10 manieren om een potentiële liefde te vinden

10 manieren om een potentiële liefde te vinden Wie wil nou niet een duurzame en liefdevolle relatie? Het vinden hiervan is vaak makkelijker dan gedacht. Het vinden van een potentiële partner is vaak eenvoudig en kan op verschillende, laagdrempelige manieren. Het is fijn als jullie gemeenschappelijke interesses delen, omdat er dan altijd wel iets is om over te praten. En lukt het de eerste keer niet? Geef dan niet op. De vijver bevat meer vissen.

1. Op het werk (of school)

In beide situaties kom je mensen op regelmatige basis tegen en leer je deze kennen. Klikt het goed en hebben jullie wederzijdse interesse, vraag dan diegene uit om buiten het werk of school om iets te doen. Jullie kennen elkaar vaak een tijdje en weten hoe elkander enigszins in elkaar steekt. De kans van slagen tijdens dates neemt hierdoor aanzienlijk toe. Jullie weten immers wat je van elkaar kan verwachten.

2. Tijdens het uitgaan

Een ontspannen sfeer, vaak met wat alcoholische invloeden, zorgen al snel dat mensen nader tot elkaar komen. Als je iemand tegenkomt tijdens het uitgaan, is het makkelijker om op diegene af te stappen. Uitgaan is nog steeds één van de meest gebruikelijke manieren om een potentiële partner tegen te komen. Het wordt dan ook als normaal beschouwd als je op iemand afstapt. Zorg wel dat je niet te veel hebt gedronken en je hoffelijk gedraagt. Degene waar jij interesse in hebt zal je ook moeten gaan zien als potentiële partner.

3. Internet

Het internet wordt een steeds meer voorkomende manier om een potentiële partner te ontmoeten. Dat is logisch en komt door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden op het wereldwijde web. Zo zijn er verschillende datingwebsites waar mensen door middel van diverse 'matchmaking-systemen' en gemeenschappelijke interesses gekoppeld worden. Daarnaast biedt het internet tal van forums, chatrooms en andere interactieve mogelijkheden om te communiceren met andere mensen. De kans dat je hier iemand tegenkomt met dezelfde interesses en ideeën is groot.

4. Gekoppeld worden

Wie kennen je nu beter dan je vrienden en familie? Precies, niemand. Misschien dat je jezelf nog beter kent, maar daar stopt het wel. Als zij iemand kennen die zij denken dat bij je past en een (blind) date voorstellen, ga er dan op in. Ze hebben waarschijnlijk het beste met je voor en zullen je niet aan iemand willen koppelen die je niet mag of die zij zelf niet mogen. Ga er daarom gewoon op in en laat je verassen. Grote kans dat het klikt en jullie samen een fijne toekomst tegemoet gaan.

5. De sportschool

Vaak sport iemand op een vaste tijd, jijzelf misschien ook wel. Waarschijnlijk kom je dan vaak dezelfde mensen tegen en dit schept toch een band. Maak tussen de oefeningen door een praatje met degene die jij ziet zitten of bied hulp aan bij zware oefeningen. Na het sporten kan je natuurlijk altijd iets gaan drinken. Het is een sportieve, maar ook laagdrempelige manier om iemand te leren kennen. Veel sportscholen bieden ook groepslessen aan. Schaam je niet en sluit je hier bij aan. Het onderwerp voor een praatje is dan niet ver weg en tijdens het wachten vooraf kunnen jullie een gezellig praatje maken.

6. Feestjes!

Feestjes kunnen worden beschouwd als een combinatie van gekoppeld worden en tijdens het uitgaan. Feestjes hebben een ontspannen, gezellige sfeer. Dit zorgt zorgt voor kansen om iemand aan te spreken. Daarnaast kennen jullie beide vaak de mensen die het feestje georganiseerd hebben. Een makkelijke manier om met een ander in contact te komen. Om het ijs te breken zou je iets kunnen vragen als "waar ken je [naam organisator] van?" of "Ben je alleen of met vrienden gekomen?"

