Zo krijg jij de macht in handen! beste manipulatie tips

De één speelt met macht om te kunnen krijgen want zijn hart begeerd de ander doet het volgens het boekje en kan alsof zijn doelstellingen halen. Maar altijd zullen er obstakels en teleurstellingen van verschillende kanten opdoen. Lees hier meer hoe je mensen en situaties naar je hand kan zetten, ookal is dat soms in combinatie met manipulatie, wantrouw, dubbel leven en dergelijke 'sneaky' acties! Hier enkele punten waar je aan kan werken om je macht op te krikken.

Zorg dat je uit de buurt blijft van alle 'pechvogels'

Denk niet dat je iemand kan helpen zijn ellende weg te ruimen, diegene zou jou onbewust meesleuren naar als zijn ellende. De ongelukkige mensen trekken nou eenmaal ongelukken aan en al gauw zou jij er ook mee besmet kunnen raken. Ga om met mensen die positiviteit uitstralen en die wel gefortuneerd zijn, al gauw zou dat ook positief op jou uit werken. Wil je toch iets beteken voor die gene die pech heeft doe dan mits dat je zelf ruim voldoende saldo heb een kleine gift, op afstand!

Blijf in andermans ogen een raadselachtig persoon, dat wekt interesse!

Mensen zijn nou eenmaal zo standaard ingesteld dat ze het gewoonte van de dag en mens graag van te voren weten, het gevoel van voorspelbaarheid geef hen juist weer het machtsgevoel. daar moet je natuurlijk tegen in gaan want jij moet alles dan voorspelbaar zijn en hen geen kans van macht geven. Door je 'onsamenhangend' en 'mysterieus' te gedragen zet je mensen op het verkeerde pad en zullen van alles speculeren om te achterhalen wat je plannen en doelen werkelijk zullen zijn. Dit intimideerd de mensheid wel degelijk, en jij heb hen op de plaats waar ze moeten staan!

Complimenteer jezelf vaker!

Concentreer jezelf ten alle tijden alleen op je positieve punten, dat geeft je een booster en kracht om de dagelijkse dingen in je leven met genot aan te kunnen gaan. Je hebt niks aan slechts alleen op de negatieve punten te letten, die zullen je niet goed verder op weg helpen en je alleen maar in een dagelijkse sleur brengen vol depressie en angsten. Wanneer je Op zoek gaat naar krachtbronnen waarmee je verder kunt komen, zorg er dan voor dat je uitkomt bij die ene die het weldadigst is, de vette koe die je lange tijd van melk zal kunnen voorzien.

Wees zeker van je zaken

Als je niet geheel zeker bent om een bepaalde kant op te gaan, neem die stap dan niet. Van twijfels krijg je alleen maar belemmeringen die je niet vluchtig verder zou helpen. Aarzeling is gevaarlijk: het is beter resoluut op te treden. Drempels die je zou tegen komen wanneer je zeker bent van je zaken zul je eerder uit de weg ruimen, juist omdat je zo doortastend bent. respect dwing je af met doorzettingvermogen en niet met wisselvalligheid en angst.

Wees een wolf in schaapskleren

Laat de mensen denken dat je 'heilig'bent en absoluut eerlijk en oprecht bent. Zodra je hen bewijst hoeveel goeds je in je hebt zullen je slinkse manouvres ongemerkt blijven. De waakzaamheid van zelfs de meest wantrouwende lieden zal verslappen als ze geconfronteerd worden met openhartig vertoon van eerlijkheid en edelmoedigheid. Zodra je een plekje in hun kleine hartje hebt doorboord kun je ze kneden en zelfs manipuleren en bedriegen.

Gouwe ouwe: praatjes vullen geen...

Een mooie overwinning gevuld met praatjes, kunnen zaken alleen maar verergeren en dwingen geen respect af. De wrevel en kwade wil die u ermee wekt is sterker en duurt langer dan elke kortstondige verandering van mening. Respect en overtuiging dwing je af als je met daden je overwinning laat bevestigen, zonder één enkel woord aan toe te passen.

