Interpals - penvrienden over heel de wereld

Interpals - penvrienden over heel de wereld Interpals is een website waarop u penvrienden kan makkelijk uit allerlei landen. U hoeft hierbij geen adresgegevens uit te wisselen, u kunt gewoon berichten naar mensen over de wereld sturen via de website. Zo kunt u veel leren over talen en culturen en wellicht houd u er een leuke vriendschap in het buitenland aan over.

Wat is interpals?

InterPals is een internet website waar mensen van over heel de wereld zich kunnen aanmelden. De naam interpals kan opgedeeld worden in twee woorden:
  • inter van internet
  • Pals dat betekend makkers/kameraden
Op deze site kunnen dus mensen uit verschillende landen in contact met elkaar komen. Het is wel zo dat de website volledig in het engels is omdat engels toch de meest gangbare taal is over de wereld.

Het ontstaan van interpals

Geloof het of niet maar het concept interpals is begonnen dankzij een 13 jarige. Hij startte een forum om penvrienden over heel de wereld te krijgen. Dit alles gebeurde in 1998. Dankzij de snelle groei van de website werd de site in 1999 verandert en kreeg deze de naam interpals. Sinds die tijd verandert nog een paar keer de lay-out maar interpals is de grootste gratis penvrienden website van de wereld.

Waarom aanmelden?

  • Ze kunnen je helpen een andere taal te leren
  • Je kunt meer te weten komen over bijvoorbeeld vakantiebestemmingen
  • Je kunt er wellicht een vriendschap aan over houden
  • Je leert andere culturen kennen
  • Je kunt je topografische kennis testen

Hoe meld ik me aan?

Als u naar de website interpals.net gaat ziet op de homepagina al staan sign up, daar kunt u gegevens invullen en u aanmelden. Vervolgens krijgt u een bevestigingsmail met uitleg over hoe verder. Het aanmelden kost niet veel tijd, echter is het wel leuk als mensen wat over u te weten kunnen komen. U kunt een volledig profiel maken en uw voorkeuren invullen over met wat voor penpals u in contact wilt komen.

Iemand opzoeken

Stel voor u bent bezig met spaans leren. U kunt dan op de homepagina klikken bij language exchange. Daar staan de vlaggen van alle landen, als u op de Spaanse vlag klikt krijgt u allemaal penpals die u kunnen helpen bij het spaans leren. Een andere optie is bovenin klikken op search daar kunt u allemaal voorkeuren aanklikken en invullen om zo een geschikt persoon te vinden.

Berichten sturen

Als iemand heeft gevonden waar aan u wat wilt vragen kunt u een publiek bericht achterlaten op zijn profiel. Iedereen kan dit bericht dus ook lezen. Wilt u in het privé wat vragen dan kunt u bovenaan zijn profiel klikken op send message. Als het klikt met iemand kunt u diegene toevoegen als vriend. Deze blijft dan zichtbaar in u profiel en zo kunt u makkelijk in contact blijven.

Waarschuwingen

Net als op Nederlandse chatsites is op interpals ook niet iedereen betrouwbaar. U heeft kans dat u soms een privé bericht krijgt met daar in een huwelijks aanzoek of iets dergelijks. Het makkelijkst is om op dit soort berichten gewoon niet in te gaan. Zet ook geen te persoonlijke gegevens op uw profiel zoals adres en telefoonnummer.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukste gratis datingsites in NederlandDe leukste gratis datingsites in NederlandOp zoek naar de partner van je dromen? Het is makkelijker dan je denkt. Nederland kent vele verschillende datingsites, d…
Online dating: speeddaten op PaiqOnline dating: speeddaten op PaiqDe meeste datingsites worden door veel mensen gezien als vleeskeuring. Je kijkt naar elkaars foto’s, klikt verder en rea…
Internationale banen & internationale vacaturesIn deze wereld komen maatschappijen, culturen en economieën steeds dichter bij elkaar. Als je ervan houdt om vreemde tal…
Blokkeren en deblokkeren van personen, profielen in FacebookBlokkeren en deblokkeren van personen, profielen in FacebookFacebook is zeer populair als social media, waarbij miljoenen mensen een profiel hebben. De wereld wordt kleiner, doorda…

Geheugen: Namen en gezichten beter onthoudenGeheugen: Namen en gezichten beter onthoudenNamen en gezichten onthouden is voor veel mensen moeilijk. Wanneer we aan iemand voorgesteld worden, vergeten we zijn of…
Als je niet weet wat te zeggen bij kapper, feestje of dateAls je niet weet wat te zeggen bij kapper, feestje of dateAls men verwacht dat je praat, maar je niets weet te vertellen voelt dat onprettig. Zwijgen in een kleine ruimte (lift)…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: GDJ, Pixabay
Reactie

Abi, 29-12-2010
Interpals.com doet het niet hoor, is een camping website bij me? Reactie infoteur, 30-12-2010
Mijn excuus, de link is verandert www.interpals.net

Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 30-12-2010
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.