De leukste gratis datingsites in Nederland

De leukste gratis datingsites in Nederland Op zoek naar de partner van je dromen? Het is makkelijker dan je denkt. Nederland kent vele verschillende datingsites, die zich richten op een bepaalde doelgroep. Zo is er een datingsite voor hogeropgeleiden, voor vegetariërs, voor christelijken en voor alleenstaande ouders. Voor veel van deze datingsites moet je betalen om de extra functies, die vaak nodig zijn om contact te maken, te gebruiken. Maar als je niet veel geld hebt, dan wordt het lastig. Gelukkig bestaan er ook genoeg gratis datingsites, die je kunnen helpen je ware liefde te vinden. Hieronder vind je een lijst van gratis datingsites in Nederland.

Paiq

Paiq is een datingsite met een andere strategie dan andere datingsites. Er wordt geen gebruik gemaakt van profielen die je kunt afzoeken, maar er wordt voor je gezocht op basis van matches. Als je lid wordt van Paiq, dan zul je verschillende vragenlijsten moeten invullen. Dit zijn vragen over jezelf, bijvoorbeeld je leeftijd en je levensstijl, maar ook vragen over de eisen van je toekomstige partner, bijvoorbeeld of hij mag roken en of hij in de buurt moet wonen. Op basis van deze vragenlijsten gaat het systeem op zoek naar geschikte matches. Vervolgens kun je met jouw matches chatten. Het grappige is dat je in eerste instantie geen foto te zien krijgt van je match, maar door langer te chatten wordt de foto steeds zichtbaarder. Zo leer je eerst iemands innerlijk kennen voor je oordeelt over het uiterlijk. Na een tijdje wordt aan beiden de vraag gesteld of je verder wilt chatten. Is het een ja voor beiden? Dan kunnen jullie verder praten. Is het een nee voor een van jullie? Dan wordt de match uit je lijst verwijderd. Bij Paiq draait het dus niet om het browsen van profielen, maar om het chatten.

Waarom gratis?

Paiq verdient geld door de verkoop van credits. Met credits kun je als lid meerdere speeddates op een dag doen of de foto van je match gelijk zien zonder te chatten. Het is echter niet verplicht om deze credits ook te kopen, je kunt ze namelijk ook verdienen door actief te zijn op de website. Daarnaast heeft Paiq ook een betaald lidmaatschap. Voor €9,50 per maand kun je meer criteria aangeven waar jouw match aan moet voldoen en kun je je matches al keuren voor je ze hebt gesproken.

Knuz

Bij Knuz vul je bij inschrijving je profiel in. Aan de hand daarvan worden matches voor jou gezocht. Daarnaast kun je ook zelf zoeken in de profielen op zoek naar leuke contacten. Je kunt met iedereen gratis contact maken door middel van chatten en mailen. Voor inschrijving dien je 18 jaar of ouder te zijn. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gedaan om misbruik van de website te voorkomen. Nepprofielen en spammers worden zoveel mogelijk geweerd.

Waarom gratis?

Knuz werkt met banners op de website en stuurt zijn leden 1-2x per maand een reclamemail. Heb je liever geen reclame in je inbox, dan kun je ook kiezen om €4 per maand te betalen voor een gesponsord lidmaatschap.

Twoo

Twoo helpt je bij het leren kennen van nieuwe mensen bij jou in de buurt. Op de website draait het om chatten, foto's delen en nieuwe ontmoetingen. Contact maken gaat via chat, waarbij je binnen een minuut al kunt beginnen met een gesprek. Bij inschrijving vul je enkele vragen in, waaronder je locatie. Op basis daarvan krijg je alleen leden te zien die bij jou in de buurt wonen. Per dag kun je met drie leden een chat aangaan. Twoo is een internationale datingsite, die in meer dan 30 landen actief is. Dat betekent dat je ook op vakantie de mogelijkheid hebt om nieuwe mensen in de omgeving te leren kennen.

Waarom gratis?

Bij Twoo kun je ook kiezen voor een betaald lidmaatschap, wanneer je behoefte hebt aan meer dan drie contacten per dag. Voor
€2 per week kun je onbeperkt contact leggen.

Dating2000

Dating2000 is een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een relatie of vriendschap. Op de site kun je je eigen contactadvertentie met foto's plaatsen en op basis van een profiel een partner zoeken. Je kunt in contact komen met leden door middel van berichten sturen en chatten. Er wordt zoveel mogelijk gedaan om nepprofielen te voorkomen. Ieder profiel wordt bij aanvraag handmatig gekeurd. Er zijn op dit moment nog niet heel veel leden actief en dat maakt het vinden van een potentiële partner lastig.

Waarom gratis?

Dating2000 maakt gebruik van banners en advertenties op de website om inkomsten te genereren.
© 2013 - 2024 Anna1985, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: speeddaten op PaiqOnline dating: speeddaten op PaiqDe meeste datingsites worden door veel mensen gezien als vleeskeuring. Je kijkt naar elkaars foto’s, klikt verder en rea…
Leren daten en datingsitesLeren daten en datingsitesVeel alleenstaande mensen op leeftijd willen leren daten. Ze zijn het verleerd en weten niet waar ze mensen kunnen ontmo…

Soms is het verleid worden tot de liefdesdaad dodelijkSoms is het verleid worden tot de liefdesdaad dodelijkHet verleiden van een voor jou aantrekkelijk persoon, tot het aangaan van een relatie, is voor een mens niet altijd zond…
Snel en simpel een leuke vriendin vinden als man van 40+Snel en simpel een leuke vriendin vinden als man van 40+Veel alleenstaande mannen willen graag een leuke vriendin, maar hebben geen behoefte aan twijfelachtige avonturen via be…
Bronnen en referenties
  • http://paiq.nl/
  • http://knuz.nl/
  • http://www.twoo.com/
  • http://www.dating2000.nl/
Anna1985 (28 artikelen)
Laatste update: 31-07-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.