Ga undercover: als 'vriend'

Voordat je je rivaal kan breken moet je dichtbij hem zien te komen. Gebruik spionnen om waardevolle informatie te vergaren die je in staat stelt een stap voor te blijven. Gebruik je sociale contacten om heel veel nuttige informatie te verzamelen. Stel indirect vragen om 'zwakke punten' en doelstellingen van je rivaal te achterhalen. Elke gelegenheid biedt kansen voor geslepen spionagewerk.

Sluit jezelf niet af van de buitenwereld!

Natuurlijk ben je het veiligst in je eigen vestiging maar isolement stelt je bloot aan meer gevaren dan waartegen het je beschermt: het snijdt je af van waardevolle informatie, het maakt je tot een opvallend en gemakkelijk doelwit. Het is beter om onder de mensen te blijven en redelijk kontakten te leggen. Onder groot gezelschap ben je meer beschermt tegen je vijanden.

Afhankelijkheid = macht

Om zelf onafhankelijk te worden moet je eerst ervoor zorgen dat mensen jou onmisbaar vinden. Hoe meer mensen bij jou steun en leunt hoe groter jouw machtspositie is. Zorg ervoor dat de mensen realiseren dat hen voorspoed en geluk te danken zijn aan jou dan zul jij nog weinig hoeven te vrezen. Laat alleen niet teveel informatie los dat ze het uiteindelijk zelf ook kunnen en dus ook onafhankelijk zullen gaan worden.

Geloof alleen in jezelf

Alleen een dwaas kiest partij en houd zich vast aan andere. Bind jezelf alleen wat van jezelf is en niet anders. Door je onafhankelijk op te stellen zul je andere makkelijker tegen elkaar uit kunnen spelen, of ze ompraten om u op te volgen.

Doe jezelf niet al te slim voor

Iedereen vind het fijn om slim te voelen en te zijn. De kunst zit hem dan ook in om juist jezelf dommer voor te doen, zodat je slachtoffers zichzelf slimmer voelen. Zodra je hen daarvan overtuigd hebt, zullen ze jou andere bedoelingen niet achterhalen.

Ten slotte: word niet slachtoffer van je eigen overwinning!

Vaak wanneer het moment van overwinning aangebroken is, is dat tevens ook het grootste gevaar, die je zo de afgrond in zou kunnen duwen. In de roes van de overwinning kunnen arrogantie en overdreven zelfvertrouwen je voorbij het doel drijven waarop je mikte, en door te ver te gaan maak je meer vijanden dan je aankunt. Probeer je succes niet naar je hoofd te laten stijgen maar inplaats van je beide benen op de grond te houden. Die je tenslotte ook daar gebracht heeft. Zodra je doelstellingen bereikt hebt, stop dan met strategieén en geniet ervan en houd de zaken 'netjes'.

Wees listig en de mensen voor ;)
© 2007 - 2024 Glam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De maffia, politici en anti-maffiaDe georganiseerde misdaad in Italie wordt ook wel de maffia genoemd. Welgeteld zijn er in Italië 4 grote maffia bendes.…
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
nieuws uitgelichtPower Balance Armband werkt nietDe beroemde of beruchte Power Balance Armband werkt niet. Dat hebben onderzoekers van de VU Amsterdam vastgesteld. De Po…
Macht volgens Thomas HobbesEen klassieke opvatting van macht is die van Thomas Hobbes, een Engelse filosoof uit de 16e eeuw. Hij was een van de eer…

Test je IQ - Intelligentie-testTest je IQ - Intelligentie-testEen korte IQ-test oftewel intelligentietestje. De precieze definitie van het begrip intelligentie - een kwestie die desk…
Krijg wat je wilt en wil wat je hebtKrijg wat je wilt en wil wat je hebtDit is een enorme uitdaging in het leven, krijg wat je wilt en wil wat je hebt. Veel mensen hebben uiteindelijk iets gek…
Glam (16 artikelen)
Gepubliceerd: 22-06-2007
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Psychologie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.