7.Op vakantie

Tijdens een vakantie zijn mensen vaak in een opperbeste stemming en ontspannen. Zit je op dezelfde camping of in hetzelfde hotel met iemand die je wel ziet zitten. Aarzel niet en stap er op af! Vraag bijvoorbeeld hoe lang diegene er nog is of waar diegene vandaan komt. Genoeg ijsbrekers als je op vakantie bent. Voor een vervolg kan je iets actiefs ondernemen in de buurt of de nabijgelegen stad bekijken. Daarnaast zijn ook groepsvakanties erg populair. Dit hoeft niet per se een singlevakantie te zijn, maar kan ook een gewone groepsreis zijn. Je komt dan in een groep met mensen die hetzelfde gebied op de wereld willen ontdekken en je komt al snel nader tot elkaar. Als je het eng vindt om alleen te gaan, vraag een vriend of vriendin mee op reis.

8. Bij een (hobby)club

Sluit je aan bij een club die gericht is op je hobby. Voor bijna elke hobby zijn er wel clubs en verenigingen opgericht. Via Google of een andere zoekmachine kom je al snel uit bij de clubs in jouw buurt. Op deze plekken lopen mensen rond met dezelfde interesse, waardoor een gespreksonderwerp dichtbij is. Nodig hem of haar een keer uit om gezamenlijk iets te doen omtrent de hobby. De kans dat de ander 'ja' zegt is hierdoor een stuk groter. Wie weet bloeit er wel een prachtige relatie uit voort.

9. In het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nederland wordt dagelijks door meer dan een miljoen mensen gebruikt. De kans dat daartussen de ware liefde zit is dus groot. Reis je dagelijks hetzelfde traject en zie je toch wel vaak die leuke persoon hetzelfde traject afleggen, aarzel niet en stap er op af. Grote kans dat hij of zij jou ook al vaker heeft zien zitten. Het kan ook zijn dat je net de aansluiting hebt gemist door een vertraging en daar plotseling de liefde van je leven voor je ogen verschijnt die ook de aansluiting heeft gemist. Een onderwerp om te praten ligt dan voorhanden en vraag vervolgens waar hij of zij heen moest. Iets te drinken aanbieden tijdens het wachten vergroot de kansen alleen maar om te gaan daten. Het openbaar vervoer biedt veel kansen om een potentiële liefde te vinden.

10. De hond uitlaten

Een hond als huisdieren vergt verzorging, waaronder het meermaals uitlaten dagelijks. Tijdens het uitlaten zul je snel 'vaste mensen' tegenkomen. Mensen die op dezelfde tijden ook hun hond uitlaten. Een makkelijke manier om een gesprekje aan te knopen als je iemand tegenkomt die je wel ziet zitten. Daarnaast heeft een hond ook een enorme aantrekkingskracht. Soms stoppen voorbijgaande mensen toch even om de hond een aai te geven. Wie weet stopt de liefde van je leven wel dankzij je hond.
© 2015 - 2024 Lhuram, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Dating tips voor alleenstaande moedersDating tips voor alleenstaande moedersDaten is iets waar veel alleenstaande moeders problemen mee hebben. Als alleenstaande moeder heb je het erg druk en er i…
Vind de juiste dating websiteElke dag gaan er meer en meer mannen en vrouwen online in de hoop dat ze daar de liefde van hun leven gaan tegenkomen, o…
Vind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsVind de ware liefde voor 50 plussers. Vijf tipsBen jij 50 plus en op zoek naar jouw liefde? Hier lees je vijf manieren om te daten speciaal voor 50 plussers. Dating vo…

Extreme pogingen om je ex terug te krijgenExtreme pogingen om je ex terug te krijgenSommige mensen kunnen niet accepteren dat hun relatie voorbij is en doen de gekste dingen om hun ex weer terug te krijge…
Lhuram (30 artikelen)
Laatste update: 26-03-2018
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.