallen gewaardeerd wordt.

Verrassingseffect van een huwelijksaanzoek

Het is leuk als het aanzoek goed voorbereid is en je partner nog van niets weet. Zorg er dus voor dat je het bijvoorbeeld samen met iemand organiseert of organiseer het bijvoorbeeld vanaf je werk. Het zou immers jammer zijn als de rekening van het limousine verhuurbedrijf al op de deurmat lag voordat het huwelijksaanzoek heeft plaatsgevonden.

De rol van kinderen bij het huwelijksaanzoek

In veel gevallen hebben stellen al kinderen voordat zij getrouwd zijn. Het kan een huwelijksaanzoek extra leuk maken door de kinderen er bij te betrekken. Mocht je bijvoorbeeld voor jezelf een net pak kopen kan het leuk zijn om zo een zelfde pak voor je kind te kopen.
© 2011 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huwelijksaanzoek: hoe doe je een goed huwelijksaanzoek?Bruiloften worden steeds schaarser: veel stellen leven samen zonder te trouwen. Zij vinden het huwelijk geen toegevoegde…
De etiquette van het huwelijksaanzoekDe etiquette van het huwelijksaanzoekHet huwelijksaanzoek. Op tv, per ballon, het kan tegenwoordig niet meer gek genoeg. Dat doet je bijna vergeten dat er zo…
Jane Austenís Pride and Prejudice: kort samengevatJane Austenís Pride and Prejudice: kort samengevatEén van Jane Austenís meest beroemde werken is haar roman ĎPride and Prejudiceí. Daarmee heeft de 19e-eeuwse schrijfster…

Een lat-relatie beginnenEen lat-relatie beginnenEen lat-relatie is niet simpel om te beginnen en vrij staand en gelukkig te houden. Je moet er samen voor zijn en aan we…
Wat is bloosangst?Wat is bloosangst?Bloosangst houdt in dat je bang bent om flink te blozen wanneer je in het middelpunt van de aandacht staat. Het gevolg i…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.