Werkloos thuis: ga online schrijven voor je toekomst

Werkloos thuis: ga online schrijven voor je toekomst Je bent wegens bedrijfseconomische omstandigheden ontslagen en zit nu werkloos thuis. De arbeidsmarkt is slecht en dus ziet het er voorlopig niet naar uit dat je een nieuwe baan krijgt. Gelukkig zit je in de WW en heb je zolang je werkloos bent wel inkomen. Wekelijks doe je je verplichte ene sollicitatie en daar houdt het voorlopig mee op. Wat kun je dan zoal effectief doen voor jezelf en je toekomst? Heb je het na een week liggen op de bank voor de televisie wel een keer gehad, dan kun je ook andere dingen ontplooien. Maar wat kun je zoal doen om aan je toekomst te werken, waarbij je ook geleidelijk aan een stukje inkomen kunt opbouwen. Is je Nederlands goed en wil je mensen een boodschap meegeven, dan kun je overwegen om teksten te gaan schrijven voor jezelf en die online te publiceren.

Werkloos thuis, ga schrijven


Werkloos thuis combineren met schrijven

Je bent voor het verkrijgen van de WW-uitkering of werkloosheidsuitkering verplicht om eenmaal per week een sollicitatie te doen. Verstuur een sollicitatiebrief of doe een gesprek per week, zodat je aan je verplichtingen hebt voldaan. De rest van de tijd heb je voor jezelf en die tijd kan lang duren, omdat het mogelijk zeer lastig is om een passende baan binnen korte tijd te vinden. De resterende tijd kun je nuttig gebruiken door online je eigen teksten te publiceren, waarvoor je eveneens betaald kunt krijgen. Hoe gaat het online publiceren van artikelen in zijn werk en hoeveel moet je schrijven om er goed aan te kunnen verdienen?

Schrijven en aanmelden bij Google AdSense

Schrijf je een artikel van 500 tot 1000 woorden dan kun je dat artikel online zetten bij een publicatiesite zoals:
  • www.infonu.nl;
  • www.leerwiki.nl, enzovoorts.

Meld je bij een publicatiesite aan, zodat je kunt beginnen met het schrijven van je eigen gedachtegoed. Via een handig menu kun je al snel je eerste artikelen publiceren. Heb je een stuk of tien artikelen online staan dan kun je een Google AdSense account aanvragen. De aanmelding kun je via AdSense snel regelen, zodat jij er geld mee kunt verdienen.

Vul daartoe het gevraagde online formulier in met de URL verwijzing naar de publicatiesite van jouw keuze. Dit bestaat vaak uit: gebruikersnaam.sitenaam.nl. Let wel dat je minimaal 18 jaar moet zijn en je moet een geldig postadres hebben (ben je nog geen 18 jaar laat dan het account door je ouders aanmaken). Heb je de aanvraag verstuurd dan wordt één en ander gecontroleerd, waarna je meestal binnen een week een bevestigingsmail ontvangt. Dan heb je je eigen pub-code ontvangen, waarmee de verbinding tussen de publicatiesite en Google AdSense tot stand kan worden gemaakt. Die pub-code moet je bij de publicatiesite in je eigen account invoeren.

Hoe verdien je nu aan online publiceren?

In principe is het zo dat de publicatiesite jouw teksten online zet onder jouw naam. Mensen zoeken vaak via Google of een ander zoekprogramma naar informatie. Indien zij daarbij op de door jouw geschreven teksten komen, worden door Google AdSense aan het onderwerp gerelateerd advertenties bij de tekst geplaatst. Indien een lezer ook doorklikt op een advertentie dan betekent dat je daarbij geld verdient. Dit kan uitlopen van 0,05 tot 0,75 euro per klik of soms zelfs meer. Heb je dus goed geschreven artikelen die veel worden gelezen, kan het aantal klikken en betalingen snel oplopen. Uiteraard is het eerste begin traag. Naarmate je meer teksten hebt gepubliceerd neemt de snelheid waarmee het opgebouwde bedrag toeneemt steeds sneller toe.

Betalingsdrempels van Google AdSense

Heb je de eerste 10 dollar of 10 euro (gelijkwaardig gesteld) bereikt dan wordt er naar je postadres een verificatie verstuurd. Dit is een Google pincode welke je moet invoeren in je Google AdSense account, waarmee je postadres wordt gecontroleerd. Neemt het bedrag geleidelijk toe tot 100 dollar of 70 euro dan kan de eerste betaling worden overgemaakt of verstuurd. Let wel dat ieder extra geschreven tekst extra inkomsten betekent en er zal dan ook een stijgende lijn in je inkomsten duidelijk zichtbaar zijn. Zolang je dus werkloos thuis zit, kun je artikelen blijven produceren totdat je weer werk hebt gevonden. Daarna vul je de lange lijst van artikelen rustig aan, omdat je ook weer moet werken.

Hoeveel moet je schrijven?

Uiteraard hangt het hoeveel moeten schrijven puur af van je eigen schrijfcapaciteiten, echter de opgetelde waarde van alle kleine klikopbrengsten tezamen kan op den duur een aardig bedrag per maand opleveren. Produceer je een aanzienlijke hoeveelheid artikelen in twee jaar, dan kan dit eveneens betekenen dat je een niet geringe aanvulling op je loon hebt, danwel dat je niet meer voor een baas hoeft te werken. Het is dus maar net hoeveel tijd je als werkloze wilt steekt in het schrijven van online artikelen. Ook geïnteresseerd in het publiceren van je eigen werk, meld je aan bij een publicatiesite.

Lees verder

© 2012 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een WW-uitkeringAls je je baan helemaal of voor een gedeelte verliest dan kan je een Werkloosheidswetuitkering, ook wel een WW-uitkering…
Voor de tweede keer WW: duur en hoogte uitkeringVoor de tweede keer WW: duur en hoogte uitkeringStel je hebt over een bepaalde periode een WW-uitkering ontvangen omdat je werkloos bent geraakt. Ondertussen heb je wee…
Wat is garantiedagloon?Wat is garantiedagloon?Bij het aanvaarden van een nieuwe baan vanuit een WW-uitkering kan de situatie ontstaan dat u na afloop van een tijdelij…
Werkloos zijn: wat te doen als je thuis zit?Werkloos zijn is vervelend. Het geeft onzekerheid over je (financiële) toekomst en vaak komt verveling om de hoek kijken…

Verstarde bedrijfsculturen, op naar het nieuwe werkenVerstarde bedrijfsculturen, op naar het nieuwe werkenVeel bedrijven functioneren zoals ze al eeuwen hebben gedaan. Computers hebben het werk vereenvoudigd en ervoor gezorgd…
De Voice-over is een stemartiestDe Voice-over is een stemartiestEddy Murphy (Shrek) en Tom Hanks (Toy Story) zijn bekende acteurs die hun stem geleend hebben aan tekenfilms. Heb je een…
Bronnen en referenties
  • https://support.google.com/adsense/answer/1709871?hl=en
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 08-06-2020
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Carriere
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.