Geheime genootschappen: The Order of Skulls and Bones

The Order of Skull and Bones is een geheim genootschap van studenten van de beroemde Yale-universiteit. Sommigen denken dat het geheime Skull and Bones-genootschap aan de Yale-universiteit een voortzetting is van de historische Beierse Illuminati is. De Skull and Bones-gemeenschap heeft veel invloedrijke figuren uit de politieke en zakenwereld voortgebracht.

Oprichting:

Deze gemeenschap werd in 1832 opgericht door de latere Amerikaanse generaal William H. Russell en de latere Minister van Oorlog Alphonso Taft. Het genootschap is een geheim van studenten van de beroemde Yale-universiteit. De mensen die lid werden van de 'club' zworen onvoorwaardelijke trouw, dat betekent dat mensen elkaar hielpen om een prestigieuze plaats in de maatschappij te verwerven.

Bekende leden:

Er zijn veel bekende personen lid geweest van deze genootschap:
 • George H.W. Bush was president van de VS van 1989 tot 1993.
 • John Kerry was presidentskandidaat in 2004, hij verloor van Bush.
 • George W. Bush was president van de VS van 2001 tot 2009.
 • Prescott Bush was senator en bankier op Wall Street.
 • Briton Hadden mede-oprichter Time(tijdschrift)
 • James Jesus Angleton hoofd CIA 1954-1975
 • Charles Seymour oprichter Council on Foreign Relations
 • H.J. Heinz II van H.J. Heinz II Company
 • Frederick Wallace Smith oprichter FedEx
 • Harold Stanley oprichter Morgan Stanley

Opmerkelijk:

Het genootschap heeft een tempel (The Tomb) op het terrein van de Yale-universiteit. Verder bezit het genootschap onder andere een vakantiewoning en een privé-eiland (Deer Island) aan de grens met Canada. Er zijn veel wilde verhalen over dit genootschap de wereld rond gegaan. Zo zijn er verhalen over de band tussen het genootschap en de War On Drugs, waarbij de leden de hoogste posities innemen bij dit project om zo de drugshandel te controleren en er zelf het meeste geld uit te slepen. Ook zouden de Skulls op de hoogte zijn geweest van de moord op Kennedy in 1963 en zouden zich in hun bunker omstreden trofeeën bevinden als het zilveren bestek van Hitler en de schedel van de Apache indiaan Geronimo. Het bekend lid, senator en bankier Prescott Bush wordt verantwoordelijk gehouden voor de roof. Daarnaast klaagden studenten die niet lid mochten worden, over de arrogante houding van de Skulls en vele professoren konden zich niet neerleggen bij de groeiende macht van het genootschap. Al in de negentiende eeuw hadden de Skulls de volledige financiering van de universiteit in handen en bekleedden hun leden strategische plaatsen binnen het bestuur van Yale. The Skulls and Bones hebben machtige personen voortgebracht, de leden hebben het met de hulp van het genootschap allemaal ver geschopt. Zo maakte het in de verkiezingstrijd niet uit wie je koos(Bush of Kerry), The Skulls regeren altijd.

In het nieuws:

In 2007 vroeg een student aan de Universiteit van Florida aan John Kerry of hij niet protesteerde tegen de verkiezingsoverwinning van George W. Bush in 2004, omdat zij beiden lid waren geweest van Skull and Bones. De student werd vervolgens opgepakt en publiekelijk met een taser bewerkt door de aanwezige politie. Hij is veroordeeld voor verstoring van de openbare orde en voor verzet tegen een arrestatie. Antony Sutton was de eerste buitenstaander die inzicht kreeg in het genootschap. Hij ontdekte hoe nieuwe leden worden gekozen en wat er voor rituelen zijn. Ieder jaar worden in de Tombe op de Yale-universiteit 15 nieuwe leden gekozen voor het genootschap. De nieuwe leden ondergaan vervolgens ewenoude rituelen (van de vrijmetselarij en het satanisme afgekeken). Zo moeten de nieuwe leden onder andere naakt in een doodskist liggen en een mensenschedel kussen.
© 2012 - 2024 Marc66, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geloof in de illuminatiGeloof in de illuminatiDe illuminati wordt ook wel gezien als een complottheorie, mensen die geloven in deze theorie denken dat er een geheim g…
Dan Browns’ Het Bernini MysterieDan Browns’ Het Bernini MysterieIn de zomer van 2005 prijkte één boek vrijwel continu bovenaan elke bestsellerlijst. Het ging om Dan Browns’ De Da Vinci…
Wat is een geheim genootschap?Wat is een geheim genootschap?Geheime genootschappen spreken tot de verbeelding. Lid zijn van zo'n groep zou iets stiekems hebben, iets occults, bijna…

Boeken en tijdschriften over het katholieke geloofBoeken en tijdschriften over het katholieke geloofVoor wie interesse heeft voor het geloof en er meer over wil lezen, zijn er verschillende liturgieën die je kunt lezen,…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia
Marc66 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 28-04-2012
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Religie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.