Welk magazine voor ouders (in spé) past bij jou?

Welk magazine voor ouders (in spé) past bij jou? Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, wil je graag alles weten over de ontwikkeling van je kleine. Daarnaast ben je wellicht ook benieuwd naar de nieuwste snufjes en trends op het gebied van zwangerschap, opvoeding en ontwikkeling van je kind. Je kunt deze informatie en de daarbij horende ervaringen van andere ouders lezen in verschillende magazines. Ook als je kind al ouder is, zijn er verschillende magazines over dit onderwerp te koop. Welk magazine voor ouders past bij jou? De magazines die er zijn, kunnen allemaal in bepaalde categorieën worden ingedeeld. Zo zijn er magazines speciaal gericht op de levensfase van de ouders, zoals bijvoorbeeld de zwangeren en jonge ouders. Verder bestaan er magazines die met name informatief gericht zijn en magazines die daarnaast juist meer aandacht aan kleding- en woontrends besteden. Hieronder staan de verschillende magazines beschreven aan de hand van de levensfasen. Per magazine wordt daarnaast beschreven of het een (met name) informatief blad is of dat er ook veel aandacht aan de trends wordt besteed. Deze laatste categorie noemen we de glamour magazines.

Zwangerschap en jonge ouders

Ouders van nu

De Ouders van nu bevat veel informatie over de zwangerschap en ontwikkeling van je kind. Daarnaast worden er ook opvoedvragen beantwoord. Er komen deskundigen aan het woord en er is elke editie een mama make-over.

Kinderen

Het magazine Kinderen biedt veel informatie over zwangerschap en de ontwikkeling van je kind. Het is een glossy magazine, met wat meer mode dan de Ouders van Nu erin.

Kek Mama

Kek Mama is een glamour magazine met informatie over ontwikkeling en opvoeding, maar daarnaast ook veel informatie over trends en bekende ouders.

Mama magazine

Mama magazine is net als Kek Mama een glamour magazine met informatie over ontwikkeling en opvoeding en veel informatie over kleding, trends en bekende ouders.

Knippie

De Knippie is een blad voor zelfmaakmode speciaal gericht op baby’s en kinderen. Van maat 50 t/m 164 vind je hier leuke naaipatronen en een enkel breipatroon. Daarnaast worden er tips gegeven voor zowel zelfmaakmode als artikelen die gewoon in de winkel te koop zijn.

Ottobre

De Ottobre is net als Knippie een blad voor zelfmaakmode, maar dan zonder de trends. Het blad volgt natuurlijk wel de kleding en kleurtrends. Het is een glossy met wat meer bijzondere patronen.

Viva Mama

Dit blad is bedoeld voor zwangere vrouwen en moeders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Met columns, informatie over ontwikkeling en opvoeding en de special AnyMama, waarin een (bijna) moeder vertelt over haar veranderde lichaam. Geheel in de stijl van de Viva dus!

Wij jonge ouders

Wij jonge ouders is een magazine wat je gratis ontvangt tot je kind 1 jaar is. Je krijgt hem zodra je als zwangere de blije doos hebt aangevraagd. Het is een magazin vol informatie over zwangerschap, bevalling en de ontwikkeling van je baby.

Zwanger!

Zwanger! Is een speciale uitgave van het Wij jonge ouders magazine. Je kunt het magazine in de winkel kopen, maar vaak krijg je hem ook bij je eerste bezoek aan de verloskundige. Er staan weetjes in over zwangerschap en bevalling en natuurlijk een lijst met wat je allemaal in huis zou moeten hebben voor je bevalling!

Basisschoolleeftijd

Knippie

Knippie is ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Knippie is een blad voor zelfmaakmode speciaal gericht op baby’s en kinderen. Van maat 50 t/m 164 vind je hier leuke naaipatronen en een enkel breipatroon. Daarnaast worden er tips gegeven voor zowel zelfmaakmode als artikelen die gewoon in de winkel te koop zijn.

Groter groeien

Groter Groeien is speciaal voor ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er staan opvoedtips in, interessante informatie over het kinderbrein en verschillende ideeën wat je met je kind kunt gaan doen. Daarnaast is er in elke editie een dossier van 16 pagina’s waarin elke keer 1 onderwerp wordt behandeld.

