Christelijke datingsites

Uit onderzoek blijkt dat een relatie meer kans van slagen heeft, als beide partners interesses delen en over belangrijke zaken hetzelfde denken. De datingmarkt probeert daarop in te spelen door speciale datingsites voor bepaalde doelgroepen op te zetten. Zo kun je als hogeropgeleide terecht op een speciale datingsite voor hogeropgeleiden, zodat je direct in de goede vijver gaat vissen. Voor veel mensen is hun levensbeschouwing of geloof zo'n belangrijke zaak waarvoor ze graag een gelijkgestemde partner zouden vinden. Een christelijke datingsite is in dit geval voor christenen een handig hulpmiddel in de zoektocht naar die partner.

Opkomst Internetdating

Op de vraag waar een stel elkaar van kent, hoor je de laatste jaren steeds vaker het antwoord ' leren kennen via het Internet'. De één schreef zich voor de grap in op een datingsite om eens rond te kijken, de ander was serieus op zoek naar een relatie. Af en toe is er één die door familie een profiel in de maag kreeg gesplitst, maar daar achteraf erg blij mee is. Het aantal mensen dat hun partner tegenkomt via een datingsite neemt toe. Dit is in een periode van individualisering van de samenleving en de toenemende mogelijkheden op het Internet niet vreemd.

Christelijke datingsites

Christelijke singles geven vaak aan dat ze het liefst een partner zouden hebben die hetzelfde gelooft als zij. Er zijn dan ook een aantal websites waar christelijke singles elkaar kunnen vinden. Voorbeelden van deze sites zijn 'opzoeknaarjou', 'funkyfish' en 'christianmatch'. Voor een klein bedrag per maand kun je daar als single rondkijken of er een geschikte match voor jou tussen zit. Je krijgt de tijd om gratis de website uit te proberen met een lidmaatschap van een paar weken. De websites hebben zoekfuncties om je wensen nog specifieker te kunnen maken. Zo kun je een bepaalde christelijke stroming selecteren om er helemaal zeker van te zijn dat de match op het gebied van gedachten over geloof hetzelfde is. Ook kunnen, net als op reguliere datingsites, categorieën worden uitgesloten of juist worden gekozen. Zo kun je aangeven of je er problemen mee hebt als iemand al kinderen heeft en kun je selecteren op een bepaalde leeftijdscategorie.

Andere functie van de datingsites

Niet iedereen die een datingsite bezoekt is single. Er staan ook mensen op de site die graag meer sociale contacten zouden hebben en graag christelijke mensen willen ontmoeten om hun sociaal netwerk uit te breiden. Er is een optie om in het profiel aan te geven dat je op zoek bent naar vriendschap, iemand om leuke dingen mee te doen. Toch is het overgrote deel van de leden van de websites single en geeft aan op zoek te zijn naar een serieuze relatie.

Kritiek

De meest gehoorde kritiek op datingsites is dat het een ordinaire vleeskeuring is. De profielen zonder foto zijn niet populair en natuurlijk is naast het innerlijk ook het uiterlijk van belang. Maar daar staat tegenover dat dit in 'real-life' ook het geval is. En voor degenen die wat onzeker zijn over hun uiterlijk geldt, dat ze met een gezellige, vrijblijvende babbel op een site, misschien wel het hart kunnen raken van iemand die op straat niet naar hen om zou kijken.

Voordelen van internetdaten

Toch is het misschien juist voor de mensen die in het dagelijks leven wat onzeker zijn en niet makkelijk in gesprek gaan met een vreemde, een betrekkelijk veilige manier van contact maken. Een afwijzing op afstand door iemand die je niet kent en toch nooit tegenkomt is makkelijker over heen te stappen. Je bepaalt zelf of je daadwerkelijk af wilt spreken met iemand en hoe lang je hiermee wacht. En zelfs als je zelf niet actief bent op de website, kun je zomaar opeens een mail binnen krijgen van iemand die spontaan enthousiast werd van jouw profiel.

Succesverhalen

Voor de critici onder de bezoekers van de website is op elke website wel een pagina te vinden met alle succesverhalen van de website. De ex-bezoekers van de website bedanken daarbij de website voor het lidmaatschap en geven aan dat ze hun lidmaatschap opgeven omdat ze de 'ware' hebben ontmoet. Vaak wordt hun dating-verhaal verteld en staat de datum van het huwelijk of het huwelijksaanzoek vermeld. Er is dus hoop voor alle christelijke singles die in hun eigen netwerk de ware maar niet tegen komen....
© 2014 - 2024 Dabdehaan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Negen tips om Christelijk te daten: Vind nu de wareChristelijk daten is een hot topic in de Christelijke gemeenschap. In de Christelijke gemeenschap is er soms onenigheid…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…
Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating: waarom gaat het vaak mis met internet daten?Online dating kan erg succesvol zijn, maar tegelijkertijd ook heel erg frustrerend. Het is natuurlijk nooit leuk als je…

Hoe krijg ik een vriendje?Hoe krijg ik een vriendje?Wanneer je een vriendje wil hebben, moet je niet te verlegen zijn. Jongens zijn ook maar mensen en zij kunnen ook onzeke…
Bronnen en referenties
  • www.funkyfish.nl
  • www.christianmatch.nl
  • www.opzoeknaarjou.nl
Dabdehaan (6 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2014
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.