Goedkope en leuke dingen om te doen met je/een vriend(in)

Goedkope en leuke dingen om te doen met je/een vriend(in) Iedereen kent het wel: zin hebben om wat leuks te doen met je vriend(in) of een gewone vriend. Maar wat is dan leuk om te doen en is geen aanslag op je portemonnee? Er zijn een heleboel leuke activiteiten om samen te ondernemen, waarvoor je weinig hoeft te betalen. Enkele tips om een leuke dag te hebben met goedkope activiteiten.

Naar buiten met de camera

Als het weer het toelaat in Nederland, is het vaak heerlijk om naar buiten te gaan met een vriend of vriendin. Je kan samen gaan wandelen in het bos, of de zonsopgang bekijken op het strand. Bij iedereen in de omgeving is wel een mooi park of recreatiegebied te vinden. Om het nog leuker te maken kan je een camera meenemen. Je fototalent loslaten op de natuur of leuke foto’s schieten van elkaar.

Culinaire vaardigheden verbeteren

Duik eens samen de keuken in. Je kan met een vriend(in) een kookboek openslaan en voor weinig geld een cake, taart of misschien wel iets hartigs maken. Met je partner kan het ook leuk zijn om uitgebreid te koken. Samen langs de supermarkt, uitgebreid met zijn tweeën in de keuken staan en daarna romantisch dineren. Koken met een vriend(in) kan ook erg gezellig zijn.

Zwemmen

Een middag zwemmen recreatief zwemmen hoeft niet duur te zijn. Wat lekkers mee, zwemspullen aan en je kan samen een middag gaan zwemmen. In de glijbaan of baantjes zwemmen en daarna ontspannen in het bubbelbad. Je kan van te voren op internet controleren hoe duur het plaatselijke zwembad is.

Ontspannen met de picknick of actief er op uit

Het kan gezellig zijn om met je partner of vriend(in) naar het park of meer te gaan. Een tas mee met lekkernijen, kleed en een wijntje. Mensen spotten in het park, genieten van het weer en samen even ontspannen. Er samen actief op uit hoeft niet duur te zijn. Wandelen, fietsen of misschien wel skeeleren. Je kan via Google Maps een leuke route uitstippen en tussendoor misschien ergens wat drinken.

Gezelligheid met vrienden

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Je kan met een vriend(in) of partner initiatief tonen in een leuke avond, wat niet veel kost. Samen eten, waarbij iedereen iets meeneemt, kan gezellig zijn. De gezelschapsspellen uit de kast halen kan ook voor leuke momenten zorgen. Wanneer het buiten lekker weer is, kan je altijd buiten eten of de barbecue aanzetten.

Kijk om je heen

Vaak zijn er thuis ook nog leuke dingen te doen. Staat er nog een leuke film in de kast? Je kan samen een filmmarathon houden van jullie favoriete serie. Of richt samen de woonkamer opnieuw in. Inspiratie opdoen in de Ikea kan ook al gezellig zijn. Samen een spelletje doen of de foto's uitzoeken en in het plakboek doen. Wanneer de verveling echt heerst, kan je altijd beide drie opties opschrijven en daar iets uit kiezen.
© 2013 - 2024 Wendyonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ik verveel me, wat kan ik doen?Ik verveel me, wat kan ik doen?Je vervelen is iets raars… of toch niet? Je verveelt je en weet niet wat je wil doen of heeft het toch een andere oorzaa…
Valentijns ideeën voor hem en haarValentijns ideeën voor hem en haarBinnenkort is het weer zo ver: Valentijn. Of je er nou van houdt of niet, door alle reclames, gepraat van mensen en aanb…
Wat geef ik op Valentijnsdag?Op 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag waarop het de bedoeling is degene die je lief hebt dat te laten weten door…
Als je twijfelt over je date of verkeringAls je twijfelt over je date of verkeringSoms heb je enkele fijne dates met een leuke man of vrouw gehad. Misschien is er zelfs al sprake van verkering. Maar dan…
Het symbolisch interactionismeHet symbolisch interactionismeIn de sociologie gelden er drie (hoofd)stromingen; het structureel functionalisme, de conflictsociologie en het symbolis…
Wendyonline (6 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2013
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Sociaal cultureel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.