Snel en simpel een leuke vriendin vinden als man van 40+

Snel en simpel een leuke vriendin vinden als man van 40+ Veel alleenstaande mannen willen graag een leuke vriendin, maar hebben geen behoefte aan twijfelachtige avonturen via bedenkelijke datingsites, commerciële relatiebureaus e.d. Ook is dikwijls de leeftijd gepasseerd om op jacht te gaan in het uitgaansleven, zoals dancing, kroeg of disco. Geen nood aan de man, want er zijn diverse andere plaatsen, waar je op latere leeftijd leuke aardige dames kunt ontmoeten. Zorg wel dat je schoon gewassen bent en lekker fris ruikt. Er mogen ook geen haartjes uit neus en oren steken. Bij menige sympathiek dame kan een pluisje in je navel daarentegen positief uitpakken, mits je bij alle overige hygiënische aandachtspunten reeds een 10 hebt gescoord.

Man is veertig gepasseerd

Als je vanaf circa 40-jarige leeftijd nog een relatie wil vinden valt het niet mee om via horeca-achtige gelegenheden een leuke meid te ontmoeten. Ook is niet iedere man het type om zn geluk te beproeven via de datingsites op internet, of via andere typische ontmoetingskanalen, relatiebemiddelingsbureaus e.d. Het is eigenlijk voor iedere man en ook vrouw prettiger, leuker en minder riskant, om elkaar voor het eerst te ontmoeten in situaties waar het op natuurlijke en vanzelfsprekende manier gebeurt.

Logische ontmoetingen

Maar als je droomt van een spontane ontmoeting betekent het nog niet dat je een afwachtende houding kunt aannemen. Want als gemiddelde vent heb je ook een gemiddelde aantrekkingskracht op het vrouwelijk schoon, en die zullen dan ook niet zonder aanleiding hun pas voor je inhouden. We moeten die spontane ontmoetingen dus wel degelijk sturen en voorbereiden. Welke mogelijkheden zijn er om min of meer toevallig tegen een aantrekkelijke nog ongebonden meid op te lopen, er van uitgaande dat het op je werk niet lukt.

Waar vind je veel hunkerende vrouwen

De slimste manier om als vrijgezel tegen een sympathieke ongebonden meid op te lopen, is om situaties op te zoeken waar meer vrouwen dan mannen zijn. Niet alleen krijg je dan extra veel aandacht, maar bovendien is de concurrentie van andere mannen veel minder. Ideale plaatsen om de vrouw van je dromen tegen het lijf te lopen, vormen de vele landelijke colleges en volksuniversiteiten, die in de avonduren cursussen en workshops voor volwassenen geven. Het mes snijdt hier aan vele kanten:
 • Als je een enigszins op vrouwen gerichte cursus gaat volgen, tref je automatisch meer vrouwen dan mannen aan. Ga je bijvoorbeeld de cursus origami volgen dan zullen alle vrouwelijke deelnemers een zwak hebben voor die enige mannelijke cursist.
 • Een ander voordeel van zon avondcursus is natuurlijk dat je automatisch alleen maar vrouwen tegenkomt waarmee je een gemeenschappelijke interesse hebt, zoals kunst, muziek, filosofie e.d. Als je bijvoorbeeld dol bent op getatoeëerde vrouwen, rijkelijk voorzien van piercings, dan zoek je een opleiding in die richting.
 • Maar je kunt hetzelfde ook bereiken via de sportschool door lichamelijke activiteiten te beoefenen als steps, Sumba, jazzballet enz. Doe dat niet als je een stijve hark bent, maar alleen als je met je vaardigheid een beetje kunt opscheppen.

Toneel of zang

Eveneens typische vrijetijdsbestedingen waar altijd een groot tekort aan vlotte mannen is. Als je een doorsnee gemengd zangkoor neemt in je omgeving, is het bijna zeker dat er veel te weinig mannen lid van dat koor zijn. De dames zullen je bij wijze van spreken naar binnen lokken, en om de hals vliegen zodra je laat merken dat je zingen leuk vindt. De enige voorwaarden zijn dat je zuiver kunt zingen en toon kunt houden, dus over muzikale aanleg beschikt. Een mooie stem is niet per sé nodig.

Laat de hond uit

Als je alleen bent is het hebben van een huisdier niet altijd praktisch, zeker niet een hond die regelmatig moet worden uitgelaten. Aan de andere kant is het uitlaten van de hond een ideale mogelijkheid om andere mensen tegen het lijf te lopen en ongedwongen een praatje te maken. Je kunt zo'n contact ook langzaam opbouwen omdat je elkaar wellicht regelmatig tegenkomt. Een ideale manier om af te tasten of die leuke hondenbezitster niet alleen dol is op haar viervoeter, maar tevens warme gevoelens jegens jou koestert, en een halsband van je wil. Let wel op dat er vanwege de wind geen druppel snot aan je neus hangt want dat vermindert je kans.

Waar vrouwen vaak een hekel aan hebben

Een willekeurige lijst die verre van compleet is en die er alleen maar toe dient dat je alert bent:
 • een druppel snot aan je neus,
 • vieze haartjes uit je oren of nog erger uit je neus,
 • een vieze zweterige lichaamslucht,
 • witte sokken in open sandalen,
 • een gebit met etensresten,
 • uit je mond ruiken,
 • bruine tanden,
 • onderbroek met remsporen,
 • pluisjes in een vuile navel,
 • een vette haardos.
© 2013 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leren daten en datingsitesLeren daten en datingsitesVeel alleenstaande mensen op leeftijd willen leren daten. Ze zijn het verleerd en weten niet waar ze mensen kunnen ontmo…
Online Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenOnline Dating Tips voor mannen die een vrouw zoekenMannen die een vrouw zoeken via online dating raken nogal eens ontmoedigd. Voordat je jouw dating profiel op datingsites…
Spaans: Persoonlijke voornaamwoorden en werkwoordenSpaans: Persoonlijke voornaamwoorden en werkwoordenSpanje, voor veel mensen een geliefd land. In dit artikel vindt u de regelmatige werkwoorden vervoegd met daarbij de per…
Vrouwen: waarom een glaasje wijn goed voor je isVrouwen: waarom een glaasje wijn goed voor je isDe effecten van een glaasje wijn op het lichaam van vrouwen zijn volgens wetenschappelijk onderzoek zo gek nog niet. Wat…

De leukste gratis datingsites in NederlandDe leukste gratis datingsites in NederlandOp zoek naar de partner van je dromen? Het is makkelijker dan je denkt. Nederland kent vele verschillende datingsites, d…
Bronnen en referenties
Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 19-09-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Dating
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.