Genetisch daten

Genetisch daten Nooit meer eindeloze avonden in de kroeg of discotheek doorbrengen om je ware levenspartner te ontmoeten. Nooit meer ellenlange dates met oninteressante personen uitzitten. Nooit meer tig euro's neerleggen om in contact te komen met die felbegeerde vrijgezel op de datingsite op Internet. Er is nu een organisatie welke de ideale partner voor je pretendeert te hebben: GenePartner. De ideale relatie marketing zou je zo zeggen. De ideale partner vinden wordt een fluitje van een cent met GenePartner!

GenePartner

GenePartner is een bedrijf dat een formule heeft om mannen en vrouwen aan elkaar te koppelen door specifieke genen in hun DNA te analyseren. Dit is voortgekomen uit onderzoek op basis van honderden koppels met een succesvolle relatie en analyses van hun genetische combinatie.

Onderzoek wordt verricht op basis van een sample van je speeksel, wat uit je wangslijmvlies wordt weggenomen voor een dna test. Wanneer je een andere GenePartner treft die je aantrekkelijk en interessant vindt, kan je zijn of haar GenePartnerID in het match-systeem op de website van GenePartner invoeren en zie je direct of jullie genetisch bij elkaar passen of niet.

Waarom daten op basis van DNA?

GenePartner analyseert de moleculen die een rol spelen bij het activeren van immunologische factoren tijdens een immuun respons, welke essentieel zijn voor immuniteit. Wanneer twee mensen sterk verschillen in deze specifieke moleculen creëren ze een grotere variëteit in mogelijke immuunresponsen, wat henzelf en eventuele kinderen beter beschermt tegen ziekten.

Volgens het bedrijf voelen we ons niet aangetrokken tot onze naaste familieleden omdat deze sterk onze genetische makeup delen en we dus genetisch gezien geen geschikte partners zijn.

Succesvolle relaties

Wat GenePartner dus eigenlijk beweert, is dat je de beste relatie hebt met iemand die genetisch sterk van je verschilt. Ik vind dit niet erg aannemelijk, omdat uit diverse andere onderzoeken blijkt dat tegenpolen elkaar helemaal niet aantrekken, en gelijkgestelden juist wel. Hiermee wordt indirect de genetische opmaak betrokken, omdat een persoon altijd een resultaat is van zijn of haar omgeving en genetische voorbestemming.

Ziekten

De ideale partner is mijns inziens eerder te vinden op basis van andere kenmerken dan genetische opmaak. Denk hierbij aan geloofsovertuiging, levensinstelling, leeftijd, hobby's, karakter etcetera. Ik geloof best dat het heel voordelig is om een dergelijke genetische combinatie te vormen waarmee je de kans op bepaalde ziekten verkleint. Maar ik denk niet dat dát hetgeen is waaromheen je een goede sterke relatie bouwt. Sterker nog, ik durf te stellen dat van (milde) ziekten je relatie zelfs beter wordt wanneer je deze samen doorstaat!

Overerfbare ziekten

Ik heb zo mijn vraagtekens bij de manier waarop het ene immuunsysteem het andere immuunsysteem kan beïnvloeden. Wanneer de man een dominant geen heeft voor bijvoorbeeld ziekte X, zal vrouw echt geen positieve eigenschappen kunnen bijdragen waardoor de kans dat ziekte X zich openbaart minder wordt. De kans dat de ziekte overorven wordt is even groot, ook al heeft de vrouw een totaal ander genetisch pakket dan de man.

Homoseksuelen

Wat ik mij tevens afvraag, is hoe het dan zit met homoseksuelen. Aangezien dezen geen kinderen kunnen krijgen samen, speelt het 'survival of the fittest' aspect geen rol. En toch blijkt zo'n 3 tot 10% van de bevolking uitgesproken homoseksueel te zijn. Negeren zij deze genetische regels, of klopt er toch niet zoveel van als wat GenePartner beweert?
© 2008 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online Dating, leer de fijne kneepjesOnline Dating, leer de fijne kneepjesEen partner zoeken via online dating gaat weer anders dan de traditionele manier van daten. Lees hier de verschillen en…
50 Plus dating  Waar moet je op letten?50 Plus dating Waar moet je op letten?50 Plus dating is speciaal voor mensen boven de vijftig die vrijgezel zijn en op zoek zijn naar een partner. Tegenwoordi…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Dating tips voor alleenstaande moedersDating tips voor alleenstaande moedersDaten is iets waar veel alleenstaande moeders problemen mee hebben. Als alleenstaande moeder heb je het erg druk en er i…

Tips voor een succesvolle speedateTips voor een succesvolle speedateEen eerste goede eerste indruk achterlaten is lastig, maar bij een speeddate wel cruciaal. Er zijn een aantal zaken waar…
7 tips om indruk op een vrouw te maken7 tips om indruk op een vrouw te makenIn maar zeven eenvoudige stappen in het hart van uw droomvrouw? Met deze datingtips is dat mogelijk.
Bronnen en referenties
  • http://genepartner.com/
Melod (654 artikelen)
Laatste update: 14-09-2008
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.