J/M voor ouders

Dit is een magazine voor ouders van kinderen van 4 t/m 16 jaar. Hierin staan opvoedtips, tips om met bepaalde situaties om te gaan en natuurlijk ervaringen van andere ouders. Het is een glossy magazine met columns en artikelen over verschillende dingen uit het dagelijks leven met kinderen.

JIP

JIP is een voorleesmagazine dat 6 keer per jaar verschijnt. Naast voorleesverhalen, prenten en gedichten bevat het magazine ook interviews met bekende Nederlanders en hun voorleeservaringen. Een illustrator geeft een kijkje in zijn prentenboeken, een pedagoge beschrijft de invloed van voorlezen op kinderen en er staan tevens knutselideeën in. Daarnaast bevat het magazine nieuwtjes, columns en kortingsbonnen.

Pubers

J/M Puberspecial

Deze special is van J/M voor ouders en gericht op ouders van kinderen van 12 t/m 16 jaar. Alle puberperikelen worden behandeld. Opvoeding, gezondheid, school en de belevingswereld staan centraal. De special verschijnt twee keer per jaar

Algemeen

Lof

Lof is een magazine dat gericht is op de werkende moeder. Geen informatie over zwangerschapsontwikkeling en de ontwikkeling van je kind, maar wel informatie over de combinatie tussen werk en gezin. Daarnaast bevat het magazine ook spirituele informatie, tips voor bijv. de huishuiding en vakantie en thema’s rondom kinderen zoals Sinterklaas. Een breed blad voor de werkende moeder.

Grootouders

Ook

Hoewel dit geen magazine voor ouders is, is het wel een leuk magazine om cadeau te geven aan de grootouders (in spe). Het magazine bevat artikelen over kleinkinderen en de relatie met hun grootouders en geeft daarnaast tips, knutselideeën, voorbeelden van uitstapjes en ervaringen van andere grootouders.

Kortom, er zijn veel magazines die speciaal bedoeld zijn voor ouders. Welk magazine het beste bij jou past, hangt af van je levensfase en je voorkeur. Wil je veel informatie over opvoeding of wil je ook veel lezen over kledingtrends? Dit zijn dingen waar je rekening mee kunt houden bij de keuze van je magazine. Er is genoeg keus!
© 2011 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
KinderchampagneKinderchampagneBijna Oud en Nieuw. De traditie eist een glas champagne als de klok twaalven slaat. Iedere ouder met jonge kinderen weet…
Mama ligt in het ziekenhuis - uitleg voor kinderenMama ligt in het ziekenhuis - uitleg voor kinderenHoe leg je aan je kinderen uit dat mama in het ziekenhuis ligt? Daar is geen eenvoudig antwoord op te geven. Veel ouders…
Hoe start je een moeilijk gesprek met je puber?Hoe start je een moeilijk gesprek met je puber?Opvoeden, hoe begin je een moeilijk gesprek met je puber kind? Hoe begin je als ouder over gevoelige onderwerpen zoals d…
Hoe noemt je kind jouw nieuwe partner?Hoe noemt je kind jouw nieuwe partner?Na een verbroken relatie blijf je soms achter met je kinderen, of je hebt een bezoekregeling met je kinderen. Vroeg of l…

Hechting van kinderen zorgt voor een goede opvoedingsrelatieHechting van kinderen zorgt voor een goede opvoedingsrelatieDe periode vanaf de geboorte tot aan het zesde jaar van het kind is de meest kwetsbare periode in een mensenleven. In de…
Erven – legitieme portie en kinderen ontervenErven – legitieme portie en kinderen ontervenEr zijn een paar zekerheden in het leven, u gaat een keer door en u moet belasting betalen. Als u dood gaat, dan weet u…
Bronnen en referenties
  • www.zester.nl
  • www.j/m.nl
  • www.lofonline.nl
  • www.wijjongeouders.nl
Cato (83 artikelen)
Gepubliceerd: 29-12-2011
Rubriek: Mens en Samenleving
Subrubriek: Ouder en gezin
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.