Cadeautips voor (kinderen van) minimalisten

Cadeautips voor (kinderen van) minimalisten Wat geef je cadeau aan iemand met een minimalistische levensstijl? Minimalisten zijn mensen die heel bewust kiezen welke spullen ze in hun leven hebben en toelaten, daarom zul je een minimalist meestal niet blij maken met een materialistisch cadeau. Hoe kun je zonder verlanglijstje toch een geschikt cadeau kiezen? Wat geef je aan iemand die eigenlijk niets wil?

Minimalisme

Minimalisme is hot, steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot een minimalistische levensstijl. Dat is niet zo gek, want in tijden waarin de nadruk lijkt te liggen op het hebben van het nieuwste mobieltje, allerlei gadgets en meubels volgens de laatste woontrends is het makkelijk om door te slaan. Met als gevolg een tegenbeweging: minimalisme. Het geeft veel rust om tevreden te zijn met minder en niet altijd op zoek te zijn naar meer. Minimalisten zijn daardoor niet de makkelijkste mensen om een geschikt cadeau voor te bedenken, waarmee maak je ze wel blij?

Kraamcadeau

Luiers

Minimalistische ouders kun je blij maken met praktische spullen voor de baby of henzelf. Tenzij ze wasbare luiers gebruiken, zijn luiers altijd een goed idee! Vind je het saai om een pak luiers te geven? Met een beetje creativiteit kun je er een mooie luiertaart van maken. Denk er wel aan om niet de kleinste maat luiers te geven, deze zijn voor sommige baby's meteen al te klein.

Maaltijd

De kraamtijd is een drukke periode en een gezonde maaltijd kan er makkelijk bij in schieten door alle hectiek. Maak de ouders blij met een lekkere gezonde maaltijd voor het hele gezin die ze alleen nog even hoeven af te bakken in de oven of op te warmen in de magnetron.

Verjaardagen of feestdagen

Cadeau voor een kind van minimalistische ouders

Minimalistische kinderen bestaan nagenoeg niet, maar minimalistische ouders natuurlijk wel. Verjaardagen en andere vieringen waarbij de kinderen overspoeld worden met grote cadeaus zijn het schrikbeeld van minimalistische ouders. Wil je rekening houden met de wensen van minimalistische ouders, geef het kind dan liever een beleving of activiteit, zoals een bioscoopbon, een kaartje voor een leuke theater- of muziekshow, dagje dierentuin, zwembad, indoor speeltuin, etc. Iedereen blij!

Wil je toch iets tastbaars geven, denk dan eens aan een mooi (voorlees)boek. Het neemt dan wel een klein beetje ruimte in beslag, maar eigenlijk geef je hiermee ook een beleving. Voorlezen is zeer waardevol en leerzaam voor kinderen en van een mooi boek kun je jarenlang plezier hebben.

Cadeau voor volwassenen

Het is altijd goed om een cadeau te kiezen dat op gaat. Dit kan van alles zijn; een lekkere fles wijn, een zak luxe koffiebonen of een speciale reep chocolade. Ook activiteiten zullen het goed doen, zoals een bioscoopbon, kaartjes voor het theater, een dinerbon, workshop of wijnproeverij. Tot slot zijn er de moderne cadeaus die, in tegenstelling tot hun ouderwetsere variant, geen fysieke ruimte innemen, zoals een e-book of digitale muziek.

Klein budget?

Ga je lootjes trekken, heb je een kleine portemonnee of een andere reden om het cadeau klein te houden? Ook voor een klein budget kun je leuke cadeaus bedenken, waarbij het vooral handig is als je zelf iets kunt maken. Bak een mooie taart, zet voor de kinderen een speurtocht in de buurt uit of maak een soort 'diensten-tegoedbon' voor een avondje oppassen, het gras maaien of een lekker diner bij jou thuis. Om zo'n tegoedbon te maken zijn er speciale budgetproof websites te vinden waar je in een paar stappen zelf een tegoedbon kunt ontwerpen en afdrukken.

Cadeau voor iemand die alles al heeft?

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die alles al heeft, dan zijn bovenstaande tips eveneens bruikbaar. Van belevenissen heb je immers nooit te veel!
© 2016 - 2024 Benella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is minimalisme als levensstijl?Wat is minimalisme als levensstijl?Minimalisme, ofwel minimalism, is begonnen als een kunststroming, maar voor velen is het inmiddels een levensstijl. Een…
Valentijnsideeën voor haarValentijnsideeën voor haarIedereen viert Valentijnsdag op een andere manier, de een vindt het helemaal geweldig en pakt groots uit terwijl een and…
Valentijnsideeën voor hemValentijnsideeën voor hemValentijnsdag, de een vindt het helemaal geweldig terwijl een ander het een commerciële bedoeling vindt. Toch blijkt dat…
Cadeautips voor je kraamhulpHeb jij het ook zo goed getroffen met je kraamhulp? Goed verzorgd en verwend? Past ze goed in je gezin en klikt het tuss…

Waarom Kerstmis niet voor iedereen een feest isWaarom Kerstmis niet voor iedereen een feest isDe kerstperiode is voor menigeen dé ultieme feestperiode. Mensen doffen zich op, halen meer eten (dan goed voor ze is) i…
Amanda Knox: schuldig aan moord of onschuldig vastgezeten?Amanda Knox: schuldig aan moord of onschuldig vastgezeten?Op 1 november 2007 wordt de 21-jarige Britse studente Meredith Kercher dood aangetroffen in haar huis in Perugia in Ital…
Bronnen en referenties
Benella (2 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.