Cadeautips vrouw: Een cadeau voor haar

Je vriendin, vrouw, moeder, oma, zus(je) of een andere vrouw die je kent is jarig en je weet niet wat je voor haar moet kopen. Dit is geen verrassing aangezien het na enige tijd net lijkt alsof je alle cadeaus al hebt gehad. Hierbij enkele tips om toch een cadeau voor een vrouw te kunnen vinden die bij een groot deel van hen zeer waarschijnlijk in de smaak valt.

Smaak vrouwen

Vrouwen hebben uiteraard hele uiteenlopende smaken. Zo houdt de ene vrouw van shoppen en de ander weer helemaal niet. De ene vrouw gaat er graag een dagje op uit en de ander is liever altijd thuis. Het is dan ook moeilijk om cadeautips te geven die voor iedere vrouw gelden. Gelukkig is er wel een grote groep vrouwen die allemaal van bepaalde dingen houden. Met deze voorwaarde rekeninghoudend is het dan ook goed mogelijk om een lijst van cadeaus samen te stellen die ook daadwerkelijk bij de meeste vrouwen in de smaak zal vallen.

Een dagje uit

De meeste vrouwen hebben vaak een week die er overdags veelal hetzelfde uit ziet. Of ze nou nog studeert, een full-time baan heeft of huisvrouw is, ze is altijd wel met dingen bezig en legt zichzelf vaak veel druk op. Er is ook aangetoond dat vrouwen vaker last van stress hebben dan mannen. Om dit in je voordeel te gebruiken met een cadeau is het een idee om je vriendin te verassen met een dagje buiten de deur. Dan is ze even weg van de dagelijkse sleur en heeft ze de tijd om haar hoofd leeg maken. Een voorbeeld van een dagje weg kan zijn:
  • Een arrangement naar een wellnesscentre met o.a. een sauna, bubbelbaden en een stoombad. Ideaal om tot rust te komen met z'n tweetjes en bovendien ben je ook gezellig samen een dagje erop uit.
  • Een overnachting in een hotel. Hier zit bijna altijd ontbijt inbegrepen. Zo kan je op de dag zelf naar een stad ergens gaan en gezellig met haar de dag al shoppend en zittend op terrasjes doorbrengen alvorens je in diezelfde stad 's avonds een hotelletje hebt geboekt. Op deze manier hoeft zij zich nergens zorgen over te maken, want zelfs het ontbijt de volgende morgen is bij de meeste hotels inbegrepen.
  • Een sportief dagje uit. Als ze meer het sportieve type is is het mogelijk een idee om samen iets actiefs te gaan doen. Er zijn veel activiteiten te bedenken die niet alleen leuk zijn als verjaardagscadeau, maar die ook gewoon zorgen voor een dagje iets anders doen dan normaal en er dus echt met z'n tweetjes een dagje uit zijn. Denk hierbij aan paintballen, survivallen of moutainbiken.
  • Romantisch diner voor twee (indien het om je vrouw of vriendin gaat). Een redelijk simpel, maar effectief verjaardagscadeau is om haar mee uit eten te nemen naar een goed restaurant. Voor vrouwen is er vaak niets romantischer dan een diner bij kaarslicht. Een tip is dan ook om haar mee te nemen naar een Italiaans restaurant. In deze zaken is het vaak wat knusser, romantischer en wat minder massaal. Uiteraard betaal je dan als man de rekening.

Sieraden

Een andere tip voor een cadeau voor haar is het kopen van een sieraad. De meeste vrouwen houden er nogal van om zichzelf te versieren met allerlei sieraden. Het is bij het kiezen van een sieraad natuurlijk wel belangrijk dat je goed de smaak van haar kent. Dit kan makkelijk zijn wanneer ze vaak zilveren sieraden draagt of juist alleen maar goudkleurige sieraden. Wanneer het niet makkelijk is om erachter te komen is het verstandig om het tussen de regels door te vragen op een manier dat ze niet kan afleiden dat je een sieraad voor haar verjaardag gaat kopen. Er zijn veel verschillende soorten sieraden waaruit je kan kiezen als verjaardagscadeau:
  • Een armband. Voor armbanden geldt dat het vaak moeilijk is om te bepalen welke maat je moet nemen voor haar. Sommige mannen zien dit als een hindernis, maar je kan het ook van een andere kant bekijken. Wanneer je namelijk een armband aan je vriendin geeft die haar past, dan geeft dat aan dat je echt moeite hebt gedaan voor haar om een geschikte maat te vinden. Vrouwen denken hier absoluut over na. Verder is een armband, net als de andere sieraden, iets wat ze dus altijd bij zich zal hebben. Hierdoor heeft het ook nadat het gegeven is een bepaalde waarde voor haar. Bij een dagje uit is dit anders aangezien dit iets eenmaligs is als cadeau.
  • Een ketting. Een ketting is het populairste verjaardagscadeau voor vrouwen onder de sieraden. Dit komt voornamelijk doordat een ketting al heel snel opvalt wanneer een vrouw deze draagt. Een ketting ligt beduidend meer in het gezichtsveld van andere personen dan bijvoorbeeld een armband die toch vaak half verstopt zit. Wat bij vrouwen vaak in de smaak valt is een ketting in de vorm van een hartje. Dit geeft ten eerste aan dat je echt van haar houdt en ten tweede is het ook een ketting die positief opvalt vanwege de hartvorm.
  • Oorbellen. Oorbellen zijn over het algemeen niet erg duur en deze draagt ze ook niet elke dag. Hierbij komt nog dat de smaak van oorbellen van een vrouw heel moeilijk te bepalen is. Alleen al omdat oorbellen heel erg in grootte en breedte kunnen verschillen in tegenstelling tot een armband of een ketting. Desalniettemin is het toch een aanrader om dit te kopen vanwege het feit dat oorbellen ook aangeven dat je onderzoek hebt gedaan naar haar smaak voor sieraden.

Cadeaubon

Op het moment dat je echt heel veel moeite ondervind met het vinden van een cadeautje voor haar zijn er nog altijd de cadeaubonnen. Er is werkelijk voor van alles een cadeaubon te vinden. Een cadeaubon die vrijwel zeker voor een glimlach op het gezicht van je d'r zorgt is een cadeaubon voor een kledingzaak. Dan kan ze zelf precies uitzoeken wat ze leuk vinden qua kleding en daarnaast zijn er in veel kledingzaken ook sieraden te vinden. Om het geheel wat op te vrolijken is het verstandig om naast de cadeaubon ook een bloemetje voor haar te kopen, omdat alleen het geven van een cadeaubon een beetje kaal oogt. Dit zou bij haar de indruk kunnen wekken dat je niet veel moeite hebt gedaan voor het vinden van een cadeautje voor haar, terwijl je juist alles langs bent geweest en gewoonweg niet het juiste hebt kunnen vinden.

Lees verder

© 2014 - 2024 Jesboe13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsideeën voor haarValentijnsideeën voor haarIedereen viert Valentijnsdag op een andere manier, de een vindt het helemaal geweldig en pakt groots uit terwijl een and…
Sinterklaas spelSinterklaas spelEen leuk en gezellig spel om met de hele familie te spelen op sinterklaasavond. Het kan natuurlijk ook als kerstspell ge…
Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…
Huwelijkscadeau: wat cadeau te geven aan het bruidspaar?Een cadeau bedenken is niet het gemakkelijkste wat er is en zeker niet voor een cadeau dat bestemd is voor een bruidspaa…

Moslims in NederlandMoslims in NederlandEr is helaas nog steeds sprake van discriminatie in Nederland. In de sociale psychologie is er veel over het ontstaan en…
Pikken computers en robots ons werk in?Pikken computers en robots ons werk in?Nu al is het zo dat meer dan 75 procent van ons werk te maken heeft met computers. En dat effect zal alleen nog maar ver…
Jesboe13 (27 artikelen)
Laatste update: 21-12-2016